Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

już ta partia "strategicznie" zadba aby było gwiaździste wszędzie.

Zadba jak se jaką strategię wymyśli i poukłada. Tylko że przy takim ideolo nie ma już miejsca ani czasu na strategię. A poza tym te pieprzone dupki myślą że jak se wkleja Kantowską maksymę, to od razu imperatyw moralny im wzrośnie. 🤣

Tylko że odnosząc się do Kanta chcą aby oceniać ich po chęciach a nie nie owocach ich czynów. Ot takie chronienie włąsnego dupska na przyszłość.😂

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, many13 napisał:

Dzielni żołnierze - szkoda, że faszyści ale tylko fanatyzm wyzwala rzeczy niemożliwe?

"Nie było już amunicji, jedzenia, wody. Z trzydziestu sześciu schronów zostały cztery. Rosjanie zaciskali pętlę wokół Azowstalu. Ukraińscy żołnierze szykowali się do ostatniego boju. Wtedy dowództwo wydało rozkaz: "wychodzimy". Nikt nie użył słowa "poddajemy się", ale każdy wiedział swoje. Azowcy woleli umrzeć, niż pójść do rosyjskiej niewoli." Między 16 a 20 maja ponad dwa tysiące ukraińskich żołnierzy wyszły z podziemi Azowstalu, huty w Mariupolu. Przez 86 dni pułk Azow, 36. brygada piechoty morskiej oraz inne jednostki Sił Zbrojnych Ukrainy wiązały w walce ok. 20 tys. rosyjskich żołnierzy. Oblężeni ściągali na siebie ogień, żeby ukraińskiemu wojsku dać czas na obronę obwodów kijowskiego i czernihowskiego. Doceniam bohaterską postawę bo na polu bitwy buduje się prawdziwa tożsamość narodowa - póki co faszystowska. Faszyzm włoski wybudował drogi bite niemiecki dyscyplinę gospodarczą. Co niesie ukraińcom faszyzm upadliński?

jeśli faszyzm będzie tylko jedną ze ścierających się opcji politycznych na Ukrainie to ma szansę i tam zostać zmarginalizowany (oczywiście zakładając że Ukraina przeżyje agresję rodzącego się faszyzmu rosyjskiego) jeśli faszyzm zdominuje politykę Ukrainy jako siła totalitarna to ... jak wszystkie totalitaryzmy - zostanie zniszczony od zewnątrz bo nie tylko fanatyzm wyzwala niemożliwe. Instynkt samozachowawczy w obliczu śmiertelnego zagrożenia też; jeszcze silniejsze niż fanatyzm
       i faszyzm zawsze generuje sobie więcej wrogów niż może udźwignąć

bez zbędnego rozpisywania bo kartofle niedokopane a kombajn z traktorem nocuje na polu i wart by bodaj sprawdzić czy paliwo się ostało w zbiorniku :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

bez zbędnego rozpisywania bo kartofle niedokopane a kombajn z traktorem nocuje na polu i wart by bodaj sprawdzić czy paliwo się ostało w zbiorniku :D

Nie zazdraszczam teraz zabieganym rolnikom ale sukcesów życzę bo nikt za nas bez nas - u mnie po zabiegu - pozdrawiam. Jak zwykle na grzyby - zasłużony relaks.

• Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

za to ja bylem w koronowie🤣

nawet widzialem wille marecka-w srodku pola stoi rudera z pustakow, cala obsiana w kolo zbozem ,nwaet sciezki nie ma do drogi..

😂

Chyba nie widziałeś jeżeli takie rzeczy piszesz

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

😂. chyba jedynie w bieszczadach mozna obserowac gwiazdziste niebo..

Bo w życiu trzeba się ustawić🤭

Ja tam przez ostatnie wieczory mogłem podziwiać gwiaździste niebo. Pogoda była kapitalna, zero chmur, a i jakoś starlinków ostatnio nie śledzę. Może już pospadały?🤔. Zalety mieszkania na polu z dala od świateł ulicznych, zgiełku.

