Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Tak tak  wiejski  mędrcu  :D  :D  :D   Kijem  Wisły  nie  zawrócisz  :D  :D  

Tego  tfusk  chciał  w  Polsce 

A ty co? Miejski filozof z zatęchłej sutenery? To co na forum rolniczym robisz? Znajdź sobie jakieś własne? Jakieś dla blokersów czy coś w ten deseń.

Co do tego drugiego to PiS przyjął więcej migrantów niż poprzednicy kiedykolwiek planowali.  

45 minut temu, jarecki napisał:

Przekop mierzei popierałem ale huta to przegiecie 

Nic nie wybudują. Najwyżej spółkę do tego powołają aby było gdzie tych pociotków upchnąć i tyle. 

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Nic nie wybudują. Najwyżej spółkę do tego powołają

Bo najfajniejsze w tym procesie będzie wywłaszczanie ludzi z gruntów. Oczywiście o ile będzie się wywłaszczać samego siebie.🤣

10 minut temu, Leszy napisał:

A ty co? Miejski filozof z zatęchłej sutenery?

Ciekawe połączenie. Filozof-sutener.😂 Ale kierunek jest dobry.🤣

• Like 1
Opublikowano

a moze hute we wschodniej polsce wybudowac ?? nic tam nie maja wiec niech chociaz jakies ciezkie metale w powietrzu lataja.

zanim wymra niech sobie chociaz dymy kominow poogladaja.

https://stat.gov.pl/spisy-powszechne/nsp-2021/nsp-2021-wyniki-ostateczne/informacja-o-wynikach-narodowego-spisu-powszechnego-ludnosci-i-mieszkan-2021-na-poziomie-wojewodztw-powiatow-i-gmin,1,1.html

autobus 139 -to kurna jak w krakowie po derbach bywalo. nieraz sznur na alejach stal gdy kibole sie bili..

marecek sie podniecil bo nigdy na zywo nie byl swadkiem takich wydarzen-a takie bojki to w wielkich miastach normalka- zeby nie nakrecac spirali w tv tego wam nie pokazuja, tylko wzmianki w portalach lokalnych

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

nic tam nie maja wiec niech chociaz jakies ciezkie metale w powietrzu lataja.

I bliżej będzie ruskie czołgi na przetop przywozić.🤣

Opublikowano (edytowane)

jeszcze czarnuchy ruskimi niewolnikami nie byli to jeden się zgłasza na ochotnika
Oni to w genach mają czy co?

"Sekretarz obrony USA Lloyd Austin oświadczył, że choć agresja Rosji na Ukrainę do zagrożenie nie tylko dla Europy, Moskwie nie uda się wciągnąć NATO w konflikt. Powiedział, że NATO jest sojuszem obronnym i nie stanowi dla Rosji zagrożenia. - Nie wyciągajcie błędnych wniosków: nie wciągną nas w wojnę Putina,"

przecież tak mówi zwykły tchórz a nie sekretarz obony.
Już lepiej gdyby nic nie mówił bo nie Jego rolą zadawać kłam ruskiej propagandzie jakoby to ich NATO napadło.
Rosja to kraj faszystowski i dobrze pamięta ile ją kosztowały podobne deklaracje wobec hitlera
a tym bardziej jak się z takimi postępuje, tylko nie trzeba być zbyt łapczywym

Zachód na prawdę stał się mały i nikczemny i wszelkie sojusze zachodnie robią się coraz mniej warte

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Sekretarz obrony USA Lloyd Austin oświadczył, że choć agresja Rosji na Ukrainę do zagrożenie nie tylko dla Europy, Moskwie nie uda się wciągnąć NATO w konflikt. Powiedział, że NATO jest sojuszem obronnym i nie stanowi dla Rosji zagrożenia. - Nie wyciągajcie błędnych wniosków: nie wciągną nas w wojnę Putina,"

I na ciula ta gadka. Pieprzenie o Szopenie w obliczu zimy i kryzysu humanitarnego.

Opublikowano (edytowane)

od takich gadek są organizacje jakieś typu - humanitarne, nno jakiś minister polityki socjalnej ale nie resorty siłowe

choć u ruskich to bardziej panikę wywoła niż spokój bo u nich jeśli polityk oświadcza że czegoś nie zrobi to właśnie to zaczął

u nas zresztą też, no i politykom zawsze wychodzi na odwrót niż deklarują, choćby i u nas

a

10 minut temu, mirro napisał:

na ciula ta gadka

może jankesy chcieli by jeszcze wytestować na Ukrainie realia pola walki w warunkach użycia broni jądrowej i ... no przecież takie zapewnienia to wręcz zachęcanie kacapów, czyż nie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

język miłości i szacunku do bliźniego.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, agromatik napisał:

to rozgrzewka przed "przekażcie sobie znak pokoju"

On z rodzaju tych odbierających krokwie na dachu; tamten jak upuści to przeprosi, ten jak zgrzeszy to się wyspowiada
gdy już do "znaku pokoju" dojdzie to czuje się krystalicznie bezgrzeszny i - co gorsza - w to wierzy że to możliwe

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

On z rodzaju tych odbierających krokwie na dachu; tamten jak upuści to przeprosi, ten jak zgrzeszy to się wyspowiada

A nawet nie musi bo grzeszy w słusznym i zbożnym celu, a takim grzechy odpuszczone z automatu.

Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

o grzeszy w słusznym i zbożnym celu, a takim grzechy odpuszczone z automatu.

