Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Biedny całe życie mieszka w norze ... Bo nie ma programów styropian+, cement+, przewód+ czy tynki+ xD

A kabel+.?

Chyba jest tylko jakoś tak ładnie się nazywa - donos obywatelski🤭🤭🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Roman4321 napisał:

a gdzie teraz szwagier będzie wiódł żywot?

Jest na wygnaniu u tych co nam potop urządzili. Ale działka już w innym miejscu zakupiona i projekt się rysuje.

Czeka na załamanie rynku i