Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Czternastki" na stałe, pojawią się 15. emerytury? Prezes ZUS odpowiada

Prezes ZUS prof. Gertruda Uścińska w rozmowie z "Rzeczpospolitą" oceniła, że w środowisku wysokiej inflacji znajduje lepsze uzasadnienie dla wypłacania emerytom 14. emerytur. Równocześnie skomentowała pomysł ewentualnego wprowadzenia 15. emerytury.

To się spodoba ludziom , rudy nigdy by tak nie dał .

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/emerytury/czternastki-na-stale-pojawia-sie-15-emerytury-prezes-zus-odpowiada/bhb3r5w

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Nie prawda , jest droga jak na nasze kieszenie ale rozmawiałem w ŚZ z siostrzeńcem co pracuje na stałe w D I mówił że żywność skoczyła o 60 % a paliwo 2, 20 Euro.

Opublikowano

afery narobiłeś a tam w tym moim poście wyraźnie było napisane "

Po odjęciu podatków benzynę mamy już droższą niż Niemcy

dołożą ci vat i akcyzę jaka powinna być i będzie tak jak piszą

Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

"Czternastki" na stałe, pojawią się 15. emerytury? Prezes ZUS odpowiada

Prezes ZUS prof. Gertruda Uścińska w rozmowie z "Rzeczpospolitą" oceniła, że w środowisku wysokiej inflacji znajduje lepsze uzasadnienie dla wypłacania emerytom 14. emerytur. Równocześnie skomentowała pomysł ewentualnego wprowadzenia 15. emerytury.

To się spodoba ludziom , rudy nigdy by tak nie dał .

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/emerytury/czternastki-na-stale-pojawia-sie-15-emerytury-prezes-zus-odpowiada/bhb3r5w

Ludzie są głupi więc uwierzą że to PIS daje  bo im wmówiono ze zabiera się tym innym a im sie daje. Lud jest ciemny i pis go kupuje ich własnymi pieniedzmi i jest to z ich strony majstersztyk bo durni trzeba doić i tak otumanić zeby jeszcze się z tego cieszyli. I potem ci sami nic nie rozumiejący durnie idą głosować w wyborach mimo ze nie maja o niczym pojęcia. Jak to mawiał bodajże Marks - by był socjalizm w danym kraju , wystarczy wprowadzić demokrację.

Opublikowano

Inflację w Polsce powoduje to, że socjal dostają nie ci, którym ciężko związać koniec z końcem, tylko bogacze i bambry wiejskie. A oni i tak nie zagłosują na Pana Jarosława Kaczyńskiego.

Jarosław_Kaczyński,_wicepremier_(cropped).png

Opublikowano
10 minut temu, Dublin napisał:

Inflację w Polsce powoduje to, że socjal dostają nie ci, którym ciężko związać koniec z końcem, tylko bogacze i bambry wiejskie. A oni i tak nie zagłosują na Pana Jarosława Kaczyńskiego.

Obarczanie JK szalejącą inflacją to prosty i tani chwyt , nic nie kosztuje , inflacja w strefie euro jest 10 % powiedzą ale nie widzą że   

już we wschodnich krajach np. bałtyckich jest 20 % a tam przecież strefa euro jest to powinna być także 10%.

Opublikowano
18 minut temu, Dublin napisał:

Ci co im ciężko związać koniec z końcem niech zapieprzają na 2 zmiany albo chodzą głodni a nie łapy po cudze wyciągać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@Pafnucy uważaj, bo Denwer klamkę pewnie czyści na spotkanie z Tobą xD 

Mówisz. 🙉

image.png.87f0cca9dc388e4797b6f81de805191d.png

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Obarczanie JK szalejącą inflacją to prosty i tani chwyt , nic nie kosztuje , inflacja w strefie euro jest 10 % powiedzą ale nie widzą że   

już we wschodnich krajach np. bałtyckich jest 20 % a tam przecież strefa euro jest to powinna być także 10%.

właśnie 10 % inflacji byłoby w Polsce gdyby ktoś inny rządził w Polsce

pewne jest że 10 % inflacji zawdzięczamy PIS i jego rozdawnictwu na kupowanie poparcia

PIS to samo zło począwszy od nowego ładu, walkę z sędziami a skończywszy na rozdawnictwu

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Ci co im ciężko związać koniec z końcem niech zapieprzają na 2 zmiany albo chodzą głodni a nie łapy po cudze wyciągać. 

