Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Desperado napisał:

A chcesz się założyć? właśnie przywiozłem po 2100 groszek luz.   Jest bardzo dobry, zrezygnowałem z gminnego, bo za 100 zł. nie będę tamtego ryzykował, a tego już w październiku też brałem i wiem co to jest. Ty nie nakupiłeś czasem po 3500 i teraz trochę piecze siedzenie?   :P A prezes mówił żeby poczekać, no ale skoro uważasz że prezes kłamie, to płacz i płać.    xD

Daj na priv nr telefonu na ten skład, z chęcią podjadę i kupię tego taniego groszku, nawet jak to 200-300km ode mnie, to i tak się opłaca jechać busem po 1,5t ;) Bo u mnie ni uja nie ma groszku taniej niż 2700zł/t ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Ulman napisał:

A tak to by pomysłu nie mieli.😆 

Co za różnica czy rozpizgac w Polsce czy na upainie? U nas jakoś inaczej grawitacja działa?😂

Pomysł jest w kilku wariantach ale ludzi trzeba przygotować na wiadomość iż to znów Ukraińcy sami w siebie gruchnęli. Na Ukrainie będzie już po infrastrukturze i sprzęt będzie rożśrodkowywany od granicy?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Desperado napisał:

A chcesz się założyć? właśnie przywiozłem po 2100 groszek luz.   Jest bardzo dobry, zrezygnowałem z gminnego, bo za 100 zł. nie będę tamtego ryzykował, a tego już w październiku też brałem i wiem co to jest. Ty nie nakupiłeś czasem po 3500 i teraz trochę piecze siedzenie?   :P A prezes mówił żeby poczekać, no ale skoro uważasz że prezes kłamie, to płacz i płać.    xD

A czemu ma piec?

Po tyle był, po tyle kupiłem.

Nie uwierzysz, ale ja zbytniej wagi nie przykładam do cen. No oczywiście wtedy gdyby był gdzieś tańszy to brał bym tańszy.

A że teraz inne ceny... Loto mi to.

Ja staram się myśleć jak zarobić na a nie ile straciłem.

Zresztą u nas aż tak nie staniał 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
witejus napisał:

10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Daj na priv nr telefonu na ten skład,

Czemu na priw, tutaj, inni też by chętnie kupili, przy okazji utrze nosa niedowiarkom😆

We Wałbrzychu jest trochę miejsc z tą ceną...

Opublikowano
42 minuty temu, Desperado napisał:

Pan Prezes

274328797_Jarosaw_Kaczyski_wicepremier_(cropped).png.6b9a91aa49afe054fe8ddef76c1f0a8a.png

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, Pafnucy napisał:

A czemu ma piec?

Po tyle był, po tyle kupiłem.

Nie uwierzysz, ale ja zbytniej wagi nie przykładam do cen. No oczywiście wtedy gdyby był gdzieś tańszy to brał bym tańszy.

A że teraz inne ceny... Loto mi to.

Ja staram się myśleć jak zarobić na a nie ile straciłem.

Zresztą u nas aż tak nie staniał 

xD

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

xD

Nie rozumiem?

A tak jaśniej ja pisząc.

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem Szonuś. 

Opublikowano

Pewno kamienie malowane na czarno.

W sąsiedniej gminie , ten dotowany z ...Bogdanki ma być.... To ja już wolę tym moim po 3400 palić 

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Czemu na priw, tutaj, inni też by chętnie kupili, przy okazji utrze nosa niedowiarkom😆

Nie podawaj, pojadą kupią i u siebie opylą po droższej cenie. Wójta niech za mordę biorą, bo pewnie z PO i robi pod górkę PiSowi, niech sprowadzi, to zobaczymy czy na składach będzie po 3500.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Desperado napisał:

Nie podawaj, pojadą kupią i u siebie opylą po droższej cenie. Wójta niech za mordę biorą, bo pewnie z PO i robi pod górkę PiSowi, niech sprowadzi, to zobaczymy czy na składach będzie po 3500.

Czyli kłamiesz jak cała pisowska sekta. Ja wiem gdzie jest wegiel po 1000 pln/t ale też  nie powiem🤣

Marecek kiedyś się chwalił ze ma broń ale nijak nie chciał wrzucic fotki bo to podobno zakazane😂

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Chcesz zobaczyć fakturę cwaniaczku, oczywiście z datą, ale zamazane dane i gdzie było kupowane, to jak wiesz gdzie jest po 1000, to se kup. Podałbym, ale widzę że tu nie warto, będzie dla naszych więcej.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

Chcesz zobaczyć fakturę cwaniaczku, oczywiście z datą, ale zamazane dane i gdzie było kupowane, to jak wiesz gdzie jest po 1000, to se kup. Podałbym, ale widzę że tu nie warto, będzie dla naszych więcej.   :P

Ja nie chce zobaczyć bo mnie wungiel nie interesuje... Ale pokaż żeby udowodnic że to nie puste słowa... choć jeden raz cokolwiek pokaż na tyle lat co tu jesteś  🤔

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Bbbuuuuchaaaaachaaaaaaaaaaaaa 😆😅😂🤣🤣🤣 Ales ty palant🤣🤣🤣

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Ja tam mogę napisać, ze u mnie po tysiąc tona co mi szkodzi. Ale numeru wam nie podam bo jeszcze kupicie.

My to tylko my. Ale jak się Niemcy dowiedzą to na bank przyjadą i wykupią wszystko, tak jak mieli wykupić paliwo.. Dlatego należy podawać namiary tylko na te składy gdzie jest 4500 PLN.😂

• Haha 2
Opublikowano

czasami gdy pisze o kims ze ma nie po kolei w glowie to nie wierzycie a teraz macie dobitny przyklad ekspertaod taniego wegla wielu imion........ja sie pogubilem ile ma i mial kont.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Daj na priv nr telefonu na ten skład, z chęcią podjadę i kupię tego taniego groszku, nawet jak to 200-300km ode mnie, to i tak się opłaca jechać busem po 1,5t ;) Bo u mnie ni uja nie ma groszku taniej niż 2700zł/t ...

mowisz i masz .. jeszcze tydzien temu mieli eko-groszek-wyciagalem auto z blota, 2100 workowany 

okolice chrzanowa-wies rodzinna ferdka kiepskiego

http://kolpol.pl/cennik/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v