Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A to końcu byli hitlerowcy, naziści czy Niemcy? Bo jakoś nie mogę nadążyć.🤣

to tak: Krzyżacy, Prusacy, naziści... no Niemców tam nigdzie nie widziano... 🤷‍♀️

Opublikowano

Iran oficjalnie ogłosił że wysłał pomoc Rosji. Do tego pierwszą broń dostarczył jeszcze przed inwazją na Ukrainę.

No i nieprzyjemnie się robi.

Chyba naprężyli muskuły...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Iran oficjalnie ogłosił że wysłał pomoc Rosji. Do tego pierwszą broń dostarczył jeszcze przed inwazją na Ukrainę.

No i nieprzyjemnie się robi.

No to już wiadomo czemu Izrael systemów "Stalowej Kopuły" nie chce dostarczyć Ukrainie.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Yyyyyyyyy batalion w Kolnie? Ale co? W namiotach na łące?🤣

http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/38394?t=Wiecej-wojska-na-wschodzie-Polski

Coś mi mignęło o tym w tv.

Utkwiło mi jak na tle czołgu nie było zgrania w odmaszerowaniu.

Taki drobny szczegół przed kamerami jakoś zapada w pamięć, zwłaszcza ja urywki z defilad chińskich czy koreańskich się poogląda🤭

Aż mi się przypomniało jak na przysiędze maszerowałem. Przede mną jakiś flaming dreptał krok mylił i spowalniał. Miał jakieś śmieszne nazwisko.

Tak mnie podkurwił że krzyknąłem przekręcając jego nazwisko  - ... weź k**wa przyśpiesz bo ci zapierdolę takiego kopa że z szeregu wylecisz🤭 pomruk śmiechu dało się słyszeć z tego przekręconego nazwiska.

I pomogło🤣

Opublikowano (edytowane)

@Denwer wielu rzeczy nie widzi i nie rozumie. On jest propagandowymi narzędziem. A tym czasem pomimo zaostrzenia kar przez pis na drogach pijanych coraz więcej i ciągle dużo wypadków w tym śmiertelnych.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Debili nie brakuje i takim wszystko jedno czy zapłaci 100zł mandatu, czy pójdzie siedzieć. Ja osobiście zauważyłem większą kulturę na drogach, szczególnie w stosunku do pieszego. Komu to przeszkadza? A no tym co lubią poszaleć, a się nie da😁

Edytowane przez lemik
Opublikowano (edytowane)

Wpadają zwykli kierowcy zwłaszcza na pieszych. Bo akurat ktoś idzie koło przejścia i nie zamierza przechodzić. Albo ludzie jeżdżą poza zabudowanym po70 km/h lub w mieście 40. A liczba wypadków jakoś drastycznie nie maleje. Liczba potrąconych na pasach to samo. Nawet gdzieś słyszałem czy nie wzrosłą?

Ale tu był wątek o jeździe po pijaku i też nic się nie zmienia. Mało tego coraz więcej ludzi w PL ma problem z alkoholem. I oczywiście można się z tego śmiać ale to świadczy tylko o śmiejącym się.

Już nawet nie bedę ci pisał co mówi o tych przepisach mój znajomy wyborca pisu kierowca zawodowy. Fajnie jest jak się jedzie 20 km na tydzień. Ale jak ktoś jeździ zawodowo to już inaczej na to patrzy nawet jak popiera popierał rząd.

• Like 1
Opublikowano

Ja patrzę w sklepie na zejście tzw małpek, to aż przeraża. Chwilę postać to pełen przekrój społeczeństwa to kupuje. I ten w roboczym ubraniu i ten w garniturze. Mężczyzna i kobieta. W większości autami oczywiście dojeżdżają, a dzień roboczy się zaczyna...

Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

Wpadają zwykli kierowcy zwłaszcza na pieszych. Bo akurat ktoś idzie koło przejścia i nie zamierza przechodzić. Albo ludzie jeżdżą poza zabudowanym po70 km/h lub w mieście 40. A liczba wypadków jakoś drastycznie nie maleje. Liczba potrąconych na pasach to samo. Nawet gdzieś słyszałem czy nie wzrosłą?

Ale tu był wątek o jeździe po pijaku i też nic się nie zmienia. Mało tego coraz więcej ludzi w PL ma problem z alkoholem. I oczywiście można się z tego śmiać ale to świadczy tylko o śmiejącym się.

