Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W rozmowie z rosyjskim serwisem RFE/RL 18 stycznia kobieta, która odmówiła podania swojego nazwiska, powiedziała, że jej mąż opuścił Zabajkale na Dalekim Wschodzie Rosji i jest teraz w Brześciu, niedaleko granicy białorusko-polskiej.

Inna kobieta z Władywostoku skomentowała wideo zamieszczone w mediach społecznościowych, mówiąc, że jej partner – członek 155. brygady piechoty morskiej Rosji – wyjechał "nie na szkolenie". Dziennikarzowi RFE/RL powiedziała, że jej partner został wysłany "na Ukrainę", nie wyjaśniając, skąd o tym wie.

Rosyjscy żołnierze piszą listy pożegnalne do rodzin .

"Polska nie jest krajem niepodległym, a bezpańskim". Skandaliczne słowa Siergieja Ławrowa

Siergiej Ławrow, czyli szef rosyjskiej dyplomacji w wywiadzie opublikowanym na stronach tamtejszego MSZ mówił, że "politycy w Polsce „Pribałtice” histeryzują wobec każdego działania Rosji, nie próbując się postawić się na naszym miejscu". Z kolei w innych wypowiedziach wyraźnie pokazał swoje stanowisko dotyczące państw byłego imperium sowieckiego, które 30 lat temu odzyskały niepodległość. Stwierdził on, że nie są niepodległe ani niezależne, tylko "bezpańskie".

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

A co łona ma tam niby robić , głupi mem szkoda zwierząt ...

Ja mam taką simetale a imię ma Beatka 😜

No jak to przy żłobie rozdaje kasę bo im się to należy 😄

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Wojsko nie może wypowiedzieć posłuszeństwa , składali przysięgę i biorą za to pieniądze . Ja na miejscu Dudy nie wysłał bym wojska na pomoc  Ukraińcom chyba żeby była zgoda też wszystkich posłów i senatu , broń , żywność tak . A co jeśli NATO wysłało by wojsko w obronie Ukrainy a Polscy żołnierze są w NATO ?

Wojsko to nie sekta Rydzyka aby brać pieniądze za klepanie roty jak zdrowasiek. Pieniądze żołnierza nie są jego. W tych kategoriach to niezapłacona robota. Żołnierz robi wszystko aby druga strona nie miała ochoty ruszyć tyłka z miejsca i osiągała większe straty. Takim np kibolom się to wciąż pierd..li ze sportem.. W każdym razie, jak wcześniej napisałem - żołnierz jest od obalania rządów.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Żołnierz nie jest od wypowiadania posłuszeństwa - może najwyżej przejąć władzę.

Wiemy o co chodzi.

Ciekawe jak wyglądałaby dziś powszechna mobilizacja

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Za rządów PIS zapanowała drożyzna to zgoda ale zauważ że ludzie nie grzebią w śmietnikach tak jak za PO .

bo jest taka bida, że w śmietniku nic by nie znaleźli...:D

Opublikowano

NATO zareaguje notą jak pierwsza rakieta spadnie na terytorium sojuszu. Kraina U nie jest w NATO. Ale Turcja jest...

Agrest napisał:

Wiemy o co chodzi. Ciekawe jak wyglądałaby dziś powszechna mobilizacja

Ja wiem co zrobię. A Ty?

Opublikowano

Ale wedlug mnie dzisiejsze wypowiedzi usmanów  jasno wskazują na chęć eskslacji i pierwsi sojusznicy znad Wisły  na misję pewnie ruszą, a nasze sługusy z Dudą na czele podpiszą co trzeba i krzyżyk na drogę

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Ja wiem co zrobię. A Ty?

yyy uciekniesz na Białoruś 🤔Może chociaż gołębie będą miały chwilę spokoju 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Za rządów PIS zapanowała drożyzna to zgoda ale zauważ że ludzie nie grzebią w śmietnikach tak jak za PO .

A co niby takiego nowego dostają ludzie bez dachu nad głową a zarazem bezrobotni ? 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Ja wiem co zrobię. A Ty?

Mam jedno życie i nie widzę siebie na dalekiej Ukrainie.

Na pierwszej linii widzę 460 z Wiejskiej i pozostałych celebrytów.

Opublikowano (edytowane)

Pójdziemy w obronie Ukrainy .

My Pierwsza Brygada - Polskie Pieśni Patriotyczne - Pieśń Legionów, Piłsudski

Rozkwitały pąki białych róż zaśpiewają polskim jak nie powrócą .

