Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

W roku wyborczym odbywa tournee  po kraju i tu też można manipulować spotkaniami. Ponadto w pierwszej kadencji wydaje mi się że był bardziej stanowczy, aktywny. W drugiej tego nie widać.

Kwestia doboru towaru, jaki zażywa.😂I dawkowania.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

jak by tak wszyscy się podali Niemcom , bez walki to by byli tylko Niemcy Panami tak to nie działa i nigdy nie będzie . Tylko tchórz tak postąpi jak to @Ulman się wypowiedział nie broniąc swego domu .

Francja walczyła, ale zwyczajnie nie dali rady, bo popełnili błędy w formowaniu swej obrony. Podbój Francji trwał dłużej niż Polski(fakt jest sporo większa). Walka do końca, to nie jest dobre rozwiązanie. Przez te podejście ZSRR prawie przegrał starcie z Niemcami. Nie jest logiczne wydać rozkaz. "ani kroku w tył" i stracić wszystkich żołnierzy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko ze ruscy nie liczą się z jednostkami , obecnie takze na ukrainie za linią walki mieli oddział ,, motywacyjny '' do walki . 

12 minut temu, dsbh napisał:

putin jest bardziej rozwinięty technologicznie niż Kaczyński. Miał tylko wejść na Ukrainę i ją sobie podporządkować ale coś nie wyszło. 

putin nie porzewidział pomocy ze strony państw zachodu ukrainie , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Przez te podejście ZSRR prawie przegrał starcie z Niemcami. Nie jest logiczne wydać rozkaz. "ani kroku w tył" i stracić wszystkich żołnierzy. 

Widac na Ukrainie takie rozkazy nie padają. 🤣 Takie rozkazy łatwo się wydaje ale trza miec nadzieję że nikt z tych co go mieli wykonać nie przeżyje. Inaczej moga być kłopoty.😂

Opublikowano

to jest wojna na terytorium upainy, a nie wojna rusko upainska. 

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

to jest wojna na terytorium upainy, a nie wojna rusko upainska. 

Na naszym terytorium też mocarstwa prowadziły wojny, i słabo na tym wyszliśmy. 

Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Podbój Francji trwał dłużej niż Polski(fakt jest sporo większa). Walka do końca, to nie jest dobre rozwiązanie. Przez te podejście ZSRR prawie przegrał starcie z Niemcami. Nie jest logiczne wydać rozkaz. "ani kroku w tył" i stracić wszystkich żołnierzy. 

Podbój Francji trwał 14 dni, potem generalnie było tylko czekanie na ewakuację Dunkierki (nikt nie wie, dlaczego Hitler na to pozwolił, może liczył na wycofanie się UK z wojny ?)

Gering, jako szef lotnictwa rzeszy był asem myśliwskim i nie pojmował do końca roli lotnictwa bombowego, zwłaszcza strategicznego. Niemcy nie mieli nigdy większej ilości bombowców strategicznych, aby móc operować na terenie całej Anglii, niszczyć stocznie i zakłady przemysłowe. Lotnictwo wsparcia strategicznego nie spełnia takiej roli, generalnie operowali tylko w rejonie planowanego lądowania. Dzięki temu anglikom udało się zachować większość własnej produkcji przemysłowej oraz porty potrzebne do odbioru towarów.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Pafnucy napisał:

bo mieli dywizjon 303. wczoraj ogladałem film, to wiem.

to nasz punk widzenia -anglicy w swoich filmach mieli inny..

i to ten angielski jest blizszy prawdzie- wystarczy policzyc ile bylo polskich a ile angielskich dywizjonow.

na dwa fronty nikt nie wygral...do tego potega przemyslowa usa i niemcy nie mieli szans..od stalingradu wynik wojny byl przesadzony.

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Niemcy nie mieli nigdy większej ilości bombowców strategicznych, aby móc operować na terenie całej Anglii,

W zasadzie to nie mieli żadnych strategicznych bombowców.😂

Opublikowano

A po kija mieli się poddawać, kiedy mogli się wycofać za kanał. Anglicy byli siłami ekspedycyjnymi a nie broniącymi własnego terytorium. Dunkierka wylała im kubeł wody na łby.

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

Tylko ze ruscy nie liczą się z jednostkami , obecnie takze na ukrainie za linią walki mieli oddział ,, motywacyjny '' do walki . 

putin nie porzewidział pomocy ze strony państw zachodu ukrainie , 

Zanim ta pomoc ruszyła to miał czas do opanowania Ukrainy, tylko przeliczył się z oporem Ukraińców.

2 godziny temu, jahooo napisał:

Podbój Francji trwał 14 dni, potem generalnie było tylko czekanie na ewakuację Dunkierki (nikt nie wie, dlaczego Hitler na to pozwolił, może liczył na wycofanie się UK z wojny ?)

To już samo Westerplatte dłużej się broniło od Francji.

2 godziny temu, jacus napisał:

to nasz punk widzenia -anglicy w swoich filmach mieli inny..

i to ten angielski jest blizszy prawdzie- wystarczy policzyc ile bylo polskich a ile angielskich dywizjonow.

na dwa fronty nikt nie wygral...do tego potega przemyslowa usa i niemcy nie mieli szans..od stalingradu wynik wojny byl przesadzony.

I dla tego Hitler przegrał. Za duży rozmach wziął.

Jacuś to na co im Polacy byli potrzebni skoro mieli na tyle swoich ludzi ?

26 minut temu, hubertuss napisał:

001-dlaczego-polki-nie-rodza-dzieci.jpg

Skoro jest niż demograficzny to żłobki i przedszkola chyba świecą pustkami ? O jakich ratach razem mówi, skoro brakuje mieszkań na rynku ? Śmieciówki to problem wszystkich partii rządzących, które nie chcą go zauważyć. Ciąża zagraża wszystkim kobietom ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v