Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, Denwer napisał:

To  PO  i tuk pozwalało  falencie  sprowadzać  ruski  węgiel   i  uzależniać  nas  od ruskiego  węgla  to za czasów  tuka  działał falenta   za  czasów  PiS  falenta   siedział w więzieniu  

Falenta siedział a węgla przychodziło co raz więcej. czyli PiS musiał posadzić Falentę, żeby mógł ciągnąć ruski węgiel bez opamiętania. 😂

I tak PiS uzależnił nas od ruskiego węgla, bo był pazerny.🤣

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Denwer napisał:

Właśnie  się  samozaorałeś   oj jak pięknie      brawo  brawo  

To  PO  i tuk pozwalało  falencie  sprowadzać  ruski  węgiel   i  uzależniać  nas  od ruskiego  węgla  to za czasów  tuka  działał falenta   za  czasów  PiS  falenta   siedział w więzieniu  

Pięknie  zrobiłeś  samozaoranie  pięknie 

Możesz powtarzać to jak mantrę. Ale to nic nie da. Statystyki są nieubłagane dla pisu. W 2015 ruski węgiel 5 mln ton. Za pisu import wzrósł do 13 mln ton chyba w 2020. Falenta może i siedział ale węgiel ruski jechał i kupowały go państwowe spółki energetyczne w których państwo miało decydujący głos.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Falenta może i siedział ale węgiel ruski jechał i kupowały go państwowe spółki energetyczne w których państwo miało decydujący głos.

Bo jakby Falenta siedział w tych spółkach, to by se siedział i siedział. A tak .......🤣

Opublikowano
6 minut temu, Dublin napisał:

Jeśli w publicznej telewizji mówią, że była łapówka to dlaczego mam nie wierzyć. Jak mówią, że będzie becikowe 13 14 to jest

Wierzyć możesz we wszystko co chcesz. Jedni wierzą w ufo inni w płaską ziemię. Tak więc hulaj dusza piekła nie ma. Tylko czy to prawda to inna bajka już jest.

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

W sumie masz rację, bo wiarygodność TVP i tego gościa od zeznań jest na podobnym poziomie.😂

A które są takie wiarygodne 🤔 teraz oglądałem wiadomości na TTV czyli córka TVN to pokazane że Tusk niewinny i nic nie wiedział...to gdzie mam szukać tej prawdy ? Pudelek mi zostaje tylko 😉

A jak się podniecali że jakiś Germaniec wpadł na pomysł i sprzedanie wczorajsze pieczywo za pół ceny 😅 jprd w Polsce to funkcjonuje 20 lat albo i więcej ...🙆‍♂️

Opublikowano

Toć nikt nie został nawet przesłuchany ani oskarżony bo prokuratura nic z tym nie zrobiła bo wiedziała że facet opowiada bajki.... 

To jest stary kotlet z którego nawet taki mistrz manipulacji jak zero nie dał rady zrobić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dublin napisał:

Jeśli w publicznej telewizji mówią, że była łapówka to dlaczego mam nie wierzyć. Jak mówią, że będzie becikowe 13 14 to jest

I podawali też, że nie można wmawiać że białe jest białe a czarne......😂. Ty naprawdę wierzysz w te bzdety jakie tam podają, toż to zamach na inteligencję widza.

Opublikowano

USA będą wybory i dziadek już nie ma szans na wygrana i pomocy , Ukrainie stany nie udzielą jak teraz .Europa nie zwiększ wydatków na zbrojenie .

Europa w strachu, bo USA mogą wycofać się z pomocy dla Ukrainy

Waszyngton naciska na Europę, by zwiększyła wydatki na obronę, a niektórzy Republikanie mówią otwarcie, że jeśli wygrają częściowe wybory do Kongresu, zmniejszą rozmiary pomocy świadczonej Ukrainie. To oznacza, że wkrótce Ukraina może stracić najhojniejszego darczyńcę z NATO.

8 listopada w USA wybory, w których wymieniona zostanie jedna trzecia senatorów i cała Izba Reprezentantów .

Ukra w Polsce zostanie .

Opublikowano

@Denwer powiedz mi jedno, ponoć te dowody to już od 2015r. są znane, a Donek i ekipa nadal na wolności, powiedz mi dlaczego ?? Donek akurat obecnie immunitetu nie ma i mógłby oglądać świat w kratkę ;) Znając życie to kolejny kapiszon pana Zero, i za 2-3 miesiące się okaże zapewne, że zeznania o torebce z Biedronki były kłamstwem ;) 

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

To tylko papiery tez , możesz wypuścić na wieś przez sołtysa i pozyskać kapitał .

Świat bardziej zaczyna wojować , wojna na Ukrainie to już mały pikuś . 

Galuś popraw czapeczkę z folii alu, bo ci się ewidentnie zsunęła.

• Haha 1
Opublikowano

no tyle lat zarabia to ma.

zobacz ile ochrona Kaczyńskiego, albo ile wyłudził Macierewicz. porównaj.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer powiedz mi jedno, ponoć te dowody to już od 2015r. są znane, a Donek i ekipa nadal na wolności, powiedz mi dlaczego ?? Donek akurat obecnie immunitetu nie ma i mógłby oglądać świat w kratkę ;) Znając życie to kolejny kapiszon pana Zero, i za 2-3 miesiące się okaże zapewne, że zeznania o torebce z Biedronki były kłamstwem ;) 

Przecież  tuk  i  cała  opozycja  do  wczoraj  przekonywała  że  zeznania  tego  pana  są wiarygodne   więc   :D  :D  :D    jakie  kłamstwo  :D  :D  :D  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v