Edytowane przez galan99
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

https://www.tvp.info/58068018/luksusowa-torebka-kasi-tusk-corka-donalda-tuska-z-mezem-otrzymali-blisko-15-mln-zlotych-pomocy-publicznej-z-tarczy-antykryzysowej. Ja nie wiem po co to bicie piany za chwilę pewnie przekaże ja na licytację WOŚP i wykupi za pieniądze z tarczy 😜

Nie wiem czym się teraz zajmuje bo wcześniej zarabiała na instagramie ale jednak ci celebryci to mają przechlapane. Kupi drogi ciuch czy torebkę raz się pokaże i do szafy, bo jak tu 2 razy w tym samym się pokazać 🤣. Chociaż jest jeszcze inna opcja.

56 minut temu, racyl napisał:

No i po raz kolejny rozumem nie grzeszysz 🤣 sprzęt ma się sam obsługiwać i interpretować wyniki ? 🤣 pewnie na takiej zasadzie ma się to odbywać jak Ty na zakupach przy samoobsługowych kasach 🤣

A to gdzie są te kadry wyszkolone za czasów PO, które teraz powinny rozpocząć pracę ?

53 minuty temu, racyl napisał:

w tym problem że to już będą takie realia. potanieje 200-300zł i to wszystko. teraz to już nie ma znaczenia kiedy kupisz

Jakie tylko 300 zł ? Przecież prezes jednego z koncernów nawozowych tłumaczył, że koszta zależą głównie od ceny gazu a ten ma też objąć obniżka. Ciekawe jaką teraz da odpowiedź.

49 minut temu, Ulman napisał:

Suski języków nie zna a pewnie woli rozumieć o czym śpiewają😂. Regulowanie odgórne jest domena komunistów. Co będzie następne? Może narzucą że 20% ma być disco polo, 20% wolnych, 20% szybkich a w poniedziałek wykonawcy których nazwy zaczynają się na A do D  we wtorek E do H a np w środę tylko takie które nie są dłuższe jak 4 minuty. W piątek będą postne a w niedziele o tematyce religijnej. Oczywiście by to kontrolować trzeba będzie powołać nowy urząd, zatrudnić  kilkaset osób do śledzenia poczynań radiowców i oczywiście obsadzić kierownictwo zaufanymi osobami z rodzin działaczy PIS. 

Liroy w poprzedniej kadencji chciał zwiększenia ilości polskiej muzyki w mediach. Na razie stacje omijają prawo nadając ją w nocy. Jest tam jakiś limit który stacje muszą spełnić i właśnie w ten sposób go wypełniają. Jeżeli ktoś twierdzi, że tylko stacje informacyjne manipulują ludźmi, to go wyprowadzam z błędu. Nie tylko. W skrócie ta ustawa może wywołać większe zamieszanie niż lex TVN, tyle że tylko w kraju.

31 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale troszkę więcej mogli by puszczać polskich , a jest tego masa 

Główny problem to licencje na nadawanie i jakość tych filmów. Przy 40 calach i więcej, widać różnicę jakim sprzętem były kręcone kiedyś a jak są dzisiaj. No i kopia filmu też ulega niszczeniu. Koszt rekonstrukcji cyfrowej jest duży.

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Wiemy o co chodzi.

Ciekawe jak wyglądałaby dziś powszechna mobilizacja

Akurat wcale nie jestem ciekawy.

21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

20 minut temu, Pafnucy napisał:

bo jest taka bida, że w śmietniku nic by nie znaleźli...:D

Trzeba Was z błędu wyprowadzić, wystarczy tylko You Tuba przejrzeć.

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

Często zadaję sobie pytanie czy w wypadku rozkazu wymarszu w obronie Ukrainy wojsko wypowie posłuszeństwo tym baranom. 

Nie ma podstaw prawnych aby polscy żołnierze brali udział w działaniach innych niż szkoleniowe na terenie Ukrainy. Nikt nie jest głupi żeby bez ataku na nasz kraj wysyłać kontyngent, a nawet po nim . To musi byc uzgodnione w ramach NATO, bo jak sami ruszymy d*pę, to zostaniemy bez zabezpieczenia tych pododdziałów. Inna sprawa że moglibyśmy dostać po ryju "przyjaznym ogniem" od ukraińców. Ot tak przez pomyłkę.😂

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Na pierwszej linii widzę 460 z Wiejskiej i pozostałych celebrytów.

Klarenbach i Kraśko jako obsługa karabinu maszynowego. Chętnie bym ich przeszkolił.😂

23 minuty temu, galan99 napisał:

Rozkwitały pąki białych róż zaśpiewają polskim jak nie powrócą .

