Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli dzięki PIS cofnąłeś się w rozwoju i jesteś z tego zadowolony? Toż to jakiś socjologiczny fenomen😄

Czyli cofnąłeś się w rozwoju ? bez PIS było napisać ale ty za wszelką cenę chcesz trolować . A czy będę zadowolony , na razie jest mi lżej , kasę z dzierżaw przeznaczam na konsumpcję tj. ciuchy , żywność , używki .

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Bo tak naprawdę to kwik jest tylko o tych, co mają kredyty. A cała reszta podobno jest bezpieczna.😂

Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Skąd biorą po te 500 zł ? no odpowiedz , jak taka bida wg ciebie

Bida dopiero nadejdzie. 

yyyy wszyscy mamy kredyty - żyrujemy ten caly dobrobyt...

galan99 napisał:

Miernota z obozu Rudego się , wk***ia i kwiczy jak jest śle , bardzo wielu ludziom jest bardzo dobrze , Czemu tobie taka źle jest i innym co tak kwiczą ? .

Racyl z obozu Tuska? Chyba u Ciebie poziom tlenu spadł. Łon jest wqwiony na PiS ale jakoś o mokre sny o PO to go nigdy nie posądzę.

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał:

złodzieje to siedzą w więzieniach albo już są po wyrokach a to co jest w tvp podawane to zwyczajna pralnia mózgów. nie ma dowodów to się na sędziów zrzuca winę.

taki złodziej ten rudy a przez 7 lat żadnych kwitów nie znaleźli 🤣

Córka , syn Tuska już mają wszystko , Komorowscy mieli chyba 5 dzieci a JK tak znienawidzony jako kawaler , siostrzenica to się uwłaszczyła na odszkodowaniu to ile ukradł ? 

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

2 minuty temu, racyl napisał:

Ja już nie raz mówiłem za PIS było dobrze kiedy było jedno 500+ i 13-tka to wtedy jakoś to hulało i nic się nie waliło a teraz to wszędzie ładują kasę byle poparcie było a inflacja robi swoje.

Jeśli ktoś ma oszczędności to niestety przez inflację traci cały czas.

Doskonale powinieneś mnie rozumieć bo ja tak jak i Ty nie mogę przerzucić kosztów na klienta i dostaję tyle mi dadzą

Pis mi dopiekł nawozami i ON ale szybko znalazłem wyjście , pozbyłem się dzierżaw i będę operował na swoim . Sam wiesz że oczywiście ziemi nie oszukasz ale ciąć koszty trzeba i to drastycznie lepiej te zaoszczędzone pieniądze wydać na siebie i rodzinę a nie na Orlen lub GA. 

Było jebnąć łubin na poplon i dzierżawy przetrzymać na delikatnym rabunku. A tak żeś wykonał fiksa jak to Pafnuc określił...

racyl napisał:

u nas chryzantemy od 20 do 45zł . nie ma wzrostu 100% za ten sam towar. sztuczne kwiatki , wiązanki owszem poszły w górę może jak ktoś patrzy że kupił drobnokwiatową we wszystkich świętych na ostatnią chwilę w poprzednim roku za 15zł bo ktoś wyprzedawał się to teraz może i mieć 100% 🤣

Aaaa jest jeszcze opcja swoistego recyklingu - jako, że handel jest blisko konsumenta doniczkę można sprzedać dwa razy.

Mariusz2903 napisał:

10 minut temu, racyl napisał:

złodzieje to siedzą w więzieniach albo już są po wyrokach a to co jest w tvp podawane to zwyczajna pralnia mózgów. nie ma dowodów to się na sędziów zrzuca winę.

taki złodziej ten rudy a przez 7 lat żadnych kwitów nie znaleźli 🤣

Córka , syn Tuska już mają wszystko , Komorowscy mieli chyba 5 dzieci a JK tak znienawidzony jako kawaler , siostrzenica to się uwłaszczyła na odszkodowaniu to ile ukradł ? 

A twins towers mial stawiać za czyje?

