Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PO- Pasożyty  Obywatelskie

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Ulman napisał:

Jakbyś był upaińcem w Polsce to jechałbyś cały czas na roamingu? 

mają po dwie karty - taka opcja w komórkach jest już czas jakiś. Wszystko przez internet...

jarecki napisał:

ile wynosi dług pkb chin , gospodarki opartej na pracy w fabrykach ? przez pryzmat hiszpani , grecji  kraje które zyją z turystyki jest to pewnie zle postrzegane ale grecja byłazle zarządzana  zresztą polska obecnie troche tez , a po drugie to rynek usług sam sie tworzy . Obecie w europie nie ma odpowiedniej liczby pracowników zeby wróciły fabryki .

Taka drobna uwaga - jak polska firma odpierdzieli skorupę jachtu i wyśle do wyposażenia kontrahentowi a ten to opchnie dalej to wyprodukuje czy grzmotnie usługę? Jak polski informatyk opracuje cały proces dla obcej linii lub też @mirro zapuszkuje kukurydzę albo groszek zworkuje w opakowanie obwieszone w napisy niby z dżdżownic poukładane?

Opublikowano
23 minuty temu, Denwer napisał:

PiS Pasożyty i Socjalobiorce

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Ile wynosi socjal na zachodzie Europy ? za PISu to mało jest może PO jak wygra to podniesie bo przecie to Europejczycy .

powinno się zlikwidować socjalopatologię. widać do czego to prowadzi. chcesz mieć kasę ? zapracuj na nią. żadne starożytne pisma nie nauczają by dawać za nic nierobom.

Opublikowano

Powinni zabrać i zagonić  towarzystwo do roboty. Na zachodzie najpierw sie dorobili a potem zaczeli socjal wprowadzać. U nas PIS wymyslił że zrobi to samo tylko im sie kolejność pojebała

• Like 1
Opublikowano

najlepsze że wpadły jak pieniądze robić na to... z dodruku.. :D

2 minuty temu, Ulman napisał:

Powinni zabrać i zagonić  towarzystwo do roboty. Na zachodzie najpierw sie dorobili a potem zaczeli socjal wprowadzać. U nas PIS wymyslił że zrobi to samo tylko im sie kolejność pojebała

1 minutę temu, witejus napisał:

Sam na siebie plujesz?O.o

na ciebie

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

na ciebie

Na mnie? sam jesteś pasożyt i socjal biorca .Dopłaty do nawozów wziąłeś? dopłatę do węgla weźmiesz? o innych socjalach nie wspomnę, to jesteś pasożyd i socjal biorca.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Weź lepiej napisz o przewałkach w Wodach Polskich. Ci lotnicy z sejmu to przy przewałkach ludzi pisu cienkie bolki są.

A podręcznik do kitu czy tam hitu to takie dno, że nawet Tusk z Putinem nie dali by rady gorszego napisać.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Na mnie? sam jesteś pasożyt i socjal biorca .Dopłaty do nawozów wziąłeś? dopłatę do węgla weźmiesz? o innych socjalach nie wspomnę, to jesteś pasożyd i socjal biorca.

mam nadzieję że kiedyś zrozumiesz że normalna gospodarka powinna bez tego funkcjonować.

nie można nie brać w nienormalnym czasie, ale to nie na tym polega.

nie wytłumaczy temu co zrozumieć nie chce i woli całować po nogach za to że więcej zabiorą i udają że dają.

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Jak pis mu daje to bierze. Jak się należy to też biorę. Nie powinni dawać i tyle.

Opublikowano (edytowane)

Nie mogą zrozumieć bo tak im wygodniej. Głosując na pis głosowali za michą. 500 plus wydawało się cudem i bogactwem. Niestety dodruk forsy i zadłużanie kraju spowodowało, ze jest to guzik warte. Dzisiaj ludzie powyżej 65 roku są zadłużeni w PL na blisko chyba 11 mld zł. I dług rośnie. średnia emerytura choć rośnie jest mniejszym odsetkiem średniej płacy niż było to w 2015 roku. Emeryt na tle pracującego biednieje. Ale ciemnota nie rozumie bo patrzy na kwoty. Emeryt bierze 1200 i się cieszy bo brał900 ale te 900 było większym odsetkiem średniej płacy niż jest to teraz. A ceny rosną i nie patrzą czy emeryt czy pracujący.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

nie zbuduje się zdrowej gospodarki na rozdawnictwie. bańka mydlana pęka szybko.

Opublikowano

oj to takie tłumaczenie że jak większa inflacja to więcej ludzie płacą bo więcej pieniędzy mają...

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał:

ALE JESLI CHODZI o podatki w % to bogaci płacą mniej niz biedni . tak biedni też płacą .

Bo bieda często wynika z głupoty. Ktoś jest biedny bo da się oszukać np pisowi. I połci np największy podatek dla biednych w inflacji, którą podkręcał pis a który to pis ten biedny chwali.

main_15na_bakier_z_logik_.jpg

main_06tymczasem_w_szczecinie.jpg

main_05pocieszyciel.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v