Pocałuj ich w d*pę.

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Nie ma podstaw prawnych aby polscy żołnierze brali udział w działaniach innych niż szkoleniowe na terenie Ukrainy. Nikt nie jest głupi żeby bez ataku na nasz kraj wysyłać kontyngent, a nawet po nim . To musi byc uzgodnione w ramach NATO, bo jak sami ruszymy d*pę, to zostaniemy bez zabezpieczenia tych pododdziałów. Inna sprawa że moglibyśmy dostać po ryju "przyjaznym ogniem" od ukraińców. Ot tak przez pomyłkę.😂

No w ramach NATO. 

Nasi wlodarze lubią całować usmanom tyłki

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No w ramach NATO. 

Taaa i w ramach tego NATO USA będą broniły Ukrainy do ostatniego polskiego żołnierza.😂

36 minut temu, dsbh napisał:

A to gdzie są te kadry wyszkolone za czasów PO, które teraz powinny rozpocząć pracę ?

Wyjechali opiekować się niemieckimi emerytami, żeby ci mogli skorzystać z przekopu Mierzei i wpłynąć kajakami na Mazury.😂

• Haha 1
Opublikowano

Ty wiesz z czym to się je, ja laik i w moich oczach nie jest to niemożliwe.

Nie dosłownie do ostatniego żołnierza ale jednak

Opublikowano
dsbh napisał:

1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

https://www.tvp.info/58068018/luksusowa-torebka-kasi-tusk-corka-donalda-tuska-z-mezem-otrzymali-blisko-15-mln-zlotych-pomocy-publicznej-z-tarczy-antykryzysowej. Ja nie wiem po co to bicie piany za chwilę pewnie przekaże ja na licytację WOŚP i wykupi za pieniądze z tarczy 😜

Nie wiem czym się teraz zajmuje bo wcześniej zarabiała na instagramie ale jednak ci celebryci to mają przechlapane. Kupi drogi ciuch czy torebkę raz się pokaże i do szafy, bo jak tu 2 razy w tym samym się pokazać 🤣. Chociaż jest jeszcze inna opcja.

56 minut temu, racyl napisał:

No i po raz kolejny rozumem nie grzeszysz 🤣 sprzęt ma się sam obsługiwać i interpretować wyniki ? 🤣 pewnie na takiej zasadzie ma się to odbywać jak Ty na zakupach przy samoobsługowych kasach 🤣

53 minuty temu, racyl napisał:

w tym problem że to już będą takie realia. potanieje 200-300zł i to wszystko. teraz to już nie ma znaczenia kiedy kupisz

Jakie tylko 300 zł ? Przecież prezes jednego z koncernów nawozowych tłumaczył, że koszta zależą głównie od ceny gazu a ten ma też objąć obniżka. Ciekawe jaką teraz da odpowiedź.

49 minut temu, Ulman napisał:

Suski języków nie zna a pewnie woli rozumieć o czym śpiewają😂. Regulowanie odgórne jest domena komunistów. Co będzie następne? Może narzucą że 20% ma być disco polo, 20% wolnych, 20% szybkich a w poniedziałek wykonawcy których nazwy zaczynają się na A do D  we wtorek E do H a np w środę tylko takie które nie są dłuższe jak 4 minuty. W piątek będą postne a w niedziele o tematyce religijnej. Oczywiście by to kontrolować trzeba będzie powołać nowy urząd, zatrudnić  kilkaset osób do śledzenia poczynań radiowców i oczywiście obsadzić kierownictwo zaufanymi osobami z rodzin działaczy PIS. 

Liroy w poprzedniej kadencji chciał zwiększenia ilości polskiej muzyki w mediach. Na razie stacje omijają prawo nadając ją w nocy. Jest tam jakiś limit który stacje muszą spełnić i właśnie w ten sposób go wypełniają. Jeżeli ktoś twierdzi, że tylko stacje informacyjne manipulują ludźmi, to go wyprowadzam z błędu. Nie tylko. W skrócie ta ustawa może wywołać większe zamieszanie niż lex TVN, tyle że tylko w kraju.

31 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale troszkę więcej mogli by puszczać polskich , a jest tego masa 

Główny problem to licencje na nadawanie i jakość tych filmów. Przy 40 calach i więcej, widać różnicę jakim sprzętem były kręcone kiedyś a jak są dzisiaj. No i kopia filmu też ulega niszczeniu. Koszt rekonstrukcji cyfrowej jest duży.

Ale obniżka jest VATu! Czyli takiemu koncernu co koszta ma 23 a produkt 8 to nie pomaga...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v