Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Denwer napisał:

To  ty wyjdź  z obory  porozmawiaj  z kimś  wykształconym  to  ci wytłumaczy    jak to wszystko  działa  i  że  500+  13  czy 14   nie  zrobiła  by  takiej  inflacji.  Ale  motłochowi   niewykształconemu  łatwo  wmówić  że  500+  zrobiło  inflacje    :D  :D  :D.

Czwarta  rewolucja  przemysłowa  właśnie   się  rozpoczęła  i  wszyscy  twojego  pokroju  którzy będą  to  wypierać  pójdą  na dno    reszta  która   się  do tego  przystosuje  przetrwa  na poziomie   ale  to  trzeba  mieć  coś  w głowie   a nie tylko obornik  i  gnojówka;)

Takiej jak tarcze kowidowe rozdawane bez żadnych wymagań jak leci ,dodruk forsy, osłabianie złotego przez NBP skupem dolara to może nie ale do inflacji się przyczyniają

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

To  ty wyjdź  z obory  porozmawiaj  z kimś  wykształconym  to  ci wytłumaczy    jak to wszystko  działa  i  że  500+  13  czy 14   nie  zrobiła  by  takiej  inflacji. 

Oparcie funkcjonowania Państwa na konsumpcji stworzyło jednak podwaliny pod ten "sukces". Luzowanie polityki monetarnej osłąbianie Złotego, to wszystko szło w ty samym kierunku. Nie widzieli tego? Nikt im nie powiedział? Nie było jakiegoś pełnomocnika?😂

6 minut temu, witejus napisał:

Ten w środku to przypadkiem Kaszuba?😆

Nawołujesz do nienawiści w stosunku do Kaszubów?😂 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Tusk im nie powiedział, że tak nie można i będzie inflacja a oni nie wiedzieli i jest inflacja. Wina Tuska. W ogóle Tusk nie radzi sobie z inflacją.😄

Opublikowano
14 minut temu, Denwer napisał:

To  ty wyjdź  z obory  porozmawiaj  z kimś  wykształconym  to  ci wytłumaczy    jak to wszystko  działa  i  że  500+  13  czy 14   nie  zrobiła  by  takiej  inflacji.  Ale  motłochowi   niewykształconemu  łatwo  wmówić  że  500+  zrobiło  inflacje    :D  :D  :D.

Czwarta  rewolucja  przemysłowa  właśnie   się  rozpoczęła  i  wszyscy  twojego  pokroju  którzy będą  to  wypierać  pójdą  na dno    reszta  która   się  do tego  przystosuje  przetrwa  na poziomie   ale  to  trzeba  mieć  coś  w głowie   a nie tylko obornik  i  gnojówka;)

Jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia to się obraża. 🤦‍♂️

Z tego gówna co mam w oborze jest więcej pożytku niż z twojego pisania. 🤪🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Młodzi są sterowani jak sterowniki - bez telefonu nie ma życia na młodego człowieka , wiec łatwo nim sterować .

dzieciak w danych czasach nie wie że trzeba na wszystko zarobić , ma to dane przez rodziców , kupione wszystko , od laptopa , po telefon i inne pierdoły . 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co ma do tego , Kaczyński ? .

To wina rodziców bo sąsiada ma to i tanto , to i musi mieć też wielu tak robi i zapożycza , a dzieciak i tak tego nie doceni . Jak dorośnie swym dzieciom tak nie da .

8 minut temu, hubertuss napisał:

Tym razem to chyba ty nie zrozumiałeś. Przeczytaj wypowiedź do której się odniosłem i mój komentarz jeszcze raz.

Pierwsza wypowiedź. Widzisz coś tam o Pisie ? Poobserwuj młode osoby w autobusie w kolejce czy na ulicy. Wpatrzeni w smartfony. Obserwują notowania partii politycznych 🤣 ? Galan ma rację. W dzisiejszych czasach to się nazywa bezstresowe wychowanie.

8 minut temu, Denwer napisał:

Można śmiało powiedzieć, że covid spowodował burdel, nie tylko u nas. Ale to wina polityków. Sars ich niczego nie nauczył a może nie chcieli się uczyć.

10 minut temu, hubertuss napisał:

NO ale to pis dawał. A że Dudę trzeba było wybrać to dawali jak leci wszystkim. 200 mld poszło.

O właśnie. W wyborach prezydenckich PO wystawi albo Tuska albo Trzaskowskiego. PSL, Kosiniaka. Lewica Biedronia. A kogo wystawi Pis ? Jakieś pomysły ?

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Można śmiało powiedzieć, że covid spowodował burdel, nie tylko u nas. Ale to wina polityków. Sars ich niczego nie nauczył a może nie chcieli się uczyć.

To jest tylko i wyłącznie wina polityków. 

Opublikowano
15 minut temu, dsbh napisał:

Pierwsza wypowiedź. Widzisz coś tam o Pisie ? Poobserwuj młode osoby w autobusie w kolejce czy na ulicy. Wpatrzeni w smartfony. Obserwują notowania partii politycznych 🤣 ? Galan ma rację. W dzisiejszych czasach to się nazywa bezstresowe wychowanie.

Młodzież słyszy przede wszystkim co kto mówi. A z Kaczyńskiego to się jedynie śmiać mogą. facet jest tak oderwany i takie brednie opowiada, ze starzy się śmieją co dopiero młodzi. Wychowanie jest takie jest stresowe czy bez części rodziców zależy na tym jak będą wychowane dzieci część ma to w d*pie.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

A z Kaczyńskiego to się jedynie śmiać mogą. facet jest tak oderwany i takie brednie opowiada, ze starzy się śmieją co dopiero młodzi. 

