Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ceny na produkty na bazarkach w sklepach , opłaty wszelkiego typu , od śmieci do ogrzewania i tak dalej i to nie koniec tego .

Rtęć w rzecze Odra czy to nie celowe działanie tylko kogo i w jakim celi BO TO NIE PRZYPADEK .

AKURAT PRZY ZACHODNIEJ GRANICY Polski /

Do Polski  jak podają media wjechało Ukraińców prawie 4 ,5 miliona .

Inflacja spodziewana na wiosnę do 26 % to za***ie gospodarstwa rolne w Polsce .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Rtęć w rzecze Odra czy to nie celowe działanie tylko kogo i w jakim celi BO TO NIE PRZYPADEK .

AKURAT PRZY ZACHODNIEJ GRANICY Polski /

nie udawaj  głupiego, że nie wiesz, przecież to wina Tuska, samorządów, gdzie rządzi PO i pewnie żydów i ukraińców. Ta wLadza przecież za nic nie odpowiada odkąd wyznawcy ją wybrali.

BTW ciężko byłoby zatruć Odrę przy wschodniej granicy Polski

• Haha 1
Opublikowano

Odra była takim syfem w wyniku gospodarki epoki minionej iż nie jest niczym nadzwyczajnym gdyby cokolwiek z osadów dna zareagowało na substancję utleniającą i rtęć wypuściło.

Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy napisał:

i tak nastał początek końca. nawet Ty już na oczy przejrzałeś.

Większość i tak nie chce zmiany władzy np. na PO I dobrze wiesz dlaczego a co do cen , lepiej handlować drogim towarem niż tanim i o to przecież chodziło .

Opublikowano (edytowane)

A jak gówno do Wisły spuszczali z czajki to ryby nie zdychały. Kiedys też była taka akcja że samolot krążył nad zlewnio do buga i zzuczał paliwo lotnicze a potem ryby zdychały a w mediach że to przyducha.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Idioto dobrze wiesz że to biedronka wywołała panikę

biedronki zjadly cukier ?? wiem ze sa takie drapiezne co maja inne kropki ale zeby one zezary ttysiace ton cukru ??

jak ze jako jedyny z was mieszkam nad duza rzeka to widze na co dzien jak wisla umiera z braku wody... skawa,sola, 

kolo mnie sa dwie rzeczki jedna to nawet kilkadziesiat km ma - woda ledwo ciecze, w jednej z oczyszczalni scieki plyna z drugiej ze zwirowni,tam juz nie ma od dawna zadnego zycia, wisla po upadku komunizmu i przemyslu troche odzyla ale taeraz znowu umiera ledwo plynac...

Opublikowano
21 godzin temu, Roman176 napisał:

eeeee wiem coś powiem coś wyleciało chyba pomyślałem .....😂   kietrz tak rozbudował produkcje mleka ze na jednego Polaka przypada liter mleka  znowu coś nie tak,,,, pomyślałeś 

Litr mleka rocznie?

Opublikowano

polskie służby nie potwierdzają niemieckich twierdzeń o rtęci; trzeba czekać na dalsze badania a nie robić z siebie idioty, że pis ryby rtęcią zatruł i jutro pół polski umrze od tej rtęci jak to robią politycy po; zaraz onz będą wzywać :D 

Opublikowano

no przecież idiotę ten od wód z siebie zrobił. powiedział że to wina po i oczyszczalni w Warszawie. :D

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

polskie służby nie potwierdzają niemieckich twierdzeń o rtęci; trzeba czekać na dalsze badania a nie robić z siebie idioty, że pis ryby rtęcią zatruł i jutro pół polski umrze od tej rtęci jak to robią politycy po; zaraz onz będą wzywać :D 

Przecie zatruta już była 14 dni temu a teraz nagłośnione .

Opublikowano
8 minut temu, nie napisał:

Putin by prawdę powiedział czym zatruta rzeka Odra .

Opublikowano (edytowane)

O to to ale tego musiało być dużo bo się rozcieńcza wszystko z taką ilością wody ,walone do wody nie wiadomo czego i to raczej specjalnie bo wiadomo ze jak by ktoś chciał coś ukryć jakby zutylizować tak na niby to by zakopał w szczelnych pojemnikach a nie wylał do rzeki żeby zaraz było widać efekty.

A sprawcy to trzeba szukać w następujący sposób,zidentyfikować co to za substancja i popytać ludzi w którym miejscu ktoś jak najwyżej rzece zauważył martwą rybę.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

A skąd on ma to wiedzieć?

To kto ma wiedzieć jak nie on . Nasi nie wiedzą .

Niemcy powiadają że to rtęć . 

Nasi zaprzeczają wiec co jest ? .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v