Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niech jeździ po kraju jak najwięcej i jak najdłużej. Gdzie nie pojedzie tam palnie durnotę. Co miasto to głupota. Jak nie pomyli miejsc bo nie wie gdzie jest to innych głupot nagada. Głupot z punktu widzenia pisu i kampanii bo o tym okradaniu to akurat prawdę powiedział.

Przyznał się że przez wiele tj 7 lat okradali Polskę.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

ja wiem czy nie ma. Zobacz na cenę benzyny i ON. Z tej samej ropy naftowej. gdzie produkcja ON jest tańsza. A co jest na stacjach. Ceny gazu poszły w górę. Ale GA miała też rekordowe zyski. Zwłaszcza po marcowej podwyżce gdzie z d*py z dnia na dzień poszło o 50 % do góry w cennikach nawozów wystawianych na stronie GA>

Kolejny ślub na szczytach dojnej zmiany. Z czego oni będą żyć jak to wszystko ebnie?

Tajny ślub w kręgach władzy. Minister poślubił córkę generała (msn.com)

Nawet pisowskie media pokazują, że ebnie. Nawet bardzo egzotyczna koalicja z konfa nic nie da. A będzie dla pisu już tylko gorzej. Bo w PL będzie coraz gorzej.

Media: Mamy wewnętrzne sondaże PiS (msn.com)

– Nie obawiamy się tego, że nasi wyborcy pójdą i zagłosują na opozycję, ale tego, że nie pójdą do wyborów wcale – powiedział portalowi Wyborcza.pl członek obozu władzy, który chciał zachować anonimowość. Poseł klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości miał stwierdzić, że rządzący zdają sobie sprawę z tego, że baza wyborców PiS to starsi ludzie i mniejsze miasta

Jeżeli wyniki sondażu przełożyć na mandaty, to sytuacja wyglądałaby następująco: PiS – 202, Koalicja Obywatelska – 141, Lewica – 42, Polska 2050 Szymona Hołowni – 40, Koalicja Polska – 22, Konfederacja – 12.

Tu są niezłe jaja i niezły kabaret. Obejrzyjcie koniecznie.

main_01wiara_czyni_cuda_ny_sekcja.jpg

main_04niestety_ale_to_u_nas_1.jpg

Opublikowano (edytowane)

No nie on zadowoli się konkretnymi odsetkami.

Kurski odwołany ze szczujni. Widać władza rozumie, że szambo już do ludzi nie trafia i koryto ucieka.

Opublikowano

To otwierać tego szampana 🍾🍾🍾🍾 czy jeszcze nie?🤨🤔

Opublikowano

wczoraj pisalem o wzietym z czapy felietonie o probie odwolania walesy z funkcji przewodniczacego solidarnosci...

dzisiaj juz wiem po co to bylo

juz wczoraj wiadomo bylo ze prezes poleci tylko teraz pytanie ktory i gdzie ??
czy kurski poleci do "mongolii" na ambasadora czy prezes..rady ministrow poleci w sina dal.na zielona trawke..

5 godzin temu, many13 napisał:

Czy Waść tego nie czujesz, nie zaczyna dymić pod grzywką, że to jest planowe działanie depopulacji nas Polaków z chwilą objęcia Knesetu na Wiejskiej po roku 1989 gdzie oprócz chazarstwa zadomowiła się także UPAdlińska falanga dzieciątek po Akcji Wisła?. Z jednej strony drenują nas szwaby a z drugiej gwałcą naszą kulturę,. zwyczaje, zmieniają naszą mentalność zakłamując swoje zwierzęce geny upadlińce.

https://www.facebook.com/groups/665644510761381/posts/1065755117416983/?__cft__

i jeszcze wiewiorki,nie zapominaj o wiewiorkach one tez nach chca wygrysc...

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, witejus napisał:

Taa, już tu podniecaliście się że Jakimowicz wyleciał na kopach z TVP a on do dziś ,,bryluje"

No może nowym premierem zostanie kto wie.

12.jpg

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, hubertuss napisał:

Możesz sobie wmawiać swoje bajki ale kto ci uwierzy tutaj.

To nie   wiara   a fakty 

Inflacja  w lutym w Polsce  spadłą  względem  stycznia     Czerwiec  lipiec   bez  zmian    

Jesteś typowym  kłamcą  jak cały  antypis   kłamać  oszukiwać  szczuć   to  wasza domena 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

a na tvp-info bardzo skromnie o tym informuja- nie wiedza jeszcze w ktora strone wiatr historii zawieje czy na aleje jerozolimskie czy do ulan-bator ??

marecek ty sie marnujesz w tym wiezieniu-powinenes do telewizji startowac....

wuj ze wzrosla parokrotnie -wazne ze w jednym miesiacu spadla o 0,5 %

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak faktycznie pójdzie na premiera to będą jaja. To się skończy jak z Kopacz. Druga opcja to są jednak z niego nie zadowoleni bo sondaże lecą w tvp coraz mniej wierzy. Dadzą jakiś stołek na pocieszenie by nie wyszło, ze wywalili bo nieudacznik. Zobaczymy.

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Kurski odwołany przez  Czabańskiego , przeciwnicy TVP zacierają ręce .

Mnie tam szkoda Kurskiego a i z TVP zawsze łacha szło drzeć. Teraz jak przyjdzie jaki mądrzejszy to skończy sie wesołkowanie. To już będzie poważna telewizja.😂

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

to on tak sobie z niczego go odwolal ??

nawet ktos tak glupi jak staly widz tvp powinien wiedziec kto rozdaje karty...

A jak ktoś jest widzem Polsatu to jak go określisz ? 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak faktycznie pójdzie na premiera to będą jaja. To się skończy jak z Kopacz. Druga opcja to są jednak z niego nie zadowoleni bo sondaże lecą w tvp coraz mniej wierzy. Dadzą jakiś stołek na pocieszenie by nie wyszło, ze wywalili bo nieudacznik. Zobaczymy.

Nie wiem jak ty ale ja oglądam wszystkie media , wiadomości i tvp info zachwalają rząd i podkreślają tylko dobre rzeczy o złych sprawach nie ma to fakt ale np tvn tylko krytykuje i wyciąga co najgorsze dla pis i rządu , to która telewizja jest obiektywna ?

large

https://wpolityce.pl/polityka/612294-final-tour-de-konstytucja-czyli-znudzeni-emeryci-i-plasy

Tak wyglądają obrońcy konstytucji łamanej przez PIS .

• Haha 1
Opublikowano

305195847_3306312806317218_1734863155516

Warto odnotować protesty w Pradze, Paryżu i Belgradzie, czyżby krytyczne masy w Europie miały już dosyć swoich elit, które sprzedały się lewicowym globalistom, czyżby strach zawitał do europejskich salonów?. W Pradze ludzie wyszli na ulice i protestowali ceny energii, a także wysokie koszty utrzymania. Widać było antyglobalistyczne i antywojenne hasła, jestem pod wrażeniem rozmiarów demonstracji. Warto też zwrócić uwagę jak PiS rozgrywa istniejący kryzys w Polsce, kluczowa grupa społeczna dostanie 15 emeryturę, a jak będzie trzeba to zapewne nawet 16 i 17. Pieniądze już niedługo i tak nie będą miały wartości, dlatego PiS nadrukuje tego tyle ile będzie trzeba, jak papier toaletowy, żeby tylko ludzie siedzieli cicho. Na ten moment, muszę przyznać, jest to skuteczny sposób, maskuje i robi to kryzys nie widoczny, odwleka protesty społeczne w czasie. PiS wyraźnie kupuje sobie czas do wyborów w przyszłym roku, strategia może okazać się skuteczna. Jedyna grupa w Polsce, która tak naprawdę odczuwa kryzys, to mały biznes, rachunki za prąd i gaz są tak wysokie (a jak z Putinem się nie dogadają, to będą jeszcze większe), że wielu z nich po prostu zamknie drzwi. Dla PiS jest to korzystna sytuacja, bo raz... ci ludzie i tak nie głosują na PiS, a dwa, że w sumie jest to zgodne z wytycznymi z Davos, czyli walka i niszczenie małego rodzimego biznesu. Pandemia miała podobne cele, czy fikcyjna walka ze “zmianmi klimatycznymi”, łatwy kredytu i łatwość zadłużania się... te wszystkie pomysły, to wojna przeciwko rodzimym małym i średnim biznesem, czyli zrobienie nas wszystkich biednymi, żebyśmy na koniec błagali Kaczyńskiego o “kuroniówkę”.

305482129_476145894510189_84390185883137

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Mnie tam szkoda Kurskiego a i z TVP zawsze łacha szło drzeć. Teraz jak przyjdzie jaki mądrzejszy to skończy sie wesołkowanie. To już będzie poważna telewizja.😂

Nie martw się. Będzie nowy prezes ale przekaz z Nowogrodzkiej po staremu zostanie.

Nie wiem jak ty ale ja oglądam wszystkie media , wiadomości i tvp info zachwalają rząd i podkreślają tylko dobre rzeczy o złych sprawach nie ma to fakt ale np tvn tylko krytykuje i wyciąga co najgorsze dla pis i rządu , to która telewizja jest obiektywna ?

Jak prawdziwie krytykuje to jest obiektywna. Jak pokazuje zmyślone fakty by zachwalać rząd to jest nie obiektywna.

Opublikowano
49 minut temu, many13 napisał:

Warto odnotować protesty w Pradze, Paryżu i Belgradzie, czyżby krytyczne masy w Europie miały już dosyć swoich elit, które sprzedały się lewicowym globalistom, czyżby strach zawitał do europejskich salonów?. W Pradze ludzie wyszli na ulice i protestowali ceny energii, a także wysokie koszty utrzymania. Widać było antyglobalistyczne i antywojenne hasła, jestem pod wrażeniem rozmiarów demonstracji.

W Polsce też mają być strajki. Już 15 września ma być pierwszy w Warszawie ;) 

Opublikowano

te 6 bilionow to tylko 10 % tego co nam sie nalezy do tego w cenach z poczatku 21 r. i to tylko z polowy terenu owczesnej polski..

robi sie coraz bardziej wesolo- nieldugo cale niemcy wezmiemy w ramach reparacji 🤣

large

jedyny ktorego znam to roman-on tylko polsat oglada, tez dajesz w palnik jak on ??

powtarzasz te tematy ktore w kurwizji leca- wiec nie mam watpliwosci co ogladzasz.

ja tez ogladam -teraz w info wystepuje moj "kolega" ze szkoly , widzowie juz zapomnieli jak zwalil sie w sejmowym korytarzu pijany i lezal na wykladzinie pare godzin..

polsatu ani tvn nie ogladam -dzien nie jest z gumy..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v