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

ja bym poszedł dalej dzieki polityce cowidowej prowadzonej przez rząd prócz nowo wybudowanych sporo sie zwolnił tych zamieszkałych nawet 😂  A tak powaznie to jednak troche ułatwień wprowadził w prawo budowlane a budowli mieszkań komunalnych to ja zbyt nie popieram jeden bedzie za***rdalał  na spłate mieszkania przez 20 lat a drugi sobie zamieszka w komunalnym .

Zapytam wprost: czy jako zwolennik pisu potrafisz przyznać, że pis dał d*py z mieszkaniami, które zapowiadał wybudować?

Opublikowano
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Czyli cofnąłeś się w rozwoju ? bez PIS było napisać ale ty za wszelką cenę chcesz trolować . A czy będę zadowolony , na razie jest mi lżej , kasę z dzierżaw przeznaczam na konsumpcję tj. ciuchy , żywność , używki .

PIS promuje nierobów którzy chcą żeby było im lżej albo najlepiej żeby nic nie robić. Jak to kasę z dzierżaw przeznaczasz na inne rzeczy? To znaczy Kasę która płaciłeś za dzierżawy czy ta którą na dzierżawach zarabiałeś?

Opublikowano
43 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Powiedz ile sam JK ukradł jako szef PIS jako kawaler ?

Złe pytanie zadałeś. 🤨

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

I widzisz tak naprawdę nic nie wiesz o jednych i o drugich oprócz tego co całymi dniami opowiadali w tvp info

jak to było młody tusk dostał kasę w reklamówcę z biedronki a prezes za kilka dni opowiada swoim wyborcom po polsce że świadek nie wiarygodny, Kaleta z PIS w rmf mówi że prokuratura nie miała i nie ma na to dowodów.

Kaczyński jest nienawidzony za te głupoty co opowiada, za to że chcę aż za bardzo ludziom układać życie

O wiele bardziej jest kaczyński oderwany od rzeczywistości niż tusk.

Każdego władza wypala i nie da sie długo rządzić. nawet PIS-owcy byli spokojniejsi po 1 kadencji niż teraz

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Jest eligancko... Pis gnoi swego wyborcę i tak ma być... Inaczej ten elektorat niczego nie zrozumie.... Poprostu musi dostać w deee ile wlezie...czesc jeszcze wmawia że jest git ale zara będzie zima..... 😁😁😁

I jak d*pa zmarznie to rozum wróci... 🤔

Na prostactwo działają tylko proste metody 🤣

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, Agrest napisał:

Już dwa lata nic nie dokupiłem i pewnie nie dokupię. Co ludzie mieli sprzedać to sprzedali

spokojnie. 

drukuj umowy i za ponad rok se jeszcze dokupisz troszkę, albo i więcej. 

Opublikowano
22 godziny temu, witejus napisał:

To nie wróżę długiego żywota takiemu rządowi😆

I o to chodzi 😛.

22 godziny temu, hubertuss napisał:

Po z pisem. To już było miało być i nie wypaliło. Masz rację ludzie mają krótką pamięć szybko zapomnieli co pis wywijał w latach 2005 do 2008.Tak więc twoje nadzieje są nie realne. Pis czeka rozłam i obalenie Kaczyńskiego po przegranych wyborach.

I znowu masz problemy ze zrozumieniem tekstu i obsesję na punkcie Pisu :ph34r:. Gdzie ja pisałem o koalicji PO-Pis ? Gryzą się ze sobą od lat i po wyborach będą zawierać koalicję ? PO, Hołownia, Lewica i PSL o to mi chodziło. Z tym że aby osłabić pozycje Platformy, pozostałe partie musiały by osiągnąć dobry wynik aby mieć coś do powiedzenia w koalicji.

14 godzin temu, mirro napisał:

@DublinOby Allach wyprostował Twoje ścieżki a Mahomet natchnął swoją mądrością.😂

Chyba za długo w Iraku przebywałeś :).

12 godzin temu, Dziad932 napisał:

Ale gdzie 🤔 , w BBC może być?

CNN :ph34r:. Może się nikt nie domyśli, że to ten sam właściciel ma w portfolio TVN.

