Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

nie rozumiem dlaczego nikt jeszcze niej zawiesił tego pajaca bodaj na czas pełniejszego wyjaśnienia okoliczności...

Bo jest ofiarą. ( co by to nie znaczyło)🤣

Opublikowano

wybrałem się na spacer taki ze 2km i to się nazywa dopiero zima
minus dziesięć, słońce, bezwietrznie, szron, śniegu dla co "konuśniejsych" po kolana a pod tym śniegiem ziemia ledwie zamarznięta i na niedawno oranym się zalamuje pod ciężarem piechura czyli oziminy niezagrożone. Szkoda że do świąt się to stopi.

29 minut temu, jarecki napisał:

Najlepiej nie popadać w paranoje ekologi ale i nazbyt intensywna produkcja nie jest dobra  .

ekologicznie to grzyby w lesie rosną i dzika zwierzyna bo już ta polna pryskanym karmiona. Intensywne rolnictwo jest jednako mało toksyczne jak zrównoważone o ile intensyfikacja oparta jest nie tylko na nawożeniu intensywnym ale jest zintegrowana z całą resztą m in pracą hodowlaną, najoptymalniejszymi terminami wszelkich prac i zabiegów dawek, właśnie wykorzystywaniem ekosystemowych zależności i ogólnie wiedzą. Dobrze prowadzony produkt z intensywnej produkcji jest równie wartościowy i bezpieczny jeśli nie bardziej od nawet pozyskanego zbieractwem w dzikich środowiskach. Oczywiście nadzór jest bardziej konieczny u intensyfikatora niż zbieracza ale to wynika z natury człowieka jako jednostki.

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Intensywne rolnictwo jest jednako mało toksyczne jak zrównoważone o ile intensyfikacja oparta jest nie tylko na nawożeniu intensywnym

No to teraz będzie nawożenie śladowe.🤣

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, mirro napisał:

Bo jest ofiarą. ( co by to nie znaczyło)🤣

no i "swoich" się nie zawiesza , ofiara nie złoży ofiary z ofiary (tu akurat w dwu różnych znaczeniach).

17 minut temu, mirro napisał:

No to teraz będzie nawożenie śladowe.🤣

istnieje teraz ryzyko większych skażeń różnymi "stymulatorami" a to może i gorsze niż np przeazotowanie. jakieś soki z glonów czy ekstrakty z granulowanego gó..na jakich pełno po zaleceniach różnych samozwańczych "doktorów zielonych" i podobnych przedstawicieli plagi współczesnego znachorstwa rolnego. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

narzekacie na rząd pis , Błaszczak pioryrtetowo traktuje gospodarstwa rolne patrioty zamiast strzec celów strategicznych bedą ochraniać gospodarstwa rolne Kolejne wyrzutnie systemu Patriot zostaną rozmieszczone na Lubelszczyźnie, żeby nie doszło do powtórzenia się tragicznego wypadku z Przewodowa - powiedział w poniedziałek wicepremier, szef MON Mariusz Błaszczak.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał:

tak 

no przecież wiem a pytanie było tylko po to aby wskazać że można by ukuć przysłowie - tyle ma do gadania co polski minister obrony w kwestiach obrony a jak mu mordę w kubeł wsadzą to on jeszcze powie że to na jego życzenie

to sługus Kaczyńskiego bez własnego zdania i własnych - jak to mówią - jaj odkąd pamiętam
co nawet budzi pewne przesłanki podejrzeń dlaczego Kaczyński kawaler. no ale On by wszystko poddanym oddał taki "dusza człowiek" tak że - kto wie? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

może ten "pręt" się ułamał albo jaka niedoróbka i fabrycznie nie dali a ukry uznały że to bubel i bodaj za flaszkę wcisnęły bo co Oni tam wartościowego z broni ot tak na zbyciu mają a tu trafiła honorowa (iście indiańska) wymian bo z pustymi rękami przecież na pewno jenerał nie jedzie, czort wie

sam "wypadek" na tej komendzie każdemu się może zdarzyć no ale zamknął by dziób na media bo to co teraz wyczytuję to... no lepiej gdyby np - bez komentarza do czasu pełnego wyjaśnienia

od gadania to mamy... chm, ma pis kogoś od gadana kogo dało by się z przyjemnością i zaciekawieniem słuchać bez obawy że nie  rozśmieszy,wqwi czy zanudzi a w najlepszym wypadku oszuka?

