Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

UNIA JEST LEWACKA I NIE BROŃ TEGO SAM SIĘ TERAZ POGUBIŁEŚ .

„Narzucanie lewackiego światopoglądu w UE to autodestrukcja”

Jeśli Unia Europejska będzie chciała narzucać światopogląd lewicowy i lewacki wszystkim członkom, to działa autodestrukcyjnie – powiedział poseł PiS Przemysław Czarnek, komentując wystąpienie szefowej KE Ursuli von der Leyen. W środę zapowiedziała m.in. strategię wzmocnienia praw osób LGBTQI w UE.

W środę szefowa KE Ursula von der Leyen przedstawiła w PE swoją wizję Europy. W trwającym ponad godzinę pierwszym orędziu o stanie UE mówiła o planach i priorytetach Komisji na najbliższy rok.

Zapowiedziała m.in. zwiększenie celu redukcji emisji do 2030 r. z 40 do co najmniej 55 proc.; przeznaczanie 37 proc. środków z funduszu odbudowy na cele Zielonego Ładu; wzmocnienie praw osób LGBT.

Jak zaznaczyła von der Leyen, w UE nie ma miejsca na „strefy wolne od LGBT”. Zapowiedziała, że Komisja wkrótce przedstawi strategię wzmocnienia praw osób LGBTQI.

https://www.tvp.info/49906997/czarnek-narzucanie-lewackiego-swiatopogladu-w-ue-to-autodestrukcja-lgbt

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

UNIA JEST LEWACKA I NIE BROŃ TEGO SAM SIĘ TERAZ POGUBIŁEŚ .

Nie ma takiego ustroju jak "lewacka" ale tego też nie rozumiesz. To jedynie pejoratywne pojęcie które wylansowała propaganda Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej na określenie wszystkiego co dla nich nie wygodne. Mówiłem się żebyś się z tym tematem nie mierzył bo to nie twój poziom pojmowania.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

UNIA JEST LEWACKA I NIE BROŃ TEGO

zdefiniuj lewactwo?

czy obecne partie niby prawicowe nie są teraz lewackie? te wszystkie socjale to lewactwo w czystej postaci.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Namnożyło się lewactwa: konstytucja, demokracja, Unia Europejska

W ciągu ostatnich kilku lat bardzo wiele wartości, instytucji i zachowań okazało się "lewackimi". Bo czyż państwo prawa nie jest czymś lewackim? A konstytucja? A demokracja? A Unia Europejska? Straszne lewactwo!

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie ma takiego ustroju jak "lewacka" ale tego też nie rozumiesz. To jedynie pejoratywne pojęcie które wylansowała propaganda Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej na określenie wszystkiego co dla nich nie wygodne. Mówiłem się żebyś się z tym tematem nie mierzył bo to nie twój poziom pojmowania.

POPIERASZ W 100 % LEWACTWO UNII .

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Już widzę jak ta unia nie byłaby lewacka a prawicowa to na pewno dawałaby np.  na budowę dróg w polsce 🤣

I jedni i drudzy dadzą Ci swoją kasę na drogi,  jak nasza tarcza antyinflacyjna sprawi że będziemy mniej płacić za paliwo prąd czy nawozy...😎

Opublikowano (edytowane)

ulman to nie wniosek to sarkazm. Lepsza i mniej szkodliwa lewackość uni niż polska komuno-prawica

7 minut temu, GRZES1545 napisał:

I jedni i drudzy dadzą Ci swoją kasę na drogi,  jak nasza tarcza antyinflacyjna sprawi że będziemy mniej płacić za paliwo prąd czy nawozy...😎

Grześ wystarczy spojrzeć na tablicę informacyjną stojącą przy budowach dróg tam sa źródła finansowania inwestycji, na dzień dzisiejszy ok 50-70% dróg w całości  powstaje za unijną kasę.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Lewactwo  w pojęciu sekty PIS jest antytezą partii której program wyznają. W rzeczywistości program PISu to czysty socjalizm (lewactwo) za wyjątkiem spraw religijnych i pochodnych. To jest narodowy socjalizm tak jak u Adolfa. 

Opublikowano
Podobno w programie PiSu już niebawem pełna powtórka PRLu. Wiodącą rola Partii, PGRy, kartki na żywność. To ja podpowiadam, że picie powinno być tylko narodowe z taką naklejką na rodzimej butelce.
Zdjęcie
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Lewactwo  w pojęciu sekty PIS jest antytezą partii której program wyznają. W rzeczywistości program PISu to czysty socjalizm (lewactwo) za wyjątkiem spraw religijnych i pochodnych. To jest narodowy socjalizm tak jak u Adolfa. 

Jak by Adolf nie mordował polaków to by był gość do naśladowania .

Wyczyścił  wszelką plagę głupców .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

od rzeszowa jestem bednorz-robie beczki,beczuleczki a wieczorem na dzieweczki- to fragment popularnej u nas kiedys piesni weselnej. moze temu ze my w czesci spod rzeszowa pochodzimy.

racyl-miales dac sobie spokoj z wlejkami - lekarstwa przestaly dzialac ??

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

znaczy mordowanie innych pochwalasz? człowieku zastanów się czasami co gadasz bądź piszesz....

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

Nie zgadzam się co Polacy mogą w tej Unii zrobić kto wprowadza durne przepisy w Unii Polska - raczej nie bo przegrywają 1 -27 tak było wiec UNIA JEST LEWACKA I

Yyyyy jest tam jeden taki komisarz chyba od rolnictwa, bodaj  z Polski. Ciekawe co ma do gadania, bo normalnie kiedyś twierdził że ma i to dużo.😂

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

od rzeszowa jestem bednorz-robie beczki,beczuleczki a wieczorem na dzieweczki- to fragment popularnej u nas kiedys piesni weselnej. moze temu ze my w czesci spod rzeszowa pochodzimy.

racyl-miales dac sobie spokoj z wlejkami - lekarstwa przestaly dzialac ??

przecież to poezja 😂

Opublikowano

Więcej miał żyd za niemca

1 minutę temu, mirro napisał:

Yyyyy jest tam jeden taki komisarz chyba od rolnictwa, bodaj  z Polski. Ciekawe co ma do gadania, bo normalnie kiedyś twierdził że ma i to dużo.😂

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Wyczyściła wszelką plagę głupców .

Nie masz pojecia co piszesz. Żebś cokolwiek zrozumiał to musiał byś sie cofnąć do 5-6 klasy podstawówki i jeszcze raz przerobić materiał. Hitler doprowadził Niemcy na skraj upadku gospodarczego i potrzebował wojennej zawieruchy. 

Co do mordowania to pozostawie to bez komentarza bo przywykłem do tego że nie wiesz co piszesz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v