Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Dziad932 napisał:

Ja się nie martwię tylko pytam 🙂 , już powinny jeździć czyli zanim prąd podrożał 😉

Nie słyszałeś?to że nie będzie elektromobili to wiedzieli wszyscy, to że nie będzie prądu nikt się nie spodziewał.

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

@agromatik z czego?właśnie tracimy resztki wartości pieniądza a wycena majątku w Polsce na giełdzie leci na łeb.
nawet nie widzę dzisiejszych newsów z GPW a zwykle o tej porze było ich pełno

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

no my nie, ale nasz rząd

"Putin stwierdził, że "to Anglosasi" stoją za atakami na rurociągi Nord Stream."

no i co teraz zrobią "anglosasi"?

Będą toczyć wojnę na naszym terenie , taki jest , plan działania .

Opublikowano (edytowane)

@agromatik z czego?

nie bój się znajdą a choćby przykładowo zwiększając dochód z hektara, czy płacę minimalną. Słyszałeś co chcą zrobić z opłatą adiacencką, co prawda to dochód gminy ale zawsze można to  wyprostować

11 minut temu, witejus napisał:

to że ne będzie elektromobili to wiedzieli wszyscy,

tylko po cholerę prężyć muskuły jak wiadomo  że po każdej takiej akcji zostają tylko mokre i poplamione gacie

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
agromatik napisał:

A to nie myśmy wypowiedzieli umowę przed czasem?

Ruskie zmienili walutę na rubel choć umowa była w euro. Nasi chcą płacić a ruskie nie chcą brać...

galan99 napisał:

no my nie, ale nasz rząd

"Putin stwierdził, że "to Anglosasi" stoją za atakami na rurociągi Nord Stream."

Będą toczyć wojnę na naszym terenie , taki jest , plan działania .

Putin pogadał a właściciel rury żadnych kroków nie podjął. Zatem anglisasom nie wypada nic innego jak parsknąć śmiechem. Gadka ruskiego prezydenta jest na potrzeby tych go słuchających.

Nikt nie zauważył iż wszędzie na świat wysyłany jest łgarow z wiernym pieskiem

Opublikowano

Ruskie uznali niepodległość przedmiotowych terenów jeszcze zanim one ją proklamowały...

dysydent napisał:

odpowiedź "anglosasów" też

No ba - dlatego generalnie olewają temat.

Czyli co? Skoro zdobyte tereny to Rosja choć granic nikt nie ustalił to teraz na Ukrainę pojadą poborowi z poboru wiosennego? Wszak teraz mogą... Nooo to robi się interesująco.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Chodzi o włamanie na skrzynkę mejlową, które dotknęło wielu z nas, mnie również — powiedział poseł PiS Marek Suski, pytany o powody dymisji Michała Dworczyka z funkcji szefa KPRM
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/suski-zdradza-dlaczego-dworczyk-musi-odejsc-to-dotknelo-wielu-z-nas/zm5l8pw,79cfc278

ależ wzrosło prawdopodobieństwo włamu teraz na skrzynkę Suskiego :P

Aaaaaaa czyli robili z gęby d*pę przez tyle czasu, twierdząc że to ruska dezinformacja, żeby teraz przyznać iż faktycznie i skrzynka i maile były prawdziwe?😂

Zaiste wielką inteligencją obdarzył Allach naszych rządzących.😂

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Zamkną parę kont ruskim.😂

2 godziny temu, dysydent napisał:

rosja chyba się szykuje do oficjalnego wypowiedzenia wojny Ukrainie (?)
tak mi się coś wydaje

W zasadzie to dobra wiadomość dla Ukrainy, bo się chrzanić z nimi przestaną. 

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Aaaaaaa czyli robili z gęby d*pę przez tyle czasu, twierdząc że to ruska dezinformacja, żeby teraz przyznać iż faktycznie i skrzynka i maile były prawdziwe?😂

Zaiste wielką inteligencją obdarzył Allach naszych rządzących.😂

Ten niemiec od chowania wszystkiego dopadł nam naszego mini cesarza i jego zasada otaczania się bmw teraz mści się bo golemowi mózg Alzchaimer schował.

Opublikowano

GUS podał inflację 17 % ponad , czyli NBP nic podwyżkami nie pomógł a raczej zaszkodził , tarcze i dopłaty też nic nie dają , złotówka leci na pysk , paliwo drogie , dojdzie energia i po nowym roku 20 % pewne . Te działania rządu to może ograniczyły inflację bo by doszła tak jak w Turcji do 60% . Wg . mnie jedynym w tej chwili sposobem na inflację jest całkowity spadek popytu a ludzie mają jeszcze zaskórniaki i kupują .

Opublikowano

Ukraina w przyspieszonym trybie składa wniosek o przystąpienie do NATO - przekazał Wołodymyr Zełenski.

o osiemnastej ma coś tam Stoltenberg gadać
pewnie w związku z powyższym oczywiście oprócz aneksjii ,,,

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

Ukraina w przyspieszonym trybie składa wniosek o przystąpienie do NATO - przekazał Wołodymyr Zełenski.

Nie przyjmą ich bo by się zesrali ze strachu przed putinem ,NATO to sojusz obronny , zanim by się zebrali do czegokolwiek to z pół roku by zeszło .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

A co z Jamałem? Bo ruskie prawie sześć miliardów metrów sześciennych są umownie zobowiązani dostarczyć Polsce.

trzeba się pomodlić żeby nichcieli dostarczyć , albo to takawrzutka że magazyny są pełne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v