11 godzin temu, Dublin napisał:

W TVp winna być debata. To jedyna  niezależna telewizja utrzymująca się z abonamentu, reklam i z naszych podatków.

O właśnie a czemu Pis nie potrafi uregulować tak prostej sprawy jak opłata abonamentowa ? Dziwnym trafem PO też tego nie potrafiła zrobić przez 8 lat.

11 godzin temu, HF86 napisał:

niech się utrzymuję z samych reklam i wtedy będzie jak trzeba. 

taka tuba propagandowa nie powinna istnieć na wolnym rynku. 

To nie tak działa. Wyobrażasz sobie teatr lub balet na Polsacie lub TVN ? Przecież słupki oglądalności poleciały by im na łeb w tym czasie.

8 godzin temu, galan99 napisał:

Jarosław zapamięta się jako dobry władca , dał narodowi wiele dóbr .

Jak teraz wygra wybory Rudy , i zacznie zabierać to co , podarował Jarosław . To Rudy zapisze się jako zły , bo zabierał narodowi dobra a tego ludzie nie lubią .

Nikt nielubi jak ktoś , coś zabiera wiec władca Jarosław będzie wspominany jako dobry Pan . 

Rudy jako zły pan .

Zaczynasz mówić jak Dublin.

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

spokojnie. 

drukuj umowy i za ponad rok se jeszcze dokupisz troszkę, albo i więcej. 

Lat przybywa, zdrowia ubywa. Plany, ambicje, marzenia ulgają zmianom.

Opublikowano
11 godzin temu, Denwer napisał:

donald  tchórz   i tyle  w temacie  boi  się  starcia  z PMM   bo wie  że  dostanie  bęcki  :D  :D  :D  

FgYB9rQWYAAC8hX?format=jpg&name=900x900

Zapytam po raz kolejny

Jak nazwać kogoś kto bał się tchórza?

Opublikowano

A kto łazi z kafarami... kogo się naszczalnik boi, to on taki odważny? 😂

Taki zwykły poseł osel  zieliński łazi z kafarem z klamka... opowiada na spodkaniach mocherom żeby głosowali bo ich l opozycja pozamyka w więzieniach jak wygra .... 

Wiedzom co ich czeka bo mają sporo za kołnierzem 🤔

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dzieci będą pracować na gospodarstwie ? . 

Zapewne nie i to wszystko co stworzyłeś przez lata pracy zapewne sprzedadzą komuś , wielu gospodarstwom taki los pisany .

A jak dzieciom zostawisz firmę, działkę , mieszkanie dom czy samochód to nie mogą sprzedać? 

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Pozbyłeś się nie tylko dzierżaw ale i  perspektyw. Już tej ziemi nie odzyskasz.

A mi przybyło wczoraj 25 ha ładnej ziemi do uprawy. Będzie groszek.😂

9 godzin temu, Agrest napisał:

Lat przybywa, zdrowia ubywa. Plany, ambicje, marzenia ulgają zmianom.

Ato i tak się na bieżąco koryguje. 😂

Opublikowano

U mnie to można myśleć ale o 25 arach, max 2,5 ha, ale te to wówczas w kilku kawałkach😁

Ziemi w obrocie nie ma i nie będzie. Jeśli się coś pojawi to w granicach hektara z siedliskiem i ceną równowartą zakupowi mieszkania w większym mieście.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A mi przybyło wczoraj 25 ha ładnej ziemi do uprawy. Będzie groszek.😂

Ato i tak się na bieżąco koryguje. 😂

25 ha ładny kawałek , to chyba Kowalczyk coś wyłączył z jakiej spółki typu Topfarms 🤔😛 takiemu to dobrze 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Dziad932 napisał:

25 ha ładny kawałek , to chyba Kowalczyk coś wyłączył z jakiej spółki typu Topfarms 🤔😛 takiemu to dobrze 

To nie Kowalczyk wyłączył z TopFarms tylko Kaczmarczykom dzierżawy zabrali xD 

John Deere jest tylko ziemi miec nie bedą xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v