Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie da się ukryć że szkoda tylu ryb , ile to jedzenia by było , poszły jakieś dymisje ale ja bym poszedł dalej minister klimatu jest i wiceminister i było by po sprawie a tak TVN szaleje na Odrze .

No to trza oglądać TVP, bo tam stabilnie i nikt nie szaleje na Odrze.😂 Choć nie, bo TVP juz dawno przekroczyło Odrę i szaleje po całych Niemczech.🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

z GIOŚ u powiedział, ze poinformował pisowskich wojewodów 3 sierpnia. I co i nic. Państwo nie istnieje nikt się nad tym nie pochylił. Będą jaja jak Niemcy faktycznie zażądają odszkodowań za zatrucie i za to, że nikt ich tygodniami nie informował.

jak to tak? niedojdy 3 sierpnia wiedziały, że w odrze coś się dzieje a takie mądre, wysoko rozwinięte, niemce przez kilka tygodni nie zauważyli??

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

gdybys nie byl pis-owskim glupkiem to bys wiedzial ze to bylo na poczatku daleko od granicy niemiec, dopiero gdy doplynely do niemeic to zrobil sie alarm...ale tego w kurwizji ci nie powiedzac ,dobrze ze na af sie dowiesz prawdy...zebys jeszcze potrafil ja przyswoic..

2 godziny temu, tomek222 napisał:

Jak Kali obrażać, to dobrze. Ale jak Kalego obrażać, to źle.

ja tam wrazliwy nie jestem...

1 godzinę temu, mirro napisał:

No to trza oglądać TVP, bo tam stabilnie i nikt nie szaleje na Odrze.😂 Choć nie, bo TVP juz dawno przekroczyło Odrę i szaleje po całych Niemczech.🤣

kurna-wlacz sobie tv republika -tam dopiero jaja sobie robia z rozumu i wiedzy 😂, kurna kurwizja przy nich to amatorzy choc sporo wystepujacych tych samych..

rano mowili ze to tusk i niemcy sa winni katastrofie. za tuska nie tyle ryb zdechlo..

e.. jakiej katastrofie tam nic sie nie dzieje 10 ton ryb[nawet nie sprawdzam czy to prawda]  to pikus, nie tyle zdycha od przyduchy-to tyz prawda-

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

kurna-wlacz sobie tv republika -tam dopiero jaja sobie robia z rozumu i wiedzy 😂, kurna kurwizja przy nich to amatorzy choc sporo wystepujacych tych samych..

A faktycznie, oglądałem coś ostatnio i byłem pod wrażeniem mocarzy intelektu co tam występują. 😂 Jest tam taki jeden co smęci strasznie i łapie poboczne tematy, zapomina o czym przed chwilą mówił a potem śmieje się z czegoś co niby miało być śmieszne.

10 minut temu, jacus napisał:

to bys wiedzial ze to bylo na poczatku daleko od granicy niemiec, dopiero gdy doplynely do niemeic to zrobil sie alarm.

A widzisz, bo PiS ugruntował w Polakach wiedzę że Odra musi być niemiecka. Mówisz Odra - myślisz Niemcy. 😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
41 minut temu, nie napisał:

jak to tak? niedojdy 3 sierpnia wiedziały, że w odrze coś się dzieje a takie mądre, wysoko rozwinięte, niemce przez kilka tygodni nie zauważyli??

Spójrz na mapę jak Odra płynie i skończ się kompromitować. Jeśli nie zrozumiesz tego co zobaczysz poproś pomogę.

Opublikowano

I kolejny misterny plan pisu w pizdu.

Dnia 13.08.2022 o 08:31, galan99 napisał:

Może być zrzutem ekranu z Twittera przedstawiającym 1 osoba i tekst „Paweł Już-szczy-syn @P_Juszszczysyn Wróbelki ćwierkają. Będzie potężna odpowiedź Polski na szantaż KPO.Jeśli do końca roku nie otrzymamy pieniędzy to Polska wypowie system ETS i obniży cenę energii elektrycznej o ok 30% a może więcej bo jest dogadana z Ukrainą w sprawie importu taniej energii. 7:51 11 sie 22. Twitter Web App”

Jak donoszą media ruscy dzisiaj zaczęli odłączać elektrownię atomową w Energodarze na UA od ukraińskiej sieci. By przyłączyć ją do własnej ruskiej sieci. Tak więc wyjdzie na to, że PL będzie musiało dostarczać do UA energię a nie importować z UA taniej. Ah te pisiory co nie wykombinują to się im zesra i w g obróci.

Opublikowano

Prąd będzie o 500 % droży bo trzeba  będzie kupić na rynku w Europie dla siebie i Ukraińca i ciesz się narodzie że ci się wszytko opłaca .

Europa wróci do normalności już na wiosnę tylko my pozostaniem w d*pie będziemy płacić na Ukra .

