Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na razie to nasze składki do unijnego budżetu idą a subwencje z tego budżetu wstrzymane tak że pewnie jak za ten rok Polska jest płatnikiem netto unijnym i takie umorzenia to unia, a jakże - bardzo skwapliwie.
Na kolejnym polu "wstaliśmy z kolan" bo do tego już przyszło że nie beneficjentem unijnym Polska jest a sponsorem. Samo w czas gdy wokół kryzys

typowe

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Mirek to pewnie już i chleb zbiera do mrożenia, a ma gdzie mrozić. Się obłowi wiosną🤭

Kurna, trza było pociągnąć komorę jeszcze trochę po długości to by się może i zmieścił. Na razie walka z brokułem a miejsce zaczyna się kończyć. 😂

Opublikowano

Też dobre rozwiązanie. Przy tych cenach nawozów...

A i do huty może sprzedaj , ponoć ma dużo żelaza🤭

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Ten niewyrośnięty zostaw, ponoć grudzień ma być zimowy to będą mrożonki na pniu. Okazja do zarobku, >ekozbiór mrożonego brokuła< 

Chyba okazja na ograniczenie zbytu. Towar rozdany lub sprzedany po kosztach psuje rynek.

Przed chwilą, mirro napisał:

To już jest za darmo?😂

A to może Przemek wyjaśni. Ale tak

Opublikowano (edytowane)

Dziś weszła w życie ustawa autorstwa Pana Jarosława Kaczyńskiego o dodatku węglowym dla każdego gospodarstwa domowego mieszkającego pod jednym adresem i posiadającego osobny kocioł lub jeden współdzielony. Dodatek dostaną ci, którzy dostali odmiwne decyzje, lub nie złożyli wniosku. Deklaracja ceeb nie jest wymagana w ich przypadku.

Panie Prezesie Dziękujemy!!!!

Edytowane przez Dublin
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Chyba okazja na ograniczenie zbytu.

Dlatego EKOZBIÓR, za takie rarytasy płaci się 😜 podwójnie

Agrest- Tusk pewnie by wina zrobił

7 minut temu, Agrest napisał:

Nie chcesz mrożonej maliny i porzeczki czerwonej?

Darmo.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Może by zrobił ale rudy... To do huty, razem z brokułem 🤭

Opublikowano

Rudy i brokuł = ruda żelaza.

W tym kierunku moje kręte myśli podążyły🤣

Opublikowano

malina w spirytusie, toto ja to lubię, porzeczkę też by trochę odkazil 🤫

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

A czego ona w futerku? 

To z mroźni wyszło

1 minutę temu, HF86 napisał:

malina w spirytusie, toto ja to lubię, porzeczkę też by trochę odkazil 🤫

I pewnie jeszcze w białoruskim, przemytniku🤭

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie opłaca się chłodni używać. 

Czerwonej 10t przy mnie chłopak wywoził pod kontenery ,maliny tonę na pewno.

Kiedyś  by to gorzelnie łyknęły, teraz lepiej tankowiec za spirytusem  z Kolumbii czy innego Bangladeszu sprowadzić.

Edytowane przez agromatik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v