Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Kobieta , matka , katoliczka wygrała we Włoszech wybory w PE jęk zawodu u nas opozycja już nazwała ją faszystką .

Jak mi żal tych co są przeciwko Meloni .

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/faworytka-pis-u-wygrywa-wybory-we-wloszech-politycy-komentuja/qvfxcp8

MI żal tych co są z Meloni, Salwinim, Leppen, Orbanem i Putinem przeciwko Polsce i ujni. Popierasz Meloni Salwiniego czy Orbana to popierasz Putina.

Opublikowano

przestalo padac ,trzeba bedzie sie brac do jakiejs roboty..

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Kobieta , matka , katoliczka wygrała we Włoszech wybory w PE jęk zawodu u nas opozycja już nazwała ją faszystką .

Jak mi żal tych co są przeciwko Meloni .

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/faworytka-pis-u-wygrywa-wybory-we-wloszech-politycy-komentuja/qvfxcp8

o jejku -wybitne kwalifikacje na meza pardon zone stanu..🤣 biorac pod uwage polskie doswiadczenia w tym temacie to jej syn ksiedzem czasami nie jest ??

ten co wyciaga pierwszy choragwie katolickie to najwieksza szuja i gnida jest, nie takie macie doswiadczenia z tymi co ich znacie osobiscie ??

pamietacie polskie zchn,lpr ?????????????????

54 minuty temu, witejus napisał:

Nie one decydują o życiu i śmierci własnego dziecka , obłudniku, pseudokatoliku.Równie dobrze możesz powiedzieć że powinny decydować o życiu trzy letniego dziecka, bo jaka różnica zabić trzy miesięczny płód a trzyletnie dziecko?dla mnie żadna.

sperma na mozg bije ?- w celibacie zyjesz wiec nie dziwota ze za ksiedza probujesz robic.. 

ja pierdziu -plod porownywac do dziecka ??  to pokazuje stan umyslu polskiej pseudo "katolickiej " prawicy

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Węgry mają i owszem.

aby czy na pewno ? jakoś nie dawno im zakrecili gazociąg rosjanie a ceny mają ryknowe tak samo jak ceny ropy więc od rosjan nic więcej nie dostają niż inni 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

gdyby moje corki stanelyprze dtakim wyborem chcialbym zeby mogly same z partnerami

Ta... najlepiej, żeby sam partner decydował bo się mogą nie dogadać

32 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Toć dla nich zarodek to już człowiek 🤕

Taki jeden z drugim myśli że jak ma jajka to są tam już dzieci 😁😁😁😁😁

Sam jesteś zarodek i do tego niedorobiony xd 

Opublikowano
Dnia 24.09.2022 o 06:52, Tomasz0611 napisał:

Człowieku, gazu nie będzie, bo nasze barany nie zarezerwowały sobie przepustowości w EuroPipe który to dostarcza gaz z Norwegi do Dani ;) Norwegia może i ma gaz, ale nie ma go jak przesłać z Norwegii do Dani ... W 2023 możemy maksymalnie kupić z Norwegii 2mld m3 gazu, chyba, że Niemcy albo Duńczycy odstąpią nam swój gaz xD 

https://www.money.pl/gospodarka/sprawdza-sie-czarny-scenariusz-ws-baltic-pipe-mamy-niewygodne-dane-6815098101103456a.html

jest kilka portali z których nie korzystam i jednym z nich jest money , wedłg mnie jest to jeden z gorszych serwisów informacyjno -gospodarczych którego około ponad 50 % informacji zamieszczonych da się podważyć i tak samo wiadomosc o braku gazu nie jest prawdziwa , jednym z wiarygodniejszych według mnie jest onet i jego czesc biznesowa .

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

MI żal tych co są z Meloni, Salwinim, Leppen, Orbanem i Putinem przeciwko Polsce i ujni. Popierasz Meloni Salwiniego czy Orbana to popierasz Putina.

Stara śpiewka .

