Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tusk pójdzie na debatę do tvp tylko pod jednym warunkiem: debata z kaczorem a nie z pacynkami. Szkopuł w tym, że na  debatę z Tuskiem nie przyjdzie kaczor, bo zwyczajnie się boi. W debacie bezpośredniej, nie ważne gdzie, Donek rozniesie jarka w pył.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Nie biednieją , bo wydaja i jest obrót kasy i trzeba co roku dawać więcej bo wszystko drożeje .

to są debile więc biednieją i każde następne pokolenie będzie pogłębiać tą przepaść. 

przyszedł jarek i powiedział że da im na każdego kaszojada becikowe a potem po 500 I jeszcze inne bonusy, toto zamiast pomyśleć o kupnie domu, czy mieszkania toto żre jeszcze więcej. 

zamiast wykorzystać chwilowo rynek pracownika lub brak usługodawców na rynku to siedzi na wypierdzianej kanapie w wynajętej kanciapie i czeka na przelew socjalny. 

bombelki co najwyżej zawodówkę i w świat, bo przecież jarek tylko do 18 daje. i w świat z pustymi rękami, bo bez wykształcenia, bez jakiegoś wsparcia finansowego na starcie, czy nawet bez wizji odziedziczenia czegokolwiek, bo i czego, długów w chwilówkach czy nory komunalnej. 

Opublikowano (edytowane)

W TVp winna być debata. To jedyna  niezależna telewizja utrzymująca się z abonamentu, reklam i z naszych podatków.

Edytowane przez Dublin
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

niech się utrzymuję z samych reklam i wtedy będzie jak trzeba. 

taka tuba propagandowa nie powinna istnieć na wolnym rynku. 

Opublikowano
27 minut temu, HF86 napisał:

to są debile więc biednieją i każde następne pokolenie będzie pogłębiać tą przepaść. 

przyszedł jarek i powiedział że da im na każdego kaszojada becikowe a potem po 500 I jeszcze inne bonusy, toto zamiast pomyśleć o kupnie domu, czy mieszkania toto żre jeszcze więcej. 

zamiast wykorzystać chwilowo rynek pracownika lub brak usługodawców na rynku to siedzi na wypierdzianej kanapie w wynajętej kanciapie i czeka na przelew socjalny. 

bombelki co najwyżej zawodówkę i w świat, bo przecież jarek tylko do 18 daje. i w świat z pustymi rękami, bo bez wykształcenia, bez jakiegoś wsparcia finansowego na starcie, czy nawet bez wizji odziedziczenia czegokolwiek, bo i czego, długów w chwilówkach czy nory komunalnej. 

i te "bombelki" w wieku 18 lat robią nowe "bombelki" i znowu socjal i tak się to kręci

Opublikowano (edytowane)

Nie propagandowa tylko stricte informacyjna. Fakt Pan  Jarosław tyle daje, że zakrawa to pozornie na propagandę, a to wszystko są przecież namacalne pieniądze w naszych kieszeniach. Tutaj 6456 nabija się z Pana Jarosława, a on ostrzegał, ludzie uważajcie covid szaleje, to 6456 to krzyczał, że propaganda i się śmiał, a potem jak umierał Pan Jarosław otoczył go wspaniałą opieką w szpitalu i wyrwał ze szponów śmierci. Tak samo ostrzegał przed Putinem to wszyscy się śmiali, że czubek. Teraz obiecał , że węgla nie zabraknie i jest/ będzie przynajmniej tam gdzie samorządowcy będą chcieli współpracować z Panem Kaczyńskim.

Edytowane przez Dublin
  • Haha 2
Opublikowano

Łooo no to Pan Jarosław obiecał, że węgla nie zabraknie ale najpierw go zabraknął aby problem z sukcesem rozwiązać. Teraz zablokował ceny prądu aby w styczniu VAT z sukcesem odblokować ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Dublin napisał:

Nie propagandowa tylko stricte informacyjna. Fakt Pan  Jarosław tyle daje, że zakrawa to pozornie na propagandę, a to wszystko są przecież namacalne pieniądze w naszych kieszeniach. Tutaj 6456 nabija się z Pana Jarosława, a on ostrzegał, ludzie uważajcie covid szaleje, to 6456 to krzyczał, że propaganda i się śmiał, a potem jak umierał Pan Jarosław otoczył go wspaniałą opieką w szpitalu i wyrwał ze szponów śmierci. Tak samo ostrzegał przed Putinem to wszyscy się śmiali, że czubek. Teraz obiecał , że węgla nie zabraknie i jest/ będzie przynajmniej tam gdzie samorządowcy będą chcieli współpracować z Panem Kaczyńskim.

Chyba stricte propagandowa. Jeszcze tylko prognoza pogody im się opiera.😂

Ja tam nie chcę aby Pan Jarek macał mnie po kieszeniach, bo jeszcze rączki mu zbłądzą.🤣

No dla wszystkich tego węgla może nie starczyć, ale przecież był.😂

Opublikowano
9 minut temu, jacek1296 napisał:

A pamiętasz jak obiecał tanie mieszkania? Gdzie są? A równe dopłaty z zachodnimi? Gdzie są? A wielkie pieniądze z kpo? Gdzie są?

schowane za milionem aut polskich elektrycznych i przykryte grafenem 🤣

Opublikowano

gmiana podwarszawska Ząbki juz rozprowadza węgiel po 2tys . gmina moja Zwróciła się do lokalnego składu z zapytaniem o rozprowadzanie węgla , ów dystrybutor wycenił swoją cene na 750 zł za tone  .