Ja to widzę z goła odmiennie , ten znienawidzony przez ciebie socjal daje przemysłowi i pracodawcom zastrzyk w postaci popytu na towary i dobra i dla tego firmy mają robotę i pracodawcy się bogacą a ty twierdzisz że zrzucają się na nierobów .

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ja to widzę z goła odmiennie , ten znienawidzony przez ciebie socjal daje przemysłowi i pracodawcom zastrzyk w postaci popytu na towary i dobra i dla tego firmy mają robotę i pracodawcy się bogacą a ty twierdzisz że zrzucają się na nierobów .

Jak coś co się zabiera może pomagać przedsiębiorcy?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Zastrzyk w postaci popytu w normalnym zdrowym społeczeństwie bierze się z cięzkiej pracy i uczciwego zarabiania na życie a nie z pasożytowania na innych. Niestety jako lewicowiec a co za tym idzie  leń,  tego nie zrozumiesz.

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Jak coś co się zabiera może pomagać przedsiębiorcy?

Jak się zabiera mało to przedsiębiorca jest na minus . Jak się zabiera 2xtyle to wtedy masz dwa minusy które jak wiedomo daja plus więc przedsiębiorca zyskuje gdy dużo traci🤣 Nie wiem jak możesz tego nie rozumiećO.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

to wariactwo i tak musi się zatrzymać wcześniej czy później i najwięcej zapłacą za to najbiedniejsi mając wysokie ceny i brak socjalu czy wsparcia

innej kolei rzeczy nie będzie

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To tak nie działa. Gdy pieniędzy jest więcej, to mają mniejszą wartość. Bez socjalu by wszystko kosztowało mniej, a popyt byłby taki sam. 

• Like 1
Opublikowano

Mariusz, zabiorę cię 100. Z tego dam pięćdziesiąt twojemu potencjalnemu pracownikowi.

Myślisz że za 50 przyjdzie robić do ciebie? Nie bo tyła już za darmo na. Będziesz musiał mu następna 100 dac

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

W czwartek.

Jak cię poznam?

To ja  poznam  ciebie   tylko  ubierz  się stosownie  do  miejsca  a nie jak do remizy  wiejskiej  😎

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

@Denwer wyłaź z dziury, albo mi więcej d*py nie zawracaj

Liczę do pieciu

Jeden denwerek  drugi denwerek ,trzeci marecek, piąty trolik

Nie  każdy ma tak  z*ebane życie  jak ty  żeby całe  dnie na forum  przesiadywać   tylko  patologia  siedzi  całe  dnie  na  forach  ;)

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

To ja  poznam  ciebie   tylko  ubierz  się stosownie  do  miejsca  a nie jak do remizy  wiejskiej  😎

Nie  każdy ma tak  z*ebane życie  jak ty  żeby całe  dnie na forum  przesiadywać   tylko  patologia  siedzi  całe  dnie  na  forach  ;)

Nie kombinuj.

Pisz dokładnie co jak o której.

Inaczej jesteś śm***dziel i tchórz 

Popierasz Kaczyńskiego?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Obarczanie JK szalejącą inflacją to prosty i tani chwyt , nic nie kosztuje

Chciało się rządzić? To trza przyjąć i odpowiedzialność.😂

6 minut temu, Pafnucy napisał:

Mariusz, zabiorę cię 100. Z tego dam pięćdziesiąt twojemu potencjalnemu pracownikowi.

I jeszcze powiem że po resztę podwyżki musisz zgłosić się do pracodawcy, bo tak z nim ustaliłem.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v