Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał:

Tanie mięso psy jedzą

Jak tanie, to jedzą.😂

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

tak tylko jeśli pisze ze nie uznaje katolicyzmu i krytykuje ze nie ma na to dowodów to ... co teraz robi ?   płatne niemieckie szkodniki tyle w temacie 

Ale tego Roman Catholic  Church, czy może jakiś inny?😂 Bo jak niemiecki szkodniki to chyba .......?🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

następny powiedz ja ty jesteś tępy na całe województwo to znaczy ze całe województwo jest takie jak ty ?  

Napisz o co ci chodzi jak cię puści wczorajsza dawka.

30 minut temu, jahooo napisał:

Myślisz dokładnie jak Angela Merkel - i popatrz, co z tego wynikło

Wynikło to samo co u nas mimo że nasi cały czas próbowali sie o ruskich uniezależnić🤣

Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

No jesteś  nie  da  się  ukryć   ;) Przyjdzie  czas  to zmądrzejesz 

Zdjęcie  roku   :D  :D   :D   chłopek pompuje  się  jak  beczka  z gnojowicą  :D  :D  :D  

FfN9KdCXgAY4TSW?format=jpg&name=small

Zmądrzałem i nie głosuje na PIS-owców a tym bardziej tych z solidarnej polski.

Prezes jeździ po Polsce, wozi ze sobą wyselekcjonowanych klakierów byle tylko żeby ktoś nie zapytał o drogi polski węgiel czy o olej napędowy po 8zł a tacy jak Ty dalej wierzą że inflacja sie zatrzyma bez ograniczania wydatków .

Skutki będą opłakane zarówno dla jednych jak i dla drugich jak PIS dalej będzie rządził. W przyszłym roku będą wybory, PIS rozdawnictwem będzie sypał ile tylko się da a inflacja skoczy na 30% to wtedy zacznie się płacZ i zgrzytanie zębów

Za tym chłopkiem pójdą ludzie a tym bardziej ze wsi. Już tacy podobni do ciebie zaczęli go niszczyć i szczuć na niego

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Napisz o co ci chodzi jak cię puści wczorajsza dawka.

Wynikło to samo co u nas mimo że nasi cały czas próbowali sie o ruskich uniezależnić🤣

nie bez powodu Niemcy starali sie całą Europę uzależnic od siebie - wyszło to , co wyszło

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, racyl napisał:

Prezes jeździ po Polsce, wozi ze sobą wyselekcjonowanych klakierów

Oni są ze specjalnej hodowli. Tak ukształtować spojrzenie na świat, to trzeba umieć. Specjalna tresura psychotropy, elektrowstrząsy i gotowe. 🤣

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Pis nic sobie nie robił z tego co wynegocjował Morawiecki

Czasu zabrakło, bo trza się było pierdołami zajmować.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Inflacja się nie zatrzyma, choćby ograniczali wydatki.😂

inflacja sie zatrzyma, gdy całkiem klapnie konsumpcja, zacznie brakowac środków w budżecie i zacznie się zaciskanie pasa przez rząd.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

a co wyszło?

wyszło, że nie ma tanich obiadków  - za tani gaz teraz trzeba zapłacić wielkokrotnie więcej, może raczej "tani"

Niemcy mieli wizję, że atom jest zły, węgiel zły, wszystko jest zle, a gaz jest cacy, bo chwilowo ruscy im tanio sprzedawali, aby ich silnie przywiązać do swojego Gazpromu

Jak Polska budowała z bólem gazoport, Niemcy si pukali w głowę, a ich media kwiczały, że to "zaburza solidarność europejską i godzi w demokrację"

Hipokryzja do sześcianu

1 minutę temu, mirro napisał:

Na pewno chcesz się przekonać co wtedy będzie z inflacją, albo z Państwem Polskim? Bo ja nie bardzo.😂

ja pamiętam z lat 80-tych, do czego to prowadzi, ale widać niektórzy w NBP mają taką demencję, że nie

• Like 1
Opublikowano

wlasnie przy obiedzie ogladam konferencje solidarnego zera- na razie cos im nie pyklo, tuska chcielu puscic na ekranie ale sie coc zjebalo, a teraz ich wycieli w ogole ,nawet w kurwizji dosc maja zerolenia..

