Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

Ciekawe bo Chiny to obecnie jeden z głównych rynków dla Mercedesa. Zwłaszcza s klasy dobrze tam idą.

Ale te mercedesy są produkowane w chinach , a nie po to rząd chin chce zakupić port w niemczech zeby importować , ostatnio rząd chin zmusił członków parti do pracy w fabryce telefonów Aplle ponieważ pracownicy uciekli w obawie przed covid i nie wrócili już .            a to jak chiny rozwijają swoją motoryzacje https://www.autodna.pl/blog/chinskie-samochody-przeglad-modeli/

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

ogarek nie spinaj sie bo skonczysz jako warzywko- co i tak cie pewnie nie ominie , nauczyles sie juz pampersy zmieniac zeby syna odciazyc ??

glabie ja to drewno dla siebie na opal robilem .dziwne tyle o swoim nieszczesliwym zyciu pisales a nigdy o parobku nie wspominales , gdy sie napracuje to potem mu plecki smarujesz ?? 🤣

Ja... Te nie swoje krowy tyz doiles dla siebie 😂

Gdybyś nie był ograniczony umysłowo to byś wiedział że wiele razy pisałem że mam pracownika, tera syn go zatrudnia a robi często u mnie... 😋

Taki myk... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Autokult 

Mercedes jest już Chiński mają licencję .

Niemiecka gospodarka to już jest jako CHIŃSKA .

Chiny już od dłuższego czasu mają udziały w niemieckich firmach w znacznie większym stopniu, niż ludzie zdają sobie sprawę – opisuje „Bild”. Chińczycy posiadają udziały m.in. w Mercedes-Benz, ich zainteresowaniem cieszą się głównie przedsiębiorstwa z branż technologii, elektroniki, mechaniki czy farmacji.

Kanclerz Olaf Scholz (SPD) „zignorował wszystkie ostrzeżenia i chce przeforsować umowę” na sprzedaż chińskiemu przedsiębiorstwu państwowemu Cosco 24,9 proc. udziałów w terminalu kontenerowym HHLA w Hamburgu. „Czy Olaf Scholz już pracuje jako chiński lobbysta, starym zwyczajem kanclerza z SPD? Trudno inaczej sobie wytłumaczyć taką politykę kanclerza” – skomentował Martin Huber, sekretarz generalny CSU.

Krytycy podkreślają, że taki krok wiąże się z udzieleniem dostępu Chinom do infrastruktury krytycznej w Niemczech. „Ale prawdą jest, że Chiny już wcześniej wkroczyły do niemieckiej gospodarki, w większym zakresie, niż wielu zdaje sobie z tego sprawę. Chińczycy posiadają już udziały w znanych niemieckich firmach. Kluczowy powód: Chińczycy chcą poznać ekonomiczne know-how naszego kraju, dla własnych korzyści”

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

Jak tam Denwer-ku, gdzie dzisiaj występuje prezes ze swoim Stand-Up'em, gdzie z jego żartów będzie się śmiała przywieziona przez niego publiczność, gdzie powie kolejną głupotę która odejmie PiS-owsi kolejne kilka % w sondażach ??

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak tam Denwer-ku, gdzie dzisiaj występuje prezes ze swoim Stand-Up'em, gdzie z jego żartów będzie się śmiała przywieziona przez niego publiczność, gdzie powie kolejną głupotę która odejmie PiS-owsi kolejne kilka % w sondażach ??

Sekta przyjmie wszystko co prezes powie. 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, jarecki napisał:

Bo chinczycy dopiero ostatnie lata wchodzą na wyzszy poziom motoryzacji dzieki e-mobilnosci 

E-mobilność niedługo się skończy ... Ślepa uliczka w rozwoju motoryzacji.

Nic nie ślepa. Jeszcze zbyt egzotyczna. Podoba mnie się jak to zapindala.

mirro napisał:

39 minut temu, DTaras napisał:

A po liftingu zmieni się w kaczuszkę.

To nie będzie lifting tylko evo.🤣

aaaa taki progres.

Ulman napisał:

Nasz rząd to kretyni wybrani przez głupków więc nie ma się co dziwić. Upainska swolocz będzie chciała wiecej i więcej bo im się przecież należy,  bo oni bardzo pokrzywdzeni. W tym tygodniu dali popis w Poznaniu. Nie chcą się sk***ysyny przeprowadzić do innego hotelu bo  będą musieli kilka kilometrów dalej do szkoły i po racy dojeżdżać. Oj powinno die na kopach na ulicę wrzucić i niech sobie samemu wynajmują gdzie chcą. Swolocz zawsze będzie swolocza a głupia większość zawsze wybierze głupków do rządzenia.