3 godziny temu, Dastan napisał:

Znamienne, że z tego wyboru cieszy się też Putin, a skoro cieszy się tez PiS to wychodzi na to, że Putin i Pis mają wspólne interesy, bo jak to inaczej odebrać?

Musisz dokładniej się rozeznać , Meloni jest za wysyłką broni dla Ukrainy a poparcie dostała min. za to nie chce rozmawiać z putinem .

• Haha 1
Opublikowano

Wielkie  brawa  dla  włochów   pokazali  unijnym  szczurom  gdzie  ich miejsce 

FdiXgNmWIAEzJ03?format=jpg&name=small

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Wielkie  brawa  dla  włochów   pokazali  unijnym  szczurom  gdzie  ich miejsce 

bys lepiej napisał coś o nowym ministrze rolnictwa. bardziej przyziemne.

co mnie bunga, bunga, jak nie wołają...

Opublikowano

Za pół roku bedziesz beczał jaki to zły wybór bo się z Putinem będą dogadywać.

28 minut temu, hubertuss napisał:

Tak pis łupi obywateli. Na wiosnę państwowe spółki łupiły obywateli robiąc rekordowo wysokie zyski. Teraz muszą za to zapłacić prywatne firmy.

main_11b_d_kradli_na_pot_g__1.jpg

PIS to komuniści i się już nawet z tym nie kryją. Tylko ich durny elektorat nadal ma sie za prawicowy 😅😂🤣

• Like 1
Opublikowano
witejus napisał:

Nie one decydują o życiu i śmierci własnego dziecka , obłudniku, pseudokatoliku.Równie dobrze możesz powiedzieć że powinny decydować o życiu trzy letniego dziecka, bo jaka różnica zabić trzy miesięczny płód a trzyletnie dziecko?dla mnie żadna.

A no to ja Ci odpowiem - dla mnie zajebista. Walka o życie zapada w pamięć.

hubertuss napisał:

Tak pis łupi obywateli. Na wiosnę państwowe spółki łupiły obywateli robiąc rekordowo wysokie zyski. Teraz muszą za to zapłacić prywatne firmy.

Trzeba też przyznać iż obrót rośnie z powietrza czyli kasa traci wartość. Jak prowadzisz pełną księgowość i magazyn ilościowo - wartościowo to widać wyraźnie jak porównujesz dekada do dekady - ze 116 tys na 180 przy wzroście obrotu ilosci około 12 procent. Te rekordowe zyski nie są takie rekordowe.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy napisał:

bez przesady. nawet komuniści tak socjalni nie byli...

Przy PISie to gospodarczo Gierek był prawicowcem i liberałem.

Chodzi mi o pojecie podatek za  "nadzwyczajne zyski"  Toz to nic innego jak tzw domiar za Bieruta czy Gomułki. Tą PISowską swołocz powinni zdelegalizować jako twór komunistyczny.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Ulman napisał:

Przy PISie to gospodarczo Gierek był prawicowcem i liberałem. Chodzi mi o pojecie podatek za  "nadzwyczajne zyski"  Toz to nic innego jak tzw domiar za Bieruta czy Gomułki. Tą PISowską swołocz powinni zdelegalizować jako twór komunistyczny.

Typowe pomysły Sasina - gorzej że te głąby to łykają...

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

manius nie dawaj linkow do stron dla swirow-normalny czlowiek nie wejdzie.. te protest to wygladal jak ten w krosnie,tlumow nie  bylo..🤣

Jaki z Ciebie "normalny czlowiek" jak ciebie rodzina opuściła i sąsiady się śmieją.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A dokąd doprowadziła?

bezrobocie dalej 10 % bez perspektywy spadku .

podatek od nadzyczajnych zysków firm energetycznych czemu nie choć za wielke to nie zmieni bo w najwiekszych firmach pakiet wiekszosciowy ma skarb państwa to mógł by zysk przeznaczyć na dywidende 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v