Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Ulman napisał:

No i znowu PISowska paranoiczna narracja. Jaki wspólny mianownik w konfliktach zbrojnych ma Putin z Hitlerem i Stalinem?

Myślałem że jesteś mądrzejszy , od rana już wiesz jaki ma wspólny mianownik .

Plakat trzymany przez jednego z protestujących w Rydze przeciwko inwazji Rosji na Ukrainę.  / autor: PAP / EPA

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

Pierwsi uciekinierzy z Ukrainy przekroczyli granicę z Polską

Ukraińcy uciekają przed wojną. Rozmawialiśmy z Aleksem, 35-letnim mężczyzną, który przekroczył granicę w Hrebennem razem ze swoją żoną i dwójką dzieci. Na co dzień mieszkają w Charkowie na wschodzie Ukrainy.

— Uciekamy przed Putinem. Od kilku dni byliśmy we Lwowie. Nasi znajomi zadzwonili do nas ok. 5 rano, że zaczęła się rosyjska inwazja. Natychmiast się spakowaliśmy i wyruszyliśmy w kierunku Polski — mówi nam mężczyzna. Granicę udało im się przekroczyć w miarę szybko. Jeszcze nie wiedzą, dokąd się udadzą. – Być może do Krakowa albo do Wiednia. Byle jak najdalej od wojny — dodaje Aleks.

Młodzi Ukraińcy uciekają z kraju wiec kto będzie miał bronić ? .

Opublikowano
Ywa napisał:

Jak beda brac do woja w razie czego, to trzeba gadać, że jest się po stronie ruskich.

Mimo, żem z zachodu pozwól, iż będę przeciw..

Bogdan_ja napisał:

Jak wojna to się bronić trza a nie uciekać i tyle..... Kto ma ich bronić jak sami tchórza..? 

Toć Minetka strzelać nie umie. 🤔😁

Ja mam 24h to zdążę najpierw odstawić rodzinę i dać wszystkie instrukcje. Rozumiem jednak tych, którzy nie chcą mieć nic z tym wspólnego.

• Like 1
Opublikowano

To zachód im miał zapewnić wolność, niezależność itp... Nawciskali mzonek a wiedzieli ze palcem nie kiwno jak ich ruski najedzie... bo to jego ziemia i tyle.... Czego tam było obiecywać niemożliwe? 

To ruskie terytorium i tyle 

Nikt tam nic nie ma do gadania... 

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem nato potrzebowało terytorium Ukrainy do swych strasznych planów więc inteligentny oficer kgb wział w okowy Ukrainę. Brawo!

Nato musi pocieszyc się Polska i urzadzić tu swój poligon i wara mu dalej na wschód sie urzadzać. Władimir czuwa!

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tera my buforem dla zachodu... U nas będzie spalona ziemia... A zachód wyrazi ubolewanie jakby co.. 🤔

Jeszcze hamyryka się wpierdala prowokować aby ruski nas wymordował. 

Oni wszyscy potrzebują tej wojny i do nie podzegaja 

Jeśli ktoś tego nie widzi to głąb i tyle... 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Podobno nas obronia 🤣. I to za darmo huhe 🤣 

juz kiedys tez mieli nas bronić...

Edytowane przez V12
Opublikowano
11 minut temu, Ywa napisał:

Moim zdaniem nato potrzebowało terytorium Ukrainy do swych strasznych planów więc inteligentny oficer kgb wział w okowy Ukrainę. Brawo!

Nato musi pocieszyc się Polska i urzadzić tu swój poligon i wara mu dalej na wschód sie urzadzać. Władimir czuwa!

Trzeźwy jesteś ?

Opublikowano
15 minut temu, Ywa napisał:

Moim zdaniem nato potrzebowało terytorium Ukrainy do swych strasznych planów

NATO miało tak straszne plany, że nawet z Ukraińcami w Lublinie Brygadę Wielonarodową zrobiło.😂

Opublikowano

W tym swiecie nie ma nic za darmo , oraz nic bezprzyczyny sie nie dzieje

4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

To sama prawda.... Tego nie powiedzą w TVP.. 😁

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał:

NATO miało tak straszne plany, że nawet z Ukraińcami w Lublinie Brygadę Wielonarodową zrobiło.😂

🤣naważyli sobie piwa i  musza go wypić do dna z wszystkimi konsekwencjami i kacem, skoro lubia się tak bawić; zakładam że swoje główne siły oszczędzaja w wiadomym celu na lepsza zabawę.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
31 minut temu, Ywa napisał:

Ja pier**le nic lepszego dzisiaj już chyba nie przeczytam 😆😆

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ywa napisał:

🤣naważyli sobie piwa i  musza go wypić do dna z wszystkimi konsekwencjami i kacem, skoro lubia się tak bawić; zakładam że swoje główne siły oszczędzaja w wiadomym celu na lepsza zabawę.

Jeżeli myślisz o Ukraińcach, to tak oszczędzają na coś gorszego. Na razie poszły posterunki na granicy i to co nie opuściło ostrzelanych obiektów. Szkoda że nie obstawili lotnik wyrzutniami co dostali, bo już byłoby po inwazji. Obsługi Javelinów są wyszkolone, więc nie jedna rosyjska matka jeszcze zapłacze.

Jedyne co kuleje to pomoc w zarządzaniu polem walki. Inaczej nad Kijowem nie latałyby rosyjskie śmigłowce. W tej chwili wszystkie satelity powinny być przekierowane na obszar walk. Dać im wsparcie, bo widać że NATO trochę im żyłuje.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

oj zapłacze, od tego jest, a pieśni beda sławić bohaterów moich 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

juz pisalem ze rosje popieraja albo platne trolle typu ulmana albo psychiczni-ywa,galan,many......

wisz Pan co? tak się dobrze zastanowić, to , kurna Ulman do pięt nie urasta obecnie temu nickowi że niby kobiety.

tak sobie myślę, że w sumie to ten onej nick trefny mocno jest.

11 minut temu, danielhaker napisał:

i teraz tylko podpisać jak to @Ywa napisała. mąż stanu. takie atrakcje ludziom daje .

15 minut temu, Ywa napisał:

oj zapłacze, od tego jest, a pieśni beda sławić bohaterów moich 

dużo ruski ci płaci?

chciała byś być w tym domu z filmu powyżej?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Słuchałem opinii ekspertów i żadne sankcje na Rosję nic nie dadzą bo , Rosja ma zasoby na od 1 do co najmniej 10 lat nagromadzone , Zwykłych ludzi oczywiście te sankcje szarpną ale cały ten oligarchat kremlowski sobie poradzi przez długie lata a i mają sojusznika Chiny .

Opublikowano
2 minuty temu, robi57362 napisał:

nie rozumiem ludzi wojna o ich kraj o oni uciekają. Ja osobiście swoje marne życie oddalbym za nasz kraj bez mgnienia okiem

kobiety, dzieci, starcy....niepotrzebni tam. 

Opublikowano
2 minuty temu, robi57362 napisał:

nie rozumiem ludzi wojna o ich kraj o oni uciekają. Ja osobiście swoje marne życie oddalbym za nasz kraj bez mgnienia okiem

Może myślą że to prywatna wojna tak jak u nas by była to powiedzieli by że to wojna Pisu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v