Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, PRIMO napisał:

Czekać 🤨 aż wszystko roz🤬?

Do wyborów jeszcze trochę a te ćwoki jeszcze mogą narobić takiego bajzlu że Ci się w tej malutkiej ograniczonej mózgownicy nie mieści. 

Pozostaje ci przed czasem zrobić to co Ciba lub na sobie harakiri .

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

powinien pisać na forum dla chlopow a nie rolników 

a tak z ciekawości. jest różnica? inna definicja, oprócz tego że chłop, to mężczyzna?

Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Zastanawia mnie co jeszcze robisz na forum rolniczym , powinieneś pisać z adwokatami , lekarzami .

Przecież tu na forum sami tacy specjaliści. Od prawa do medycyny. Przez geopolitykę oczywiście włącznie. Gdzie tyle specjalistów znajdziesz? Jak nie tu na tym forum?😉

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

a tak z ciekawości. jest różnica? inna definicja, oprócz tego że chłop, to mężczyzna?

To stan umysłu i świadomości. Tak na przykładach to Miro czy dysydent to rolnicy a Galan i Roman to chłopy.

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Przecież tu na forum sami tacy specjaliści. Od prawa do medycyny. Przez geopolitykę oczywiście włącznie. Gdzie tyle specjalistów znajdziesz? Jak nie tu na tym forum?😉

Specjaliści to mogą być nie mam nic przeciwko ale trolli nie trawię .

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Pozostaje ci przed czasem zrobić to co Ciba lub na sobie harakiri .

Mówił Ci ktoś że debil jesteś. 🤨

image.png.d7ddeba0bc1b2947e5384afed4efcc19.png

Opublikowano
13 godzin temu, many13 napisał:

312079384_2192865180890683_1184166033929

Ile kosztuje bilet z Ukrainy do Polski i z powrotem 🤔 ? :ph34r:

Aha i czwarta kolejka do kantoru, ktoś zapomniał dopisać 😛.

6 godzin temu, mirro napisał:

Mógł tez potknąć się, piznąć łbem o krawężnik i umrzeć w stanie upojenia alkoholowego. Ale wtedy miałby pogrzeb na koszt państwa i udowodniliby zamach rozszałej opozycji.😂

Albo zakrztusić się wymiocinami, co tez pewnie wzbudziło by litość. 

Mógł też go ktoś opić, podrzucić pod przystanek i w ramach życzliwości zadzwonić po odpowiednie służby i media :ph34r:. Możliwości jest dużo.

4 godziny temu, Denwer napisał:

Polityk z PSlu, Dorn, jeden prezydent, celebryci. Czyli w tym kraju pije każdy, tylko jednym wolno więcej a innym mniej.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Raczej "miękkie przejęcie". Obecnie właśnie nastepuje to w sektorze spożywki, choć nie tylko , przez firmy ukraińskie ( tylko mi tu nie pisać o onucach, bo wiem co piszę).

Chłodnie składowe są zapchane towarem ukraińskim, bo każdy kto ma tam biznes to co wyprodukuje przewala do Polski, Efekt - brak miejsca na polską produkcję. Poza tym cenowo schodzą poniżej tego co my byśmy chcieli uzyskać. Dwie duże chłodnie, w sumie 4 zakłądy na ścianie wschodniej szorują po dnie albo są w restrkturyzacji, czyli ci co towar im dostarczyli o pieniążkach mogą zapomnieć.

Co z wymogami UE, sprawdza to ktoś ?

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Specjaliści to mogą być nie mam nic przeciwko ale trolli nie trawię .

no a gdzie zaliczyć płaskoziemcę?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To stan umysłu i świadomości. Tak na przykładach to Miro czy dysydent to rolnicy a Galan i Roman to chłopy.

Miro to emeryt 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

A górnik to nie chłop? No chyba, że to Edyta. 

a widzisz...

Opublikowano
31 minut temu, PRIMO napisał:

Czekać 🤨 aż wszystko roz🤬?

Do wyborów jeszcze trochę a te ćwoki jeszcze mogą narobić takiego bajzlu że Ci się w tej malutkiej ograniczonej mózgownicy nie mieści. 

Co Ci tak źle , za której władzy kupiłeś najwięcej ciągników 🤔😛

14 minut temu, Ulman napisał:

Rolnictwo to biznes i trzeba pracować przede wszystkim głową.  Kto pracuje tylko rękami  powinien pisać na forum dla chlopow a nie rolników 

Chyba dla parobków 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

, za której władzy kupiłeś najwięcej ciągników 🤔😛

a Ty?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Rolnictwo to biznes i trzeba pracować przede wszystkim głową.  Kto pracuje tylko rękami  powinien pisać na forum dla chlopow a nie rolników 

Teraz wiadomo dlaczego PSL nie jest już partią typowo rolniczą 😛.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Teraz wiadomo dlaczego PSL nie jest już partią typowo rolniczą 😛.

Już jest za mało prawdziwych rolników aby partia typowo rolnicza się utrzymała. 

Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Zaczyna się a mi zaciskają się pięści. Piszę dlaczego. Zaczepił mnie dzisiaj przed Lidlem gostek z wyciągniętą żebraczą łapką na" upadlińską armię". Zripostowałem pytaniem. Czy wie, że w tej armii służą azowcy. Musiałem mu wytłumaczyć., że to faszyści i pracują dla zachodnich imperialistów. Nie do końca się zdziwił bo wydał opinię, że nie wszyscy są banderowcami i faszystami. Odpowiedziałem, że "na szczęście" ale i tak nie mają szans z zdrowym rosyjskim organizmem. Szkoda, że nie podjechałem wieczorkiem  sprawdzić część drugą akcji - trzeba brać tych młodzieniaszków za pyski, niech nie zebrzą a walczą na frontowej linii za banderyzm i za Bideta.

312233908_8465592183483461_9194191660543

Tak się składa, że ja jestem z okolic Golubia-Dobrzynia ruski trollu. I z żadnym gangiem byłych ukraińskich wojskowych nie mieliśmy tu do czynienia siewco ordynarnych fejków. Pościg na dodatek miał miejsce w czerwcu.

https://golub-cgd.pl/artykul/oblawa-strzelanina/1326256

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-06-17/golub-dobrzyn-strzaly-i-policyjny-poscig-policjant-zostal-ranny/

"ale i tak nie mają szans z zdrowym rosyjskim organizmem" 🤔:ph34r:O.o O ja pi**dolę, co to za fraza. Tak czubku, spirytus i denaturat to świetne zestawy witamin i minerałów🤣😅😄😁

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, AS2 napisał:

Tak się składa, że ja jestem z okolic Golubia-Dobrzynia ruski trollu. I z żadnym gangiem byłych ukraińskich wojskowych nie mieliśmy tu do czynienia siewco ordynarnych fejków. Pościg na dodatek miał miejsce w czerwcu.

https://golub-cgd.pl/artykul/oblawa-strzelanina/1326256

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-06-17/golub-dobrzyn-strzaly-i-policyjny-poscig-policjant-zostal-ranny/

Skąd wiesz że nie mieliście jak nie jest znana narodowość sprawców?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v