Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mają dobre siły specjalne. Tak jak Malezja. Tam nie ma śmiacia. Specyfika działania i wyrzynanie sie w walce wręcz, My byśmy tam zdechli.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, dysydent napisał:

a nie wiem o co tam..

o to tam że rząd umyślił sobie ,,zekologizować" całą wyspę, zakazał bezwzględnie stosowania nawozów sztucznych i wszelkich środków chemicznych, w wyniku czego robactwo i choroby zniszczyły prawie całkowicie uprawy a rolnictwo doprowadzili do bankructwa i głodu.

Edytowane przez witejus
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, witejus napisał:

o to tam że rząd umyślił sobie ,,zekologizować" całą wyspę, zakazał bezwzględnie stosowania nawozów sztucznych i wszelkich środków chemicznych

I ci "reformatorzy" uciekli żeby ich nie wpierdolili żywcem i zagnieździli się teraz w UE.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano

linia podziału... wymowne... i czemu szukasz? i kto dzieli Polaków??

Opublikowano (edytowane)

To są partie Polityczne . Żadna partia nie zadba o nikogo , tylko o siebie .

Wolnościowcy idą na odstrzał? Konflikt w Konfederacji przybiera na sile

"Zagłosowałem za wnioskiem o ukaranie Grzegorza Brauna za jego sprzeciw wobec procedowania uchwały o uznaniu Rosji za kraj sponsorujący terroryzm. Zostałem usunięty z funkcji przewodniczącego Koła. Quo vadis Konfederacjo?" — napisał na Twitterze poseł Jakub Kulesza. Na stanowisku zastąpił go Krzysztof Bosak, który o konflikcie w partii mówić nie chce, twierdząc, że wyborcy doceniają jedność Konfederacji. Wewnątrzpartyjne sygnały są jednak zupełnie inne — konflikt narasta tak bardzo, że kilku posłów może odejść z partii.

Konfederację tworzą cztery ugrupowania — narodowcy, skrzydło Grzegorza Brauna i dwie kłócące się ze sobą partie wolnorynkowe: Nowa Nadzieja (dawniej KORWiN Janusza Korwina-Mikkego) i wolnościowcy (uciekinierzy z KORWiNa)

Spór dotyczy przyszłych list wyborczych. Wcześniejsza uchwała Konfederacji gwarantowała wolnościowcom pierwsze miejsca na liście

Nieoficjalnie słychać, że współtworzący partię narodowcy stanęli tutaj murem za Nową Nadzieją i jej nowym liderem Sławomirem Mentzenem

"Prowadzicie gierki na plotki, insynuacje i pomówienia, więc się nawzajem bez sensu zagryzacie. Wy rolujecie tak innych, inni tak rolują was i dlatego Konfederacja upada" — pisze jeden z internautów

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/tusk-i-kaczynski-w-oczach-polakow-gdzie-biegnie-linia-podzialu-6845637059558144a

Palec pod budkę , ciekaw jestem jak forumowiczom się żyło wtedy i teraz .

"W obu miastach emeryci prawie jednoznacznie wskazują, że lepiej im się żyje za rządów PiS. Chwalą partię za wyższe emerytury, lepszy socjal oraz ulgi na gaz i energię elektryczną.

- Za Kaczyńskiego jest zdecydowanie lepiej - mówi pani Irena z Wrocławia. - Ale zastanawiam się, skąd te pieniądze się biorą, bo to przecież miliony - dodaje jednak".

Czyli jednak zastanawia ich dlaczego muszą teraz płacić więcej i troszkę niepokoi co będzie dalej?😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

WP zadało pytanie a to lewicowy zagraniczny portal .

No i odpowiedzieli im lewicowi przypadkowo napotkani emeryci, którym żyje się lepiej.🤣

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

Dostaną kasę z Unii i będzie wiadomo skąd ta kasa

Ta kasa nie jest dla Ciebie, mnie ani tych emerytów.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Tę kasę zobaczysz jak ja węgiel co głosiłeś że jest  po 1700.😂 A jak chciałem ciężarówkę to powiedziałeś żebym się gonił, bo reglamentacja.🤣

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Dostaną kasę z Unii i będzie wiadomo skąd ta kasa , i nie będą się zastanawiać już , bo będzie wiadomo już .

Jak dostaną? Kaczor nie chce Duduś nie chce Zero nie chce. To kto tę kasę da?

Opublikowano

Nie chcą to tylko zagrywka , by opozycja stała się wspólnikiem PiS . 

PiS przedstawia jakie to Unia nakłada obowiązki na Polskę , wszelkie podatki . Zaś Opozycja bez zasad żadnych tak , kasa po prostu się należy .

Tylko za coś za jakieś durne podatki co nas obywateli  będzie słono kosztować  . Ale to w raz z Opozycją PiS , pięknie rozegra opozycję .

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

DLA NAS BO SIĘ NALEŻY .

Np kasa na OZE. Pomyśl czemu tak mataczą z wiatrakami i na jakim etapie jest budowa farm wiatrowych przez spółki skarbu państwa na Bałtyku. 🤣 Na etapie badania dna morskiego.🤣 To po kija teraz ta kasa? Przecież obywatel nie postawi se wiatraka po nowych przepisach.

1 minutę temu, galan99 napisał:

Ale to w raz z Opozycją PiS , pięknie rozegra opozycję .

Pis się zakiwał i nikogo nie rozgrywa.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie chcą to tylko zagrywka , by opozycja stała się wspólnikiem PiS . 

PiS przedstawia jakie to Unia nakłada obowiązki na Polskę , wszelkie podatki . Zaś Opozycja bez zasad żadnych tak , kasa po prostu się należy .

Tylko za coś za jakieś durne podatki co nas obywateli  będzie słono kosztować  . Ale to w raz z Opozycją PiS , pięknie rozegra opozycję .

Jak ci się należy to idź niech ci dadzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v