Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no sam od bzdur zacząłeś.

Jakich bzdur,niedawno mazali po kościołach błyskawice a dzisiaj pod kościołami z puszką stoją. Dzisiaj o błyskawicach jakaś cisza.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

Jakich bzdur,niedawno mazali po kościołach błyskawice a dzisiaj pod kościołami z puszką stoją

Kto stoi pod kościołem? Strajk Kbiet?

Opublikowano

A najbardziej dołuje mnie to że jak ktoś coś powie nt WOŚP nieprzychylnego to zaraz że nie chce pomagać dzieciom/potrzebującym.

Opublikowano

szkoda ci tych paru groszy na dzieciaki, to nie daj. po co się czepiasz?

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

A najbardziej dołuje mnie to że jak ktoś coś powie nt WOŚP nieprzychylnego to zaraz że nie chce pomagać dzieciom/potrzebującym.

To powiedz coś nieprzychylnego. Np że mają ciulowe fryzury, że nie myją zębów, że śmierdzą im stopy ale nie że Strajk Kobiet.😂

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Nie szkoda,nie o pieniądze chodzi.

Opublikowano

znowu? resztę świń wybiją? :D

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Już się bioro za asf

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Nie szkoda,nie o pieniądze chodzi.

a o co? z twojej kieszeni zabierają komuś? siłą ta młodzież odbiera innym na ulicy?

Opublikowano
Pafnucy napisał:

No na aborcję to faktycznie dzieci zyskają 😜

https://www.tvp.info/51736046/symbolika-strajku-kobiet-na-aukcji-wosp-autorem-sam-jerzy-owsiak

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Bo tak go szczuje propagandą. Jakby PIS zmienił zdanie to i on zacznie Owsiaka popierać😆

Miarą bystrości umysłu niech będzie reakcja na pytanie o bicie żony. Jeżeli ktoś tego nie zna, traktuje serio i dosłownie to oznacza że ma niedostatki intelektualne i dyskusja raczej skazana na niepowodzenie. 

Opublikowano (edytowane)

Jak pis załatwił podwyżkę cen gazu. Tekst z 2020 roku.

https://pism.pl/publikacje/Wygrana_PGNiG_w_sporze_arbitrazowym_z_Gazpromem

PGNiG poinformowało 30 marca br. o korzystnym dla siebie rozstrzygnięciu sporu z Gazpromem przez Trybunał Arbitrażowy w Sztokholmie. Wyrok dotyczy cen narzucanych przez stronę rosyjską w ramach długoterminowego kontraktu na dostawy gazu. Dla PGNiG sukces wiąże się ze znaczącymi korzyściami finansowymi,

Trybunał rozstrzygnął spór na korzyść PGNiG. Według oświadczenia spółki nowy wzór obliczania ceny określony w wyroku jest „w wysokim stopniu i bezpośrednio” powiązany z notowaniami gazu na rynkach Europy Zachodniej. 

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał:

a co jeśli Ty też komuś przeszkadzasz samym swoim istnieniem?
Wykarczować?

Wczoraj puścili film Inferno, idealnie wkomponowuje się w dzisiejszego covida, dziś w radio głoszą że ludzkości zostało 100 sekund do północy i zagłady. 

Przeludnienie...modny temat - więc w aspekcie tego karczowania, komuś przeszkadzamy.

14 minut temu, Bogdan_ja napisał:

. Już się bioro za asf... 😁😁😁😁😁😁😁

Akademia Szczucia i Frazesów?🤭

Opublikowano
Dnia 28.01.2022 o 19:35, DTaras napisał:

Wróciłem se z Karpaccio. Patrząc na to, że wpip luda zasmarkanych przyjeżdża bo rezerwacja zapłacona to za cztery dni będę wiedział jak szczepionka działa na mnie i omikrona. Ogromny sens miałaby wewnętrzna kwarantanna podróżujących tudzież wprowadzenie zdalnego tydzień przed feriami i tydzień po jak to mirro raczył zauważyć.

ty ???nie pojechales w dolomity czy inne alpy ??? tam chyba jakis syf jest.. nigdy co prawda nie bylem ,ale widzac ile samochodow na podhalu mialo blachy na f zaczynajace sie to mnie zdziwilo ze do nas jada  ,tyle km zamiast w sudetach sie nartowac..

17 godzin temu, Strongman napisał:

Tak się zastanawiam czy nie kupić czarno prochowca na ruskiego.W sumie lepsze to niż nic.

wiesz ilu metrow takie cos moze zrobic komus krzywde ??

3 godziny temu, Rogas71 napisał:

Ale wichura nawet pogoda nie powstrzyma Owsiak by dzieci wystawić pod kościołem 😜

W końcu z czegoś musi żyć

masz dzieci ??? byly kiedys chore w szpitalu ??? sadzac po tym co wypisujesz to jedynie z kotem u weterynarza......

1 godzinę temu, Krzak napisał:

Z jednej strony zbiórka na chore dzieci z drugiej poparcie strajku kobiet.  Dzisiaj rozdają serduszka a wczoraj jeszcze malowali czerwone pioruny.  Jakąś nie logikę tutaj widzę.

wczoraj jeszcze za zakazem rozwodu a dzisiaj sie zakochal i rozwiodl- pamietasz niejakiego agoogoo ,ta sama hipokryzja,jeden se konto zmienil a drugi firme

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/skandal-obyczajowy-w-ordo-iuris-tymoteusz-zych-to-godne-ubolewania/25ryv78,79cfc278

Opublikowano

@jacus gdzie byłeś jak ciebie nie było , na szczepieniu może 🤭🤔

Ile krów mają w tej szkole co ją starosta pisiorowski likwiduje ?

Opublikowano

sa ludzie ktorzy musza pracowac,zeby pisac mogl ktos ...caly tamten tydzien bylem chory ,wiec trzeba troche odrobic.

chyba 150sztuk,ponad 60 dojnych jest, troche juz mlodziezy sprzedali..

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Pafnucy napisał:

wiedziałem że przyjdziesz jadem pluć. dzień dobry!'

Od kiedy prawda  to  plucie  jadem. 

6jpbfdpqdtjfz2gbn25dfy99jy35tsfy_gallery

owswww.png

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

sa ludzie ktorzy musza pracowac,zeby pisac mogl ktos ...caly tamten tydzien bylem chory ,wiec trzeba troche odrobic.

chyba 150sztuk,ponad 60 dojnych jest, troche juz mlodziezy sprzedali..

Ale cała szkoła do likwidacji , czy tylko hodowla ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v