Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mają ? jeździsz po mieście ? a jak nie to się przejedź. parkingi pod sklepami zawsze są pełne. tak samo pod marketami budowlanymi

jedynie co to lockdawny dają po d*pie

Opublikowano
jarecki napisał:

3 minuty temu, Rogas71 napisał:

Czyli będziemy tylko brali kasę z dopłat ok mi to odpowiada szkoda tylko tych setek tysięcy zwierząt które będzie trzeba wybić bo przecież nikt darmozjadów trzymać nie będzie

w zasadzie zwierzęta  hoduje  się po to by je zabić i zjeść 🤣

No dokładnie ale dzięki temu gatunek ma szansę na przeżycie jeśli wejdzie produkcja mięsa sztucznego skazuje automatycznie zwierzęta na zagładę no nikt ich charytatywne karmić nie będzie 😜

Opublikowano (edytowane)

widać że nie ma nawet o muzyce bladego pojęcia

nic tak nie chroni przed wojnami jak otwartość kulturowa na innych

takie suski mają pierwsze miejsce na moim okręcie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
30 minut temu, Rogas71 napisał:

Czyli będziemy tylko brali kasę z dopłat ok mi to odpowiada szkoda tylko tych setek tysięcy zwierząt które będzie trzeba wybić bo przecież nikt darmozjadów trzymać nie będzie

schroniska otworzą i zbiórki będą na nie.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

co to? przepis na odbudowę PGR-ów, GS-ów, i gospodarkę centralnie sterowaną?

dopiero c jedna tka sama zbankrutowała.
zajumał jaki stary plan pięcioletni z muzeum socjalizmu? Przecież z takimi postulatami to miał by szansę na tekę ministra u samego Stalina, Castro czy innego Chaveza. O prawa autorskie nawet by się mógł upomnieć Kim grubasek z Północnej Korei.

Mogę mówić na pana Józek ?@dysydent   

No nie wiadomo co to za przepis 🤷‍♂️

1 godzinę temu, jarecki napisał:

no ja pamiętam tą rozmowe bo sam ją zacząłem i dlatego dopytuje bo  w sąsiedniej wsi ma tak samo leszczyne i od kilku lat wszedł w borówke , to jak widze nakłady pracy w tym sadzie laskowym , 

Ale idzie na tym zarobić ?

2 godziny temu, mirro napisał:

"Trzeba zbudować sieć sprzedaży opartą na podmiotach państwowych w rolnictwie, skupiającą krajowe gospodarstwa skarbowe będące w zasobie KOWR-u, Krajową Spółkę Cukrową, Elewarr i gospodarstwa będące we władaniu instytutów naukowo-badawczych podległych państwu. Gdybyśmy umożliwili sprzedaż nawozów przez tak zbudowaną sieć ogólnopolską, rolnicy mogliby mieć dostęp do tańszych nawozów, a państwo miałoby wpływ na regulowanie wysokości marży handlowej"

Ja pier**lę, czy ten facet w końcu przestanie pieprzyć głupoty ? Już zorganizował skup interwencyjny, to teraz punkty sprzedaży nawozów zorganizuje. 😂

Nie wiem , może by tak zadzwonić do niego 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Stadnina w Janowie to faktycznie nadaje się już tylko na punkt dystrybucji nawozów.😂

Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał:

widać że nie ma nawet o muzyce bladego pojęcia

nic tak nie chroni przed wojnami jak otwartość kulturowa na innych

takie suski mają pierwsze miejsce na moim okręcie.

Panie  racja 

2 minuty temu, jarecki napisał:

no .

Kuźwa wchodzę w to zamiast dojnych , ale widziałeś Jarek kusi mnie ten mój osm, teraz znów 10 gr będzie mocna 1,50 za litr 😛 . Teraz tylko czekać jak osm trafia do holdingu spożywczego 🤭

3 minuty temu, mirro napisał:

Stadnina w Janowie to faktycznie nadaje się już tylko na punkt dystrybucji nawozów.😂

Mirosławie nie znam doniesień medialnych i sytuacji stadniny bo konie mnie nie interesują , wole gołębie pocztowe 🙂👍 , a to tam będzie handel nawozami 🤔

Opublikowano
24 minuty temu, dysydent napisał:

pierwsze miejsce na moim okręcie.

wypływasz na suchego przestwór oceanów?

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

wole gołębie pocztowe

KUżwa znowu przyleciały dwa gile i jakiś czarny z białym łebkiem i koroną dokoła baniaka. Dwa białe paski na skrzydłach. Trza znowu zwyzką odłowić i sąsiadowi oddać.

Opublikowano
galan99 napisał:

LUDZIE MOGĄ NIE MIEĆ KASY NA TRUSKAWKI bo rachunki musza zapłacić .

Opłaty podrożały dwukrotnie i żywność , prąd , gaz , śmieci .

Na truskawki mogą nie mieć ale tyle w tym cukru że bimberek już wezmą - sądząc po cenach jakie dziś mnie się objawiły...

mirro napisał:

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Stadnina w Janowie to papierek lakmusowy tego co nas czeka 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

KUżwa znowu przyleciały dwa gile i jakiś czarny z białym łebkiem i koroną dokoła baniaka. Dwa białe paski na skrzydłach. Trza znowu zwyzką odłowić i sąsiadowi oddać.

Mirosław wyślij mi po starej znajomości 🙂 tak Ciebie lubię 😛 w tych ciężkich czasach sprzedam sobie i będzie na chleb ...

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Teraz tylko czekać jak osm trafia do holdingu spożywczego 🤭

A pewnie, bo będą gwarantować majątkiem działanie tego holdingu. 😂 Czekam na ten radosny dzień.

Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

wole gołębie pocztowe

Najlepiej odławia się wiatrówką...

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Na truskawki mogą nie mieć ale tyle w tym cukru że bimberek już wezmą - sądząc po cenach jakie dziś mnie się objawiły...

To jak wygląda sytuacja w tej stadninie ?

7 minut temu, DTaras napisał:

W jajka sobie strzel tą wiatrówką ...

Opublikowano
mirro napisał:

Eeeee tam ładne, to szkoda.😂

Szkoda to będzie jak Ci zaczną po groszek w ziemi sięgać. Jak siałem grykę to przylatywało kole 100 sztuk i napiercielały łbami w piasek na sześć centometrów. Jeszcze żeby się bały to by może ich nadal sto było...

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Eeeee tam ładne, to szkoda.😂

Dokładnie , zależy jak dla kogo , ale żeby od razu wiatrówką 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

10 minut temu, DTaras napisał:

To jak wygląda sytuacja w tej stadninie ?

7 minut temu, DTaras napisał:

W jajka sobie strzel tą wiatrówką ...

Uuu kolega wrażliwy... a to tylko sraluchy.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Szkoda to będzie jak Ci zaczną po groszek w ziemi sięgać. Jak siałem grykę to przylatywało kole 100 sztuk i napiercielały łbami w piasek na sześć centometrów. Jeszcze żeby się bały to by może ich nadal sto było...

Ale jakie te gołębie , dzikie grzywacze ?

1 minutę temu, DTaras napisał:

Uuu kolega wrażliwy... a to tylko sraluchy.

Ty też srasz 😂 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v