Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

dzieki takim jak marecek kosciol w polsce wymiera w szybkim tempie- za 10 lat zostanie tak jak na zachodzie stare baby i nawiedzeni faryzeusze i pare procent tych prawdziwych chrzescijan..

Kura.... Już tak jest. 🤣

Opublikowano
Dnia 26.10.2022 o 16:36, Tomasz0611 napisał:

To patrz, pełno tych emerytów w Polsce a nie pamiętają niedawnej historii. Propaganda Urbana to boli, ale taka sama propaganda Kurskiego to już jest ok 😂😂

Czas Urbana to zupełnie inne niż obecnie. Była jedna telewizja z dwoma kanałami, Trybuna Ludu, telefony stacjonarne. Można było łatwiej sterować społeczeństwem. Obecnie mamy komórki, internet, telewizje jaką chcemy i tylko powinniśmy wyciągać właściwe wnioski lub podchodzić z dystansem do tego co słyszymy. Według TVNu od kilku lat w kraju jest źle, tylko ten kraj nie może się jakoś zawalić, oglądając tą stację. Według TVP od kilku lat mamy dobrobyt, tylko go nie widać na ulicach . Wnioski należy wyciągnąć sobie samemu a najlepiej nie oglądać stacji informacyjnych, wtedy spada im oglądalność a z tego żyją.

Dnia 26.10.2022 o 18:02, galan99 napisał:

Do czego doprowadziła Unia  , pod patronatem Niemiec , od dali produkcję cała do Chin .

Służby biją na alarm. Strach przed planami Chin

Chiny szpiegują kraje Zachodu na każdym możliwym poziomie — ostrzegają niemieckie służby wywiadowcze. Mimo to nasi zachodni sąsiedzi wciąż podpisują intratne umowy z Chińczykami, co budzi podziały nawet w samym rządzie. Tymczasem Państwo Środka umacnia się i buduje na całym świecie posterunki, dzięki którym może skuteczniej szpiegować inne narody i własnych obywateli.

Zdaniem wielu niemieckich polityków Chiny stanowią obecnie większe zagrożenie dla świata niż putinowska Rosja

Służby i politycy ostrzegają przed zbyt uległą postawą Niemiec wobec Pekinu

Tymczasem władze Chin szpiegują i dokonują coraz śmielszych cyberataków

Chiny wykradają też umiejętności i wiedzę z krajów Zachodu, a następnie przenoszą je do siebie .

Świat jaki był do roku 2020 to już się skończył , nowa era .

Już Niemcy zaufały Rosji w sprawie energii to i Chinom mogą w produkcji.

Dnia 28.10.2022 o 07:28, Agrest napisał:

Bardzo ĺatwo to wytłumaczyć i temat dobry dla tvp.

Otóż za rudego miałeś niski kredyt bo korzystał z prosperity po latach rządów i kłótni kaczorka.

Teraz kredyt ci wzrósł bo płacisz za ośmiorniczki rudego. Ale kaczorek ciągle pracuje, by rudy po powrocie mógł Ci obniżyć ratę.

I tak będzie. Rata będzie niższa... tylko co dwa tygodnie płacona...🤣🤣🤣🤣

Może by ktoś temat na felieton Olbratowskiemu podrzucił?🤭🤭🤭

Wniosek z tego prosty. Gdyby nie Kaczyński to Tusk nie byłby zbawcą narodu. Także zamiast krytykować Jarosława powinien mu dziękować, że dzięki niemu znowu będzie na szczycie 😛.

Dnia 29.10.2022 o 11:53, galan99 napisał:

Kraj bez własnego przemysłu ,   Przetwórstwo owocowo warzywne ,Przetwórstwo mięsne ,Rybne i tak dalej , bez tego to kraj upadały .

Żadnej marki traktora ani samochodu ani motoru nic nie ma własnego totalne dno .

Przecież to musiało upaść bo było państwowe, przestarzałe, nie przynosiło dochodu :ph34r:. Paradoksalnie obecnie państwowe przynosi dosyć duże zyski i znowu źle. Na forum nikomu nie dogodzi 😛.