Z wypowiedzi Kaczyńskiego to nawet kabaretu się zrobić nie da, bo same jego wypowiedzi są tak śmieszne, że przerobić tego, żeby było bardziej śmieszne się nie da xD 

• Like 2
Opublikowano
50 minut temu, Denwer napisał:

To  ty wyjdź  z obory  porozmawiaj  z kimś  wykształconym  to  ci wytłumaczy   

No i wyszedłem z obory i pogadałem z kimś wykształconym skąd ta inflacja i ku mojemu zaskoczeniu zgadnij co powiedział. 

image.png.ca3193a412a1c0aa9df2dc9bc1fd2d85.png

Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Z wypowiedzi Kaczyńskiego to nawet kabaretu się zrobić nie da, bo same jego wypowiedzi są tak śmieszne, że przerobić tego, żeby było bardziej śmieszne się nie da xD 

No z tym akurat jest pewien problem. Ta część gdzie konsekwentnie nawołuje do przyglądania się następnym wyborom, tworzenia korpusu ochrony wyborów, albo gdzie twierdzi że opozycja chciałaby siłowo zmienić wynik wyborów raczej do wesołych nie należą. Facet na rok przed wyborami ustawia swoich zwolenników a wręcz buduje w nich poczucie zagrożenia, że ktoś będzie chciał fałszować wybory. Oczywiście dlatego chce wprowadzać nowe ustawy, stare zmieniać, bo każdy iiny wynik niż wygrana PiS będzie świadczyć o fałszerstwie. Jak się ekipa nakręci, to różnie być może. 

Opublikowano
52 minuty temu, witejus napisał:

Ten w środku to przypadkiem Kaszuba?😆

FfIsCJdWQAAdYDr?format=jpg&name=small

a wy to kim jestescie ? scyzorykami czy co ???

27 minut temu, witejus napisał:

Jak możesz😥

ja w sanatorum mieszkalem z kaszubem-fajny chlopk byl ,tylko jak popil to trudno go bylo zrozumiec .drugi to byl ziomla wici tylko z drugiej strony wisly

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Nie  covid  ale  ludzie   zrobili burdel  i  efekty   mamy  na całym  świecie.  Niemcy  planują  dodrukować 200mld  Euro  na  pomoc  swojej gospodarce  w związku  z kryzysem  energetycznym.  Najbliższe  lata  będą  bardzo  ciekawe  w szczególności  że  już  powoli  wychodzą  na jaw  szwindle  unijne  ze szczepionkami,   takich jak  @hubertuss@mirro@Pafnucy itp.   zrobili  na  szaro,  ale  to  pokazuje  jak  łatwo  słabymi  jednostkami  sterować  wywołać  należy  panikę  na słabe  jednostki  zrobią  to  co  im  każesz.

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Nie  covid  ale  ludzie   zrobili burdel  i  efekty   mamy  na całym  świecie.  Niemcy  planują  dodrukować 200mld  Euro  na  pomoc  swojej gospodarce  w związku  z kryzysem  energetycznym.  Najbliższe  lata  będą  bardzo  ciekawe  w szczególności  że  już  powoli  wychodzą  na jaw  szwindle  unijne  ze szczepionkami,   takich jak  @hubertuss@mirro@Pafnucy itp.   zrobili  na  szaro,  ale  to  pokazuje  jak  łatwo  słabymi  jednostkami  sterować  wywołać  należy  panikę  na słabe  jednostki  zrobią  to  co  im  każesz.

no przeca prezes kazał sie szczepić. to źle że go posłuchałem?😁

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Jeśli szukasz kolegów to nie to forum

Dobrze choć, że duże poczucie humoru cię ratuje, bo poglądy to masz z piekła rodem 👿

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Denwer napisał:

Na razie to jeszcze nic nie wyszło w ue z tych szwindli. Za to wyszła masa a szwindli pisu z okazji covid. A to co Niemcy planują z tym dodrukiem to może dodrukują może nie może planują może nie. Pis już drukuje. Tak więc słaba jednostko nie stawiaj domniemań przeciwko faktom dokonanym. Bo to co ty domniemasz w stosunku do innych pis już zrobił lub robi słaba jednostko, którą steruje pis.

PS szwindle przy okazji korony to niezły temat dla pisu i Szumowskiego. Tam szwindle już wyszły. A w ue dopiero wychodzą i nie wiadomo czy wyjdą

Opublikowano
9 minut temu, lemik napisał:

Dobrze choć, że duże poczucie humoru cię ratuje, bo poglądy to masz z piekła rodem 👿

Przynajmniej mam własne zdanie a nie jak niektórzy robią tak jak im media nakazują bo w przeciwnym razie byliby jak zombie🧟‍♂️🧟‍♀️ wałęsający się bez celu. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

mam własne zdanie a nie jak niektórzy robią tak jak im media nakazują

zdanie wyrabia się na podstawi informacji i obserwacji.

to że ktoś ma inne zdanie nie oznacza że jest durniem. a tak oceniasz.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy napisał:

zdanie wyrabia się na podstawi informacji i obserwacji.

to że ktoś ma inne zdanie nie oznacza że jest durniem. a tak oceniasz.

Jeżeli ktoś na podstawie tych informacji dał się wyh🤬 to jak go inaczej nazwać?

Edytowane przez PRIMO
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v