Kufa. Ten pręt jest pocoś. Ale ja bardziej pytałem bo niewiem. Poza tym pozostaje jeszcze kwestia wagi.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dysydent napisał:

nie rozumiem dlaczego nikt jeszcze niej zawiesił tego pajaca bodaj na czas pełniejszego wyjaśnienia okoliczności... właściwie to rozumiem stąd moja pogarda do większości wszelkich tzw elit czy to politycznych czy szamaństwa czy siłowych bo nie  ten rodzaj selekcji je dobiera jaki powinien,

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29279400,nieoficjalnie-w-tym-tygodniu-dymisja-gen-szymczyka-decyzja.html

no

czyli jednak poziom zdebilenia nie tak wielki jak sam się nie raz obawiam tylko może trochę "opóźniony zapłon" ale jeszcze ktoś tam na górze myśli
tylko nie mówcie że jedynie czyta socjal media bo to już nie pierwszy raz że wyprzedzamy tu decyzje polityczne tak jak byśmy je stymulowali ;)

jeśli by jednak to niech wszyscy dostępni bogowie i pozostałe znane i nieznane moce... mają nas w opiece

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wizerunek policji 🤣🤣🤣🤣🤣

już dawno do nich szacunku brak. 

paryjniactwo, kolesiostwo. młodych bezmyślnie wykonujących komendy. 

kaczkę broń, kobiety gazować, mandaty za brak szmatki z uśmiechem pisz, na komendę konfetti tnij 😂

Opublikowano

A ŻE jak kobieta to gazować nie można , jak sie nalezy to czemu nie , mandaty za brak szmatki policja jest podległa i ma wykonywać rozkazy a za brak maseczek jak najbardziej teraz panuje wirus grypy i jak by maseczki obowiązywały to byłoby mnie zakazeń 😅

Opublikowano

widziałeś jakikolwiek inny cywilizowany kraj w którym taka ilość policji pilnuje szeregowego posła 🤔

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jarecki napisał:

A ŻE jak kobieta to gazować nie można , jak sie nalezy to czemu nie , mandaty za brak szmatki policja jest podległa i ma wykonywać rozkazy a za brak maseczek jak najbardziej teraz panuje wirus grypy i jak by maseczki obowiązywały to byłoby mnie zakazeń 😅

a Ty wirusolog że tak stanowczo twierdzisz    jakoby maseczki zapobiegały skali infekcji wirusowych? czy tylko wyczytałeś/usłyszałeś w jakimś szmatławcu dla pospólstwa?

na tyle co wiem o wirusach na potrzeby produkcji rolnej to bariery z przewiewnych nie utrudniających oddychania tworzyw są praktycznie tak samo przepuszczalne dla wirusów jak samego powietrza a w pewnych warunkach mogą być wręcz rezerwuarem wydłużającym zakaźność wirusów po za organizmem nosiciela

wobec wielu zagrożeń jesteśmy tak bezsilni że nawet nie wiemy czy ... inaczej - wręcz wiemy że tylko statystyczny przypadek decyduje czy na nas spadną czy nie
Władza wobec takiej bezsilności gdy wie że jest bezsilna to zaleca placebo aby stworzyć wrażenie swojej przydatności nawet tam gdzie jest bezsilna

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mysle ze noszenie maseczek ograniczyło by rozprzestrzenianie sie wirusa grypy , osobiscie jestem przeciwny zakładania maseczek w celu przeciwdziałania rozprzestrzeniania się tegoż wiruska , ale  w czasie wystepowania pandemi cowid było zasadne 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

widziałeś jakikolwiek inny cywilizowany kraj w którym taka ilość policji pilnuje szeregowego posła 🤔

A dlaczego go pilnują ?    Tak bez powodu ?      Co do szacunku dla policji to jak zaczniesz  policje szanować to oni będą szanować i ciebie .

Opublikowano

Ale za to było bezprawne.. I policja się ośmieszała w sądach. 

4 minuty temu, jarecki napisał:

Mysle ze noszenie maseczek ograniczyło by rozprzestrzenianie sie wirusa grypy , osobiscie jestem przeciwny zakładania maseczek w celu przeciwdziałania rozprzestrzeniania się tegoż wiruska , ale  w czasie wystepowania pandemi cowid było zasadne 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Ale za to było bezprawne.. I policja się ośmieszała w sądach. 

Ale to nie wina policji a ustawodawcy ze stworzył bubel prawny czyli rzadu RP 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galan99 napisał:

W durnocie zasadne noszenie masek i do własnych płuc nabieranie , wirusów doskonały myk by ludzie byli słabi .

oj tam, tak stanowczo bym z maseczkami nie walczył bo się upodobnię w maskowaniu własnej ignorancji do tych którzy je wymuszają.
Np dzisiaj rano przy minus szesnastu to maseczka nieco niwelowała szok termiczny dla dróg oddechowych jak szalik.
Zalecenia a przymus; tylko tutaj bym kwestionował przymus a pod trybunał stanu penitencjarnie egzekwowany

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v