Już nawet nie bedę ci pisał co mówi o tych przepisach mój znajomy wyborca pisu kierowca zawodowy. Fajnie jest jak się jedzie 20 km na tydzień. Ale jak ktoś jeździ zawodowo to już inaczej na to patrzy nawet jak popiera popierał rząd.

zwolnienie z odpowiedzialności pieszych poszło kolką po kiszkach, ilość wypadków wzrosła drastycznie, mimo podniesienia mandatów

ja osobiście uważam, że należy kierowcy dac szansę się zatrzymać przed tym przejściem

dochodzisz do przejścia, stań , rozejrzyj się w prawo i w lewo, to da zna wyraźny znak kierowcom, że chcesz przejść

a nie jeden krok po chodniku wzdłuż ulicy, a drugi już noga na jezdni przed samym autem, ze słuchaweczkami na uszach, w kapturze i ze smartfonem w dłoni

ostatnio miałem scysję z policjantem, że osoba, która rozmawia przez komórke lub w inny widoczny sposób z niej korzysta, dla mnie nie jest osobą , która chce wejść na przejście dla pieszych, ponieważ przepisy KD tego zabraniają w sposób jednoznaczny

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

ja osobiście uważam, że należy kierowcy dac szansę się zatrzymać przed tym przejściem

dochodzisz do przejścia, stań , rozejrzyj się w prawo i w lewo, to da zna wyraźny znak kierowcom, że chcesz przejść

a nie jeden krok po chodniku wzdłuż ulicy, a drugi już noga na jezdni przed samym autem, ze słuchaweczkami na uszach, w kapturze i ze smartfonem w dłoni

Dla tych, co grzecznie przepuszczali (jak ja) pieszych to żaden kłopot. Sraki dostali ci, którzy mieli to gdzieś. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, lemik napisał:

Dla tych, co grzecznie przepuszczali (jak ja) pieszych to żaden kłopot. Sraki dostali ci, którzy mieli to gdzieś. 

mi nie chodzi o kierowców, tylko o bezmyślność pieszych

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, lemik napisał:

Czekaj czekaj natniesz się i ty. Gdzieś kiedyś w nocy na ciemno ubrany nagle ci skręci w stronę pasów zobaczy to policja i masz pozamiatane. Chyba, że ty przed każdym przejściem stajesz nawet jak puste. Bo wczoraj widziałem i takiego asa co przed przejściami nawet jak nikogo niebyło zwalniał do 20.

Wielu grzecznie przepuszczało ale są takie sytuacje gdzie pieszego nie widać lub nagle skręca w storne pasów i nawet ci grzeczni wpadali wpadniesz i ty.

Opublikowano

Ale jaka bezmyslność? Są pasy dla pieszego? Zawsze były. Tylko zbyt często rozjechanie pieszego było interpretowane jako wtargnięcie w zależności od tego jakie wpływy miał kierujący i to zostanie ukrócone. Był przypadek u nas gdy 80 letnia babcia o lasce "wtargnęła" na pasy i potrącona śmiertelnie mimo, że zdążyła przejść 4 m od krawężnika. Dopiero dzięki uporowi rodziny kierowca został skazany. Takie machanie rękami to tylko dodatkowy argument za uniewinieniem kierującego, bo niby potrącił, ale pieszy nie kiwnął, albo nie wiadomo czy kiwnął, czy tylko gluta wycierał

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, lemik napisał:

Gówno prawda.

Jedziesz spokojnie 10 m przed przejściem a tu jełop wchodzi na pasy.

Ostatnio by mnie ciężarowy skasował bo święta krowa na pasy przed maskę wlezła. Depnąłem po hamulcach z tyłu ciężarowy to samo ale już z lekkim opóźnieniem. Może 10cm ode mnie by stanął.

Niby wina jego bo nie zachował odległości,,ale święta krowa gdyby autem jeździła to staraĺaby się zrozumieć, że należy dać szansę kierowcy na reakcję.

Najlepiej to jak jedzie auto ze świniami a taka święta krowa lezie przed maskę.

O rany, jaki wówczas przeraźliwy kwik plus rumor przesuwanej poślizgiem masy żywej...

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Czekaj czekaj natniesz się i ty. Gdzieś kiedyś w nocy na ciemno ubrany nagle ci skręci w stronę pasów zobaczy to policja i masz pozamiatane. Chyba, że ty przed każdym przejściem stajesz nawet jak puste. Bo wczoraj widziałem i takiego asa co przed przejściami nawet jak nikogo niebyło zwalniał do 20.

Kierowca zawsze miał obowiązek zachować szczególną ostrożność zbliżając się do przejścia

Skoro ktoś wymyślił zmianę przepisów, to miał ku temu powody i żaden dupek z af tego nie zmieni choćby się posrał😂

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v