21 godzin temu, Dublin napisał:

Rząd Pana Jarosława Kaczyńskiego jest chyba pierwszym rządem na świecie, który jest krytykowany za to, że dobrze rządzi a jego obywatelom żyje się dostatnio

A pan Jarosław to ma coś do powiedzenia w obecnej kadencji bo tak mi się wydaje, że względem pierwszej to trochę ucichł, żeby nie powiedzieć że bardzo.

I coś odnośnie niepalności importowanego węgla. Który użytkownik tu o tym pisał 🤔 :ph34r: ?

Opublikowano

mam palnik gazowy,wegiel-polski prosto z kopalni piast, szufle tez z kopalni janina ukradziona -chyba w wolnje chwili zrobie taki eksperyment 🤣

16 minut temu, mirro napisał:

A w tym filmie to łączyła ich miłość do kobiety, czy miłość gejowska? Bo jakoś nie chce mi się oglądać.😂

a jak myslisz , prawde mowiac tez nigdy nie ogladalem 😂.

1666872554_k2el9y_600.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał:

dzieki takim jak marecek kosciol w polsce wymiera w szybkim tempie- za 10 lat zostanie tak jak na zachodzie stare baby i nawiedzeni faryzeusze i pare procent tych prawdziwych chrzescijan..

To jest fakt tacy jak @Denwerrobią najlepszą antyreklamę kościołowi. Do tego jeszcze niektórzy księża się dokładają i potem dziw, że ludzie nie chcą chodzić do kościoła. Bo widzą te obłudę fałsz i zakłamanie.

Opublikowano
20 godzin temu, mirro napisał:

Czyli małpa w garniturze miałaby więcej swobody niż Oni.🤣 

Tu chodzi o to że P.Duda i P.Morawiecki realizują plan nakreślony przez P. Kaczyńskiego. Chyba nie muszę tłumaczyć, że ja, czy ktokolwiek idący na wybory czy to prezydenckie, czy do sejmu głosuje nie na P.Dudę, czy PIS jako partię, tylko na Pana Jarosława. Bez tego Pana ani Duda ani Morawiecki ani PiS nie istnieje dla mnie i ich wyborców.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Ja jestem tylko ciekaw ile będą w przyszłym roku kosztowały sadzonki od Krasonia albo Mularskiego. 

Nie wiem jak krajowe, ale włoskie sadzonki truskawek tam na miejscu nie za wiele podrożały, tylko nasz wspaniały kurs euro-złoty podbija cenę. 

W zeszłym roku kurs euro liczyli 4,60 i sadzonka kosztowała 85gr.

Teraz kurs euro liczą 4,90(taki liczą do zaliczek, ostateczny kurs będzie dopiero liczony na wiosnę przy odbiorze sadzonki) i po tym kursie sadzonka wychodzi 1zł za sztukę.

Opublikowano (edytowane)

No tak, ale ja pytam o brokuła, paprykę z ogrzewanych szklarni. Do wysadzania na pole .

1 godzinę temu, Dublin napisał:

Bez tego Pana ani Duda ani Morawiecki ani PiS nie istnieje dla mnie i ich wyborców.

No to se fundnijcie lale w seks shopie i ubierzcie w garnitury. Efekt będzie podobny a i se po... można.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, Dublin napisał:

Tu chodzi o to że P.Duda i P.Morawiecki realizują plan nakreślony przez P. Kaczyńskiego. Chyba nie muszę tłumaczyć, że ja, czy ktokolwiek idący na wybory czy to prezydenckie, czy do sejmu głosuje nie na P.Dudę, czy PIS jako partię, tylko na Pana Jarosława. Bez tego Pana ani Duda ani Morawiecki ani PiS nie istnieje dla mnie i ich wyborców.

Rosji d*pa się pali .

"Propozycja" Ławrowa dla Zachodu. Jest jednak warunek

Zawsze jesteśmy gotowi wysłuchać naszych zachodnich kolegów, jeśli zgłoszą kolejną prośbę o zorganizowanie rozmowy. Mam nadzieję, że oprócz powielania w kontaktach kanałami dyplomatycznymi i innymi kanałami tego, co mówią publicznie w propagandowym ferworze, będą mogli nam zaproponować jakieś poważne podejście, które przyczyni się do rozładowania napięć i w pełni uwzględni interesy Federacji Rosyjskiej i jej bezpieczeństwo – wyjaśniał szef MSZ Rosji.