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

a stawiam ze to paliwo lotnicze rozpylone w powietrzu tak działa,

Jet A to prawie ON, choć prawie robi róznicę.😂 Jak leci to rozpyli na znacznym obszarze. To nie bomba że piźnie punktowo w koryto rzeki.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Jet A to prawie ON, choć prawie robi róznicę.😂 Jak leci to rozpyli na znacznym obszarze. To nie bomba że piźnie punktowo w koryto rzeki.

Paliwo i w to wierzysz takie durnoty powiadane .

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

gdybys nie byl pis-owskim glupkiem to bys wiedzial ze to bylo na poczatku daleko od granicy niemiec, dopiero gdy doplynely do niemeic to zrobil sie alarm...ale tego w kurwizji ci nie powiedzac ,dobrze ze na af sie dowiesz prawdy...zebys jeszcze potrafil ja przyswoic..

18 minut temu, hubertuss napisał:

Spójrz na mapę jak Odra płynie i skończ się kompromitować. Jeśli nie zrozumiesz tego co zobaczysz poproś pomogę.

sekta odrzańska podniecająca się zamachem na ryby przy użyciu rtęci :D kiedy pomnik tuska z rybą w ramionach :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Była taka akcja kiedyś na bugu ze tony ryb a przedtem samolot rzucił paliwo które spłynęło, a w mediach ze to przyducha, a takie rzeczki co spływały do buga to cała ryba uciekała w nie i ludzie podbierakami w rowach tak je łowili jedna przy drugiej.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał:

Ja stawiam ze to paliwo lotnicze rozpylone w powietrzu tak działa,jak jakiś samolot ma awarie to spuszcza paliwo przed lądowaniem żeby w razie czego pożar był mniejszy.

Na pewno tak było...😁

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

sekta odrzańska podniecająca się zamachem na ryby przy użyciu rtęci :D kiedy pomnik tuska z rybą w ramionach :D 

Czekaj, czekaj. Niech tylko doniosą Prezesowi że jakaś kaczka zdechła nad Odrą. Zobaczysz pomnik jakiego świat nie widział. 😂

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

Już ci się argumenty skończyły. Pis z ta Odrą dał ciała po całości. W sensie informowania ludności i działań na rzece. A wy teraz z braku argumentów próbujecie to wyśmiewać.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał:

Pis z ta Odrą dał ciała po całości.

A mi się wydaje ze ktoś chciał coś ukryć dlatego tak długo nie było to nagłosniane lub są wariaci i tez mogli specjalnie skazić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, tomek222 napisał:

4 godziny temu, jacus napisał:

miesza ci sie juz w glowie .. jako psychopata powinienes na zimno analizowac fakty- gdzie znalazles taka teorie ??? sprawdz dane makro i mikro ekonomiczne a potem sie osmieszaj..

zreszta trudno wymagac logicznego myslenia od korwinowca cuchnacego onuca 😂.

to pewnie problemy w domu powoduja ze ci klepki sie poluzowaly ??

To znaczy ze twoj przypadek ni trzyma normy z opracowan statystycznych. Dziad jestes w rejonie gdzie dz8adow byc nie powinno. Dane makro o niczym ni swiadcza oprocz tego ze jest grono bystrzejszych co takich jak ty zatrudniają. 

Moim domem sie upainski kochasiu nie interesuj a Korwina nie zrozumiesz tak jak glupia  większość. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

A faktycznie, oglądałem coś ostatnio i byłem pod wrażeniem mocarzy intelektu co tam występują. 😂 Jest tam taki jeden co smęci strasznie i łapie poboczne tematy, zapomina o czym przed chwilą mówił a potem śmieje się z czegoś co niby miało być śmieszne.

A widzisz, bo PiS ugruntował w Polakach wiedzę że Odra musi być niemiecka. Mówisz Odra - myślisz Niemcy. 😂

ty mieszkales pare lat we wroclawiu wiec automatycznie jestes niemcem a gdyby  jeszcze mieszkal w niemcach to juz kaplica😂

12 minut temu, nie napisał:

co to zmienia w fakcie ze jestes glupkiem bez znajomosci geografii ??? 

cos ci sie pomylilo z sekta smolenska i zapachem dynamitu

12 minut temu, Strongman napisał:

Była taka akcja kiedyś na bugu ze tony ryb a przedtem samolot rzucił paliwo które spłynęło, a w mediach ze to przyducha, a takie rzeczki co spływały do buga to cała ryba uciekała w nie i ludzie podbierakami w rowach tak je łowili jedna przy drugiej.

kiedy i gdzie ??

jakies lotnisko nad bugiem moze przyjac samolot z paroma tonami paliwa ?? 

paliwo to moze byc awaryjnie spuszczone w przypadku przymusowego ladowania. nikt nie marnuje pieniedzy bez potrzeby..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v