Oooooo tak, Z automatu trza tylko przestawić przełącznik rodzaju ognia.🤣

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

dla takich ogień już dawno wybrany i przyobiecany - piekielny

No tak, tylko trza im wytłumaczyć że kiedy pali im się koło d*py, to jeszcze nie jest ogień piekielny.😂 Bo zdaje sie jednak różnica jest.

Opublikowano (edytowane)

takim nie wytłumaczysz inaczej jak ich własnym językiem
Np tak - dlaczego węgla brakuje? bo piekło wykupiło
szykują się, teraz już i na was też

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

takim nie wytłumaczysz inaczej jak ich własnym językiem

podejrzewam że gdyby pozwolono mi dobrać środki, to język nie miałby znaczenia.😂

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, agromatik napisał:

cholerka jeżeli piekło istnieje to zachodzi obawa że takiego Denwerka mi do zasilania kotła przydzielą😂. Jedyna pociecha to że nigdy nie zmarznę😁

ja się próbuję wkręcić na kurs palacza w czyśćcu ale chyba nie mam szans w podkładaniu pod innymi
on już za życia trenuje pokładanie, co prawda świń pod Tuskiem ale zawsze

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ciekawe połączenie. Filozof-sutener.😂 Ale kierunek jest dobry.🤣

Kierunek dobry ;), chociaż suteren a sutenera nie znaczy zawsze to samo. ;) 

• Haha 1
Opublikowano

Dnia 14.11.2022 o 20:08, Ulman napisał:

Popatrz szerzej i bez emocji rodem z tvpis. Sytuacja na upainie dokladnie potwierdza to o czym piszę. Rosji chodziło o obsadzenie władz swoimi lub sprzyjającymi ludźmi i pogonienię żydka Żeleńskiego by im bastionu zachodu pod nosem nie budował. Dla normalnego upaińca nie miałoby kompletnie żadnego znaczenia gdyby zmieniła się polityczna konfiguracja. Tak samo funkcjonowałyby zakłady, handel złodziejstwo , łapówkarstwo czy lokalne mafie. Jednak  zachód nie dała za wygraną i podjudził gierojów do bitki podsuwając im sprzęt, mamiąc masy iluzją wejścia do UE a bedacych przy korycie perspektywą miliardów dolarów które bedą mogli rozkraść.  Jaki jest tego wynik ? Kilka milionów zaradnych ludzi wyjechało, kilkadzeisiąt lub kilkaset  tysięcy zabitych , zrujnowane miasta , wioski i infrastruktura która i tak była marna.  Przeciętny upainiec zyskał tyle że ma nadal pomniki bandery, zimne kaloryfery, brak prądu , brak pracy i jak klepał bedę tak będzie klepał jeszcze większą i jeszcze dłużej. No i odpowiedz sobie na podstawowe pytanie - kto więcej straci w tej wojnie ruscy czy upaińcy.

Co to znaczy normalny a co nienormalny Ukrainiec ? Bo z tego co wiem to Ukraińcy wolą Europę od Rosji ale widocznie rozmawiałem z tymi nienormalnymi ale jak ich odróżnić ???

Dnia 14.11.2022 o 22:52, Ulman napisał:

Upofilu drogi,

Masz napisane jak byk że co chce zrobić Putin wie tylko on. Czy zajmie całość czy część czy też po prostu zrujnuje  wie tylko on. Tak pisałem od początku i to podtrzymuje. 

Co do infrastruktury to wystarczy trochę mieć minimum rozeznania  by wiedzieć że marna infrastruktura to dziurawe drogi i podrutowane ale działające sieci  energetyczne a  ich zupełny brak , zbombardowane drogi i wysadzone mosty to zupełnie inna bajka. 

Tiaaaa, marionetkowe rządy......😂 U nas wina Tuska a u nich wina ruskich🤣 Swołocz kradnie do 1990 roku tylko w wyniku majdanów zmieniają się złodzieje. Rozmawiam ze znajomymi upaińcami co jakiś czas i tam nic się nie zmienia oprócz tego że teraz aktor prezydent robi medialny show.

J

Rozumiem że mówisz im wprost w czasie tej rozmowy, jacy są fałszywi, zaprzani, parszywi i że nie powinni jako państwo w ogóle istnieć. I co oni na to ?

Dnia 15.11.2022 o 14:44, galan99 napisał:

ONZ: Rosji należy zezwolić na eksport nawozów

Rosja skarży się, że zachodnie sankcje oznaczają, że z trudem jest w stanie wprowadzić własny eksport nawozów na rynek światowy.

Jest szansa że Rosja będzie dostarczać nawozy .

Przecież tutaj ktoś wieszczył, że te sankcje wcale nie wpływają na Rosję, także galan przestań wprowadzać czytelników w błąd :ph34r:.

Dnia 18.11.2022 o 08:08, Ulman napisał:

Wielokrotnie pisałem że to wyjątkowo parszywa, kłamliwa i fałszywa nacja. Dobrze dla wszystkich że mogą zobaczyć jakie to jest roszczeniowe i zaprzane draństwo. Było to mało nagłośnione ale już ponad miesiąc temu Biden spuścił żydka po brzytwie bo ten mu zaczął mówić jak USA ma pomagać i ile kasy powinni dawać. Ot swolocz.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Przecież tutaj ktoś wieszczył, że te sankcje wcale nie wpływają na Rosję, także galan przestań wprowadzać czytelników w błąd :ph34r:.

bo nie działają, a jak któraś nawet zagrozi że zadziała jak np ta na nawozy to na prośbę rosji zostaje znoszona

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v