Rosja chce rozmawiać z zachodem i z Ukrainą .

Opublikowano
galan99 napisał:

2 godziny temu, Dublin napisał:

Rosji d*pa się pali .

"Propozycja" Ławrowa dla Zachodu. Jest jednak warunek

Zawsze jesteśmy gotowi wysłuchać naszych zachodnich kolegów, jeśli zgłoszą kolejną prośbę o zorganizowanie rozmowy. Mam nadzieję, że oprócz powielania w kontaktach kanałami dyplomatycznymi i innymi kanałami tego, co mówią publicznie w propagandowym ferworze, będą mogli nam zaproponować jakieś poważne podejście, które przyczyni się do rozładowania napięć i w pełni uwzględni interesy Federacji Rosyjskiej i jej bezpieczeństwo – wyjaśniał szef MSZ Rosji.

Nic się za bardzo nie pali jeszcze ale zima idzie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

"No way" mówiąc po murzyńsku.😂 

Koniec z ostrzałem a potem zawieszenie broni. Tylko że Ukraina wie iż to co wydrze do zawieszenia broni to jej. Potem już nic nie odzyska.

No i Rosja chce aby to zachód rozmawiał z Ukrainą a raczej na nich naciskał. Jak się zachód da w to wrobić, to Ukraina im podziękuje w formie kopniaka.😂

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

W tej sprawie podejmie wielki brat , za bajora przeliczy co mu się będzie opłacało , dogadać się z Rosją . I sprzedać Europę , zaś Niemcy popełniają następny błąd , skumali się z Chinami co daje , Ameryce przewagę gospodarczą , pokój z Rosją , Europa słaba gospodarczo , Ameryka może się skupić tylko na Chinach .

Wiec plan Ameryki się zrealizował w 100 % .

Opublikowano

No nie za bardzo kolego. Aby ruski odpimpał się z bliskiego wschodu potrzeba jeszcze z pół roku - dziewięciu miesięcy sankcji i wojny a Niemcy byli wcześniej skumani z Rosją przez gaz a tym samym z Chinami przez kontrakty. Kanclerz jedzie po to aby poznać czym Chiny będą go mamić. Chiny mają problem z demografią. Rosja daje im ropę za juana a Chinole to gracz na rynku paliw gotowych toteż ruski plan bycia potęgą dotyczy w tej chwili raczej Chin. Są w okolicy jeszcze Indie i Pakistan a gdy już ruska flota na Morzu Czarnym zmieni się w eksponaty remontowe to będziemy się przyglądać jak Ukraińcy dziękują Turkowi kupując u nich resztę floty. Wówczas może się okazać, ze artyleria to nie będzie K9PL a Firtina... Myślisz argumentami z przekazu ptfu Putina. Ten znów ogarnia temat inaczej a co innego plecie.

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

1666942304_xpfgly_600.jpg

Jak możesz takie tendencyjne coś pokazywać!!!! W 2015 nie było putinflacji i opłat klimatycznych. Pan Jarosław Kaczyński nie ma na to wpływu, to wszystko zaklepali POprzednicy. On jedynie, często wbrew eurokratom stara się niwelować skutki poprzez dodatki osłonowe i zamrożenie cen energii na jakimś tam poziomie. I z tego się wywiązuje kapitalnie. 

Opublikowano

Nie było inflacji wcale a wręcz przeciwnie. Putinflacja zaś to jeno cząstka tego co nababrało się przez głupotę datków. Chcesz pinset - pracuj. Nie pracujesz? Gmina ma się dowiedzieć co z Tobą nie tak... Opłaty za emisje zaś były - jak i handel prawami do emisji. Jako, że opłata wzrosła to i Polska z racji posiadanych kwot na odsprzedaż zarobiła więcej. Następnie wszystko przesrała - ale to jest nowa, świecka tradycja.

hubertuss napisał:

Ale ty jesteś szyderca niezłe jaja se robisz.

A to już ustalone? Bo mnie to wygląda na młodego trola...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v