3 godziny temu, jarecki napisał:

no , ja bojkotuje lubelle , nic nie kupie juz dziady obnizyli wage makaronów z 0,5 kg do 0,4 kg a cena ta sama z dopiskiem ,, cena gwarantowana '' . rozumiem , chcą drożęj nie ma problemu ale nie takie numery ,, ze mną '' 😁

ja kupuje tylko lubelle -inny to dziadostwo..

jesli zboze podrozalo 2 razy, paliwo tez, prad i gaz parokrotnie, a makaron o 20 % to dobrze czy zle ????

wytlumacz dlaczego to duzo ??

3 godziny temu, Ulman napisał:

I od pięciu  wieków żadnego rozwoju. Jakescie byli małorolnym chłopkami tak wam zostało.😂

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Ja... ty dziad z dzida pradziada... Ja to nazywam dziad genetyczny..... Czego się dorobiłeś? Karty rodzi y wielodzietnej.... Puściłeś w świat następne pokolenie genetyczne z niczym ........ 😁😁😁😁

To u jakiego "Pana" żeś te polana targał za psi grosz? 🤔

tylko jednego nie rozumiem czemu ludzie z tego waszego dobrobytu uciekaja do naszej biedy ???? 

czemu na grzedzie zostaja tylko stare kury i samotne wykastrowane koguty ?? a bogdanow wiecej w krakowie niz w jeleniewie[na fb sprawdzilem } 

dostepne sa wyniki spisu powszechnego- u nas przybylo 400 mieszkancow ,w samym 2021 r 80 a u was ?? stary dziad stara babe pogania po pustych ruderach.........

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

jesli zboze podrozalo 2 razy, paliwo tez, prad i gaz parokrotnie, a makaron o 20 % to dobrze czy zle ????

Ale w poscie wyjasniłem ze nie chodzi mi o cene bo rozumiem podwyzki i je  akurat akceptuje tylko chodzi mi o zmniejszenie gramatury który ,, utrzymał cene ''mogę dać drozej to nie jest problem tylko to co zrobiła ta firma to jest okłamywanie konsumenta ,nawet ostatnio olej kupiłem 0,9 litra a latem był w litrowych butelkach ten sam 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

jahooo ten sam produkt , to samo opakowanie , to tak  samo jak napoje coca-coli w imie ograniczania spozywania cukru zmniejszyli opakowania . 

na opakowaniu jest umieszczona gramatura

w biedrze w blistrach też już jedna kiełbaska pakowana mniej  - ale gramatura mniejsza pisze jak byk

Opublikowano
43 minuty temu, jacus napisał:

wlasnie przy obiedzie ogladam konferencje solidarnego zera- na razie cos im nie pyklo, tuska chcielu puscic na ekranie ale sie coc zjebalo, a teraz ich wycieli w ogole ,nawet w kurwizji dosc maja zerolenia..

tylko jednego nie rozumiem czemu ludzie z tego waszego dobrobytu uciekaja do naszej biedy ???? 

czemu na grzedzie zostaja tylko stare kury i samotne wykastrowane koguty ?? a bogdanow wiecej w krakowie niz w jeleniewie[na fb sprawdzilem } 

dostepne sa wyniki spisu powszechnego- u nas przybylo 400 mieszkancow ,w samym 2021 r 80 a u was ?? stary dziad stara babe pogania po pustych ruderach.........

Bo ciągnie biede do biedy i tyle... To są osiedleńcy niewiadomego pochodzenia i tyle... U nas się nie lubi takich i muszą szukać sobie miejsca gdzie indziej... Gdzie idą?... a no tam gdzie już jest taka zbieranina...  U nas niczego się nie dorobili i uwas się nie dorobią bo to tylko genetyczny odpad niewiadomego pochodzenia i tyle... 

Ale zdupca może jaka ukrainkę bo tam bliżej do tego upadłego kraju i to dla nich szansa... 

Zresztą widać że ty też zajadle bronisz te upadline..  zapewne nie bez powodu.... 🤔 

Bardzo dużo u nas działek ludzie kupują i budują się gdzie popadnie w szczerym polu.... Jak myślisz dlaczego? Bo tu jest  płuco polski i jezioro obok jeziora a nie smród i brud jak u was. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v