1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Tusk pójdzie na debatę do tvp tylko pod jednym warunkiem: debata z kaczorem a nie z pacynkami. Szkopuł w tym, że na  debatę z Tuskiem nie przyjdzie kaczor, bo zwyczajnie się boi. W debacie bezpośredniej, nie ważne gdzie, Donek rozniesie jarka w pył.

kaczyński juz raz chyba debate takową toczył , na obecnym etapie zycia Kaczyńskiego taka debata jest bez sensu chodzio jego wiek jesli juz to z Morawieckim Tusk mógłby podebatować aleto niech najpierw przedstawią załozenia do swoich potencjalnych rządów 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, DTaras napisał:

Łooo no to Pan Jarosław obiecał, że węgla nie zabraknie ale najpierw go zabraknął aby problem z sukcesem rozwiązać. Teraz zablokował ceny prądu aby w styczniu VAT z sukcesem odblokować ...

no ale inflację obiecał? obiecał
i jest, i to jaka, dziesięć razy przerosła obietnice, tylko warto by się walnąć w czerep czy dziękować za takie rzeczy jak bezwolność wobec otoczenia gdy i tak sprawczość władz jest zerowa bo gdy kryzys wokół to w Polsce również; pozostaje pytanie - po jaką cholerę utrzymywać takie władze jeśli wszystko dzieje się tak jak by ich nie było? no może tylko po to że w Polsce regres jest jeszcze większy niż średnia międzynarodowa?

szukanie celów godnych gospodarczych ofiar jest największym sukcesem pisowskich rządów
tylko czy większość zdaje sobie sprawę co to oznacza na przyszłość?

nie usprawiedliwia fakt że kolejni rządzący co przyjdą po pisie będą jeszcze gorsi a dlaczego to już temat .... inny temat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

gmiana podwarszawska Ząbki juz rozprowadza węgiel po 2tys . gmina moja Zwróciła się do lokalnego składu z zapytaniem o rozprowadzanie węgla , ów dystrybutor wycenił swoją cene na 750 zł za tone  .

kaczyński juz raz chyba debate takową toczył , na obecnym etapie zycia Kaczyńskiego taka debata jest bez sensu chodzio jego wiek jesli juz to z Morawieckim Tusk mógłby podebatować aleto niech najpierw przedstawią załozenia do swoich potencjalnych rządów 

Z morawieckim? A po co? Co on może? Bez zgody jarka do kibla nie pójdzie.

8 minut temu, HF86 napisał:

schowane za milionem aut polskich elektrycznych i przykryte grafenem 🤣

O to to.

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Zróbcie debatę gdzie indziej niz w tej szczujni zwanej TVP to Donald przyjdzie ;)

donald  tchórz   i tyle  w temacie  boi  się  starcia  z PMM   bo wie  że  dostanie  bęcki  :D  :D  :D  

FgYB9rQWYAAC8hX?format=jpg&name=900x900

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

donald  tchórz   i tyle  w temacie  boi  się  starcia  z PMM   bo wie  że  dostanie  bęcki  :D  :D  :D  

FgYB9rQWYAAC8hX?format=jpg&name=900x900

A jak matołuszek spiepszał przed Michałem to jak to nazwać. 

Maruś oby więcej tych memów a Tusk ma wygraną w kieszeni dzięki takim pustostanom jak Ty. 🤦‍♂️

Opublikowano

niech prezesi debatują A nie jakieś szeregowce. z półki matiego to może budka bo już np arlukowicz toto za wysoko 🤭

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

A jak matołuszek spiepszał przed Michałem to jak to nazwać. 

Maruś oby więcej tych memów a Tusk ma wygraną w kieszeni dzięki takim pustostanom jak Ty. 🤦‍♂️

Jak zagłosujesz na Rudego to może wygrać 😉

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

Jak zagłosujesz na Rudego to może wygrać 😉

Marcinie czas najwyższy odciąć POPIS  od koryta a ten pustostan marecek robi Tuskowi przysługę bo jeszcze go promuje. 

Opublikowano

najgorsze dla nich jeżeli któryś będzie 3cia albo 4ta siła polityczną. tego najbardziej się obawiają. 

pis potrzebny peło i na wzajem jak powietrze. 

Opublikowano

Pis już kaputen i nimo co biedować.... Trza tera myśleć jak te cholote wsadzić do pierdla. 

Myślę że psl tylko czeka zemsty za to że  pis ich wyciął w pień nawet że srazy pożarnej.... 😂😂😂😂

Oj będzie wesoło.... 🤗😁😁😁😁

Opublikowano

peło nie da im krzywdy zrobić. 

co najwyżej papiery pochowają by mieć ich czym trochę straszyć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v