Wynajmują, nie bój żaby. Zaraz jak tylko wzrosną ceny za wynajem co będziesz pisał? Tam jest problem wyebania poza miasto i weź wytłumacz pracodawcy, że się zesrało i nie będziesz miał jak dojechać. Normalne problemy z tym, że powodowane z zewnątrz. Sam byś się buntował - też jesteś swołocz?

mirro napisał:

A to przypadkiem nie Polska Grupa Hotelarska ich chciała przekwaterować?🤣

Przypadkiem nie - specjalnie.

galan99 napisał:

8 minut temu, witejus napisał:

Jak to po chińsku Mercedes się pisze?

奔馳

I gdzie tu gwiazda?

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

Ale te mercedesy są produkowane w chinach , a nie po to rząd chin chce zakupić port w niemczech zeby importować , ostatnio rząd chin zmusił członków parti do pracy w fabryce telefonów Aplle ponieważ pracownicy uciekli w obawie przed covid i nie wrócili już .            a to jak chiny rozwijają swoją motoryzacje https://www.autodna.pl/blog/chinskie-samochody-przeglad-modeli/

S klasa w Europie. Po prostu w Chinach wielu ludzi się ekspresowo bogaci i potrzebują takich fur. 

Opublikowano (edytowane)

A co to kogo obchodzi że mają  daleko? Gośćmi są i niech się dostosują a nie tylko roszczenia.  Nie pasuje to noga-d*pa-brama.

Skoro wynajmują to co za problem? Niech sobie znajdą gdzie im pasuje i po sprawie. Może nawet dogodniejsze dla nich lokslizacje znajdą.  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ulman zamieszkujesz drugą czesc Polski , nie wazne czy wschód czy zachód ale nie znasz problemów poznania i komunikacji z tym związanej np dojechać z jednej czesci Warszawy do drugiej nieraz zajmuje 2 godziny , ogólnie dla biednych regionów Polski ukraincy to problem tak wynika z wpisów ale dla bogatszych regionów to jest zbawienie w kazdej firmie juz srednio 20 % zatrudnionych to ukraincy i ten wzrost gospodarczy to jest dzieki nim 

Opublikowano
Ulman napisał:

A co to kogo obchodzi że mają  daleko? Gośćmi są i niech się dostosują a nie tylko roszczenia.  Nie pasuje to noga-d*pa-brama.

Skoro wynajmują to co za problem? Niech sobie znajdą gdzie im pasuje i po sprawie. Może nawet dogodniejsze dla nich lokslizacje znajdą.  

Tak jak napisałem - problemy egzystencjalne z zewnątrz zatem bunt. Jak by nie patrzył - drugi raz. Rację masz do momentu srania na gościnność. Problem z tymi ludźmi jest taki jak i z nami - władza zastosowała równouprawnienie i nie pyta o narodowość w trakcie informacyjnego olewania.

jarecki napisał:

Ulman zamieszkujesz drugą czesc Polski , nie wazne czy wschód czy zachód ale nie znasz problemów poznania i komunikacji z tym związanej np dojechać z jednej czesci Warszawy do drugiej nieraz zajmuje 2 godziny , ogólnie dla biednych regionów Polski ukraincy to problem tak wynika z wpisów ale dla bogatszych regionów to jest zbawienie w kazdej firmie juz srednio 20 % zatrudnionych to ukraincy i ten wzrost gospodarczy to jest dzieki nim 

I dzięki ich pensji można powiedzieć.

Opublikowano

Olali ich jeżeli idzie o temat zamieszkania. Ludzie dowiedzieli się o tej sprawie właściwie z plotek - normalka w Polsce. A remont podobni planowany od 2019 i umowy podpisane a jak podpisane to przecież nikt tego nie zrobił trzy lata temu jeno jak miał hotel pełen uchodźców... Wypierdzielić ich chcą do Biedruska to Ci powiem - kłopot w xuj. Wqwieniu się nie dziwię. A, że to Ukraińcy to nawet na Ciebie podziałało. Wcześniej tam byli Afgańcy i nic nie mówiłeś może dlatego, że sami spierniczyli i nikt tam nie lokował wciąż nowych. Tu znów planowany remont a na każde zwolnione miejsce wsadza się następnego.

Opublikowano

Mam konto w Banku spółdzielczym który ma kilka bankomatów w mieście i ciągle nie czynne pytam w banku co jest grane to pani powiedziała że nie nadarzają je uzupełniać bo ukry upodobali se je i na potęgę wypłacają np. 500+. Sam widziałem jak po kilka kart mają i wypłacają szczególnie kobiety w  młodym wieku.

Opublikowano

Zapomniałeś dodać że to przy granicy. No to jak widziałeś że wypłacają to chyba działają te bankomaty? Wiem Andpol, też to czytałem. Wszystkie bankomaty w Gubinie, Słubicach, Kostrzyniu podobno mają to samo Ja widzę jak do PKO wpłatomatu chodzą wpłacać - i to jest równowaga.

Serwis znów przyblokowało po wpisaniu przez Andpola uniwersalnej wiadomości dnia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v