Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Toć Polska wystąpić może. 

Czemu pis siedzi w tej zlej unii? 

To trzeba całość ro***bać 

1 godzinę temu, racyl napisał:

Nie wiem czy wtedy byłaby nawet kasa na remontowanie nowych dróg co powstały za funduszę

Jakoś przed unią się żyło to i teraz też będzie 

Opublikowano
witejus napisał:

Przed chwilą, mirro napisał:

Doprecyzuj, w jaki sposób?

Ano w taki że to co miał zyskać pracownik z tytułu np obniżki podatku dochodowego przechwytywał pracodawca 

Rząd nie zatrudnia w prywatnej inicjatywie. Rząd brutto ustala nonajwyżej minimalną. Przy ustalaniu należności pracowniczych przed Sądem też bierze się brutto bo Sąd działa w interesie stron a stroną są z automatu ZUSy i Fiskusy. Znów podatek dochodowy do zobowiązanie na pracowniku i realizowane przez pracodawcę. Temat obniżenia podatku dochodowego dotyczy zatem wyłącznie pracodawcy realizującego ten obowiązek. Są jeszcze kontrakty ale to inna para kaloszy. Wracając do tematu: obniżenie dochodowego zadziała wyłącznie dla pracodawcy a pracodawcą możesz być sam dla siebie. Reszta to tylko legenda do bicia peanów dla ludzi oderwanych od rzeczywistości.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

A zagłosujesz za wyjściem?

a dasz sie Jawą kajtnąć?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Na powstawało działalności w h*j i jeszcze trocha ale po co dla kogo wszyscy się nie utrzymają bo za dużo jest na rynku .

Ale kasę dają 100 tyś na działalność to biorą i płaczą bo przez 5 lat ZUZ  za***ie a nic nie wypracuje dana działalność .

• Like 2
Opublikowano
galan99 napisał:

1 godzinę temu, racyl napisał:

To myślisz że można w nieskończoność co roku podnosić pensje pracownikom ?

Tak jak chcesz prowadzić działalność to tak trzeba  robić podnosić , jak nie chcesz podnosić zakończyć działalność jak nie potrafi się wypracować na pracownika kasy . Pracownik to żyła złota .

Pracownik nie rokujący co do rozwoju jest łatwy do wymiany - nie zawsze trzeba podnosić ...

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

@galan99 oj oj dość dziecinne masz podejście do wszystkiego

zostaną biedronki, lidle, stokrotki i będzie ok 😂

Tak będzie i będzie musiało być .

Nie doszukujmy się logiki w ich postępowaniu bo jej nie znajdziemy.

Może być zrzutem ekranu z Twittera przedstawiającym 1 osoba i tekst „Regina Smorgon @ReginaMisz A teraz wytlumaczcie mi jakim cudem ktoś płacze nad losem migrantów na granicy, stwierdzając, że trzeba wpuszczać wszystkich bez weryfikacji, a zdrowego człowieka z wizą nie wpuszczają do Australii i całe KO pÄka z dumy i radości. Niezrozumiała jest dla mnie ich "logistyka".”

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

Tak jak chcesz prowadzić działalność to tak trzeba  robić podnosić , jak nie chcesz podnosić zakończyć działalność jak nie potrafi się wypracować na pracownika kasy . Pracownik to żyła złota .

I powiedział to człowiek, który nie umie nawet kupić nawozu w okresie roku w którym on jest tani 😂

zanim zaczniejsz udzielać rad biznesowi to naucz się ciąć koszty u siebie

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

Nie ma takiego samego przepływu, nie ma pełnych magazynów w europie

Przed plandemią gaz był tani a nawet ogrzewanie bywało tańsze od drewno- węgiel , ludzie przeszli na kotły , zbiorniki gazowe i co się stało że wszystko rypło w łeb ?

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tak będzie i będzie musiało być .

Jak będą u władzy tacy jak TY ciągle tylko rozszczeniowi to nie wątpię 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Przed plandemią gaz był tani a nawet ogrzewanie bywało tańsze od drewno- węgiel , ludzie przeszli na kotły , zbiorniki gazowe i co się stało że wszystko rypło w łeb ?

Putin się cieszył jak Europa na gaz przechodziła, najpierw podpuścił niskimi cenami w czasie pandemi gdy zakłady stały i mało się sprzedawało, a jak sprzedaż wzrosła, to Putin ceny w górę i teraz sobie odbija to czego nie zarobił w czasie pandemii.

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

ruskich stać na to żeby przykręcić kurki. a polaczki niech się cieszą że szabelką sobie pomachali 😂

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

I powiedział to człowiek, który nie umie nawet kupić nawozu w okresie roku w którym on jest tani 😂

zanim zaczniejsz udzielać rad biznesowi to naucz się ciąć koszty u siebie

Spokojnie  a musiałem kupić i teraz tez nie będę kupował w lecie  tylko na wiosnę wolno mi wielu tak robi zawsze kupowaliśmy wiosną .

Opublikowano (edytowane)

No i co zyskiwaliście czy traciliście ? 😂

Zapomniałem że Ty z pokolenia które lubi więcej płacić 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

To nie pandemia zawiniła tylko olewactwo w zakresie polityki zagranicznej...

Bo mieliśmy drogi gaz przez zły kontrakt Tuska, ale wspaniały PiS go zerwał, i teraz mamy tani gaz xD 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Spokojnie  a musiałem kupić i teraz tez nie będę kupował w lecie  tylko na wiosnę wolno mi wielu tak robi zawsze kupowaliśmy wiosną .

Przecież rzadko kiedy azot był tańszy wiosną niż końcem lata/początkiem jesieni ... Tylko ktoś kto nie ma zapasu finansowego i jedzie na styk kupuje azot wiosną a nie w czasie żniw.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

I co nigdy nawóz nie był droższy na wiosnę niż w zimę 😂

27 minut temu, galan99 napisał:

Na powstawało działalności w h*j i jeszcze trocha ale po co dla kogo wszyscy się nie utrzymają bo za dużo jest na rynku .

Najlepiej to nic nie robić tylko czekać na żywą gotówkę do ręki 😂 Po co zakładać firmę, ryzykować zastawiając majątek itp 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Rogas71 napisał:

Nie ma co gdybać tak dobrze jak za PiS to rolnicy mieli tylko za Gierka a że narzekać zawsze możesz

Tylko, że po Gierku nadejdzie Jaruzel a potem Balcerek, historia lubi się powtarzać ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v