Tylko wschodni wiatr zbytnio hałas z krajówki przenosi, ale jak trzeba to potrafię być głośniejszy🤭

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Pafnucy napisał:

a ja popieram Tuska , a nie popieram Putina.\\

i co mi zrobisz? zabronisz?

tuk  to  człowiek  Putina   więc  jak popierasz  tuka  popierasz  zbrodniarza  Putina 

Nie  zabraniem  ci  bycia  głupim     to  twój  wybór 

FfCsFUOWYAAdOZu?format=jpg&name=small

FfDZ9JMXEAAqgWB?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

tuk  to  człowiek  Putina   więc  jak popierasz  tuka  popierasz  zbrodniarza  Putina 

Nie  zabraniem  ci  bycia  głupim     to  twój  wybór 

FfCsFUOWYAAdOZu?format=jpg&name=small

FfDZ9JMXEAAqgWB?format=jpg&name=small

Popierasz Kaczyńskiego?😁

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Popierasz Kaczyńskiego

Nie  twoja  sprawa  kogo  ja  popieram  😎

FfAdhMGXoAEoK34?format=jpg&name=small

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Gdzie tym passatem jechałeś denwerek?

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

Gdzie tym passatem jechałeś denwerek

To  twoi  koledzy   ludzie  sukcesu   w wymarzonych   furach  :D  :D  :D  

FfCHkkhX0AIvahU?format=jpg&name=small

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

ty musisz kochać tego Tuska. Nikt więcej o nim tyle nie pisze...😁

Zawiedziona miłość to teraz musi stalkować. 

Opublikowano
58 minut temu, Denwer napisał:

Nie  twoja  sprawa  kogo  ja  popieram  😎

FfAdhMGXoAEoK34?format=jpg&name=small

No tak, ale skoro tradycja i kultura europejska jest judeo, to jak można im mieć za złe że się do niej nie przyznają?😂 Coś Denwerek ostro w stronę judeo schodzisz i takich nieogarniętych cytujesz. Ale lepsze to niż wczorajsza fascynacja defekacją.🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

A to nie jest przypadkiem pojazd PiSowskich prowokatorów ?🤣 Nawet ta kratka upodabnia do tajniaków.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ludzie kiedy najbliższe wybory ? parlamentarne teraz czy samorządowe  🤔

Opublikowano
many13 napisał:

Dzielni żołnierze - szkoda, że faszyści ale tylko fanatyzm wyzwala rzeczy niemożliwe?

"Nie było już amunicji, jedzenia, wody. Z trzydziestu sześciu schronów zostały cztery. Rosjanie zaciskali pętlę wokół Azowstalu. Ukraińscy żołnierze szykowali się do ostatniego boju. Wtedy dowództwo wydało rozkaz: "wychodzimy". Nikt nie użył słowa "poddajemy się", ale każdy wiedział swoje. Azowcy woleli umrzeć, niż pójść do rosyjskiej niewoli." Między 16 a 20 maja ponad dwa tysiące ukraińskich żołnierzy wyszły z podziemi Azowstalu, huty w Mariupolu. Przez 86 dni pułk Azow, 36. brygada piechoty morskiej oraz inne jednostki Sił Zbrojnych Ukrainy wiązały w walce ok. 20 tys. rosyjskich żołnierzy. Oblężeni ściągali na siebie ogień, żeby ukraińskiemu wojsku dać czas na obronę obwodów kijowskiego i czernihowskiego. Doceniam bohaterską postawę bo na polu bitwy buduje się prawdziwa tożsamość narodowa - póki co faszystowska. Faszyzm włoski wybudował drogi bite niemiecki dyscyplinę gospodarczą. Co niesie ukraińcom faszyzm upadliński?

Aaa wiesz co to znaczy fascio, fasci? Faszyzm jest w każdy narodzie - zastanów się nad sobą. To jest niebezpieczna tendencja bo zawsze prowadziła do syfu. O ile z syfem w kraju narodowym faszystów może zapanować sama kraina to gdy te rzygi zaczną się wylewać poza granice... Teraz spójrz na swoich idoli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v