Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Leszy napisał:

@Denwer Łukaszenką, Miedwiediew i Putin to sobie mogą dużo mówić, ale po realnych czynach widać całkowicie co innego.

no naprawdę oddał śledztwo Rosjanom smoleńsku .. umorzył dług Gazpromowi ... itp 

Pan Putin miał rację, że łatwo będzie go wytresować Donald Tusk -  Paczaizm.pl

12 godzin temu, jarecki napisał:

5 mld  . zł  zostanie zbudowana nowa huta na Śląsku

to po co zamykali ?

8 godzin temu, jacus napisał:

onuca to polak swiezej daty,jego przodkowie to byli ukraincy, na ukrainskiej ziemi zyje. jesli pisze ze sa falszywi to wkoncu o sobie.🤣

heheh jego przodkowie są arystokraci biber von samo zgon 

6 godzin temu, Pafnucy napisał:

to po tym takie odloty ma? 😁

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

na jedno w sumie wychodzi.

6 godzin temu, Pafnucy napisał:

o proszę. i jest wylewająca się miłość do bliźnich.

nie ma to jak niedzielne opluwanie. takie katolickie. 😁

ciekawe co jest lepsze ...... typowa wiejska baba 

Opublikowano

Teraz ty przybywasz z odsieczą małopolskiemu konfidentowi małorolnemu od 20 pokoleń? Napisz mu parę zdań o onucach bo to jego upaiński  fetysz.  Chłop się ucieszy i kompleksy podleczy.😆

Opublikowano

mirro napisał:

Mnie też się to raz jeden zdarzyło. Przyjebałem baniakiem w wózek na wieży spadochronowej. Jakie ja odległe gwiazdozbiory wtedy widziałem. Aż przysiadłem z wrażenia.😂

A instruktor co mówił? Gdzie ręce miały być?

Pafnucy napisał:

o proszę. i jest wylewająca się miłość do bliźnich.

nie ma to jak niedzielne opluwanie. takie katolickie. 😁

Żelazo ostygło i ma drugi etap

mirro napisał:

Noooo widać że jednak jest gorzej niż myslałem.

https://wiadomosci.wp.pl/grupa-nieodpowiedzialnych-chlopcow-kaczynski-rzadzie-tuska-na-spotkaniu-w-gliwicach-6835992048921280a

"W trakcie spotkania z mieszkańcami Gliwic prezes Kaczyński odpowiadał na pytania, które były odczytywane z kartki. Jedno z nich dotyczyło tego, czy PiS zapewni wsparcie dla nauczycieli, którzy uczą nowego przedmiotu HiT i chcą to robić w sposób rzetelny i sprawiedliwy."

Czyli co ? każdemu według potrzeb? A sprawiedliwe nauczanie to jakie? Oto przykład myśli PiSowskiej i spore pole do popisu instytutu tejże myśli. 🤣

A to nie chodzi o ochronę?

Opublikowano

"W rosyjskiej telewizji podczas transmisji talent show w piosence wykonywanej przez jedną z uczestniczek wyciszono słowa "pokój" i wojna". " To ja spróbuję: kotek. Jak wygwiazdkuje to mamy mistrza...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Teraz ty przybywasz z odsieczą małopolskiemu konfidentowi małorolnemu od 20 pokoleń?

z czego tą tezę wysunąłeś ? po wizerunku i gadce wydaje mi się ze ma więcej jak ty kiedyś była hodowla .....

to do mnie zwracaj się baronie Romanie ...  największe gospodarstwo wczasach wojennych ...

Opublikowano (edytowane)

Tobie się wiele rzeczy wydaje ale to nie ma  żadnego przełożenia na rzeczywistość. Po wizerunku i gadce? To wy się już  chłopcy spotykacie? 😍

Jakeś baron to upadłeś gorzej od jacusia. Największe gospodarstwo w czasach wojennych na jakim terenie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jakeś baron to upadłeś gorzej od jacusia. Największe gospodarstwo w czasach wojennych na jakim terenie?

największe nie .. na wsi może tak  

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Chyba... Baran

cię robił 

8 minut temu, Ulman napisał:

Tobie się wiele rzeczy wydaje ale to nie ma  żadnego przełożenia na rzeczywistość. Po wizerunku i gadce?

jednym i drugim ..

8 minut temu, Ulman napisał:

To wy się już  chłopcy spotykacie? 😍

twoje klimaty ?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, witejus napisał:

idiotyzmy

a dzięki
u mnie na kompie szajs-zbuka otworzyć to więcej klikaniny niż napisać z pięć razy dłuższego od tego posta (blokowany jak najgorsza zaraza internetowa)

wierzę na słowo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

największe nie .. na wsi może tak  

cię robił 

jednym i drugim ..

twoje klimaty ?

Idź sie napij 😆

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Na wsi??? Nie osłabiaj mnie🤣 

wiem u mnie wiocha to u was miasto albo metropolia 

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Idź sie napij 😆

ja mam obowiązki nie życie z górki ... ze chodzi pijany po podwórku od rana do wieczora 

Opublikowano

roman juz pije wiec rada spozniona 🤣

ja mam 10razy tyle co dziadek i 5 razy wiecej niz ojciec a ty onuca ??

romus u onucy to niedlugo ostatni zywy zgasi swiatlo w polowie wsi po 20 domow, u nas jedna wies ma wiecej mieszkancow niz u nich cala gmina.

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

wiem u mnie wiocha to u was miasto albo metropolia 

ja mam obowiązki nie życie z górki ... ze chodzi pijany po podwórku od rana do wieczora 

To czemu ciągle chlasz?

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

romus u onucy to niedlugo ostatni zywy zgasi swiatlo w polowie wsi po 20 domow, u nas jedna wies ma wiecej mieszkancow niz u nich cala gmina.

wiem.. byłem tam same osły i krętacze ... miałem to na myśli 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

To czemu ciągle chlasz?

dopiero bd chlał 3 grudnia .. a ty kiedy przestaniesz ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

Antybiotyk bierzesz? Bo inaczej byś nie przestał 😆

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

I dalej jesteś nedzarz... 🤔No kurna co za pokolenie nieudaczników... 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Antybiotyk bierzesz? Bo inaczej byś nie przestał 😆

nie, nie choruje ... z skat wiesz pijesz zemną ?  

1 minutę temu, dysydent napisał:

na barbórkę pewnie wolne dają

pisałem kiedy bd pił ... dają ale nie w tym roku bo wypada w niedziele 

@Pafnucy  a ciebie się tak porobiłeś czy taki się urodziłeś ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jacus napisał:

To dziadek mioł jeno morgie? 

20 minut temu, Roman176 napisał:

Fajnie se chłopaki słodzicie. Jeden genetyczny nieudacznik małorolny a drugi zakamuflowany lewicowiec nieuk i analfabeta. Dobrze się uzupełniacie - tradycja i teraźniejszość😁

A niech gaszą to światło - ja się z tego bardzo cieszę. Pojadą w twoje za***iste rejony dziadować na pensji 6 tys brutto a ja kupie od nich ziemie i nie będą mi się plątać po wiosce. Dla mnie może zostać jedna trzecia gospodarstw które teraz są . Ucieszę się niezmiernie i będę żył jeszcze lepiej jak teraz. 

Gdzie byłeś Romanek? W moich rejonach czy znowu ci się azymut o 200 km przestawił? Jak w moich rejonach to pochwal się gdzie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

"Euro jest dla silnych gospodarek, nie dla Polski"

se znajdziecie czyje to słowa, ja tylko czułbym się zdezorientowany no bo pono mamy najszybciej rosnącą i najstabilniejszą gospodarkę za chwilę ci sami mówią takie coś
czułbym się zdezorientowany gdybym wierzył bodaj w jedno słowo z bredni polityków

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

A niech gaszą to światło - ja się z tego bardzo cieszę. Pojadą w twoje za***iste rejony dziadować na pensji 6 tys brutto a ja kupie od nich ziemie i nie będą mi się plątać po wiosce. Dla mnie może zostać jedna trzecia gospodarstw które teraz są . Ucieszę się niezmiernie i będę żył jeszcze lepiej jak teraz. 

dobrze ze za marzenia nie trzeba płacić 😆 dobrał byś się z moim 3 letnim synkiem on jedzie jutro kosić 

10 minut temu, Ulman napisał:

Fajnie se chłopaki słodzicie. Jeden genetyczny nieudacznik małorolny a drugi zakamuflowany lewicowiec nieuk i analfabeta. Dobrze się uzupełniacie - tradycja i teraźniejszość😁

dzięki za komplement 

12 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie byłeś Romanek? W moich rejonach czy znowu ci się azymut o 200 km przestawił? Jak w moich rejonach to pochwal się gdzie.

pisałem ci pewnym idjotowie gdzie gość ściągnął pas w kombajnie i myślał ze się nie kapniemy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
25 minut temu, Roman176 napisał:

@Pafnucy  a ciebie się tak porobiłeś czy taki się urodziłeś ?

Dasz na polski?

Czy znowu będziesz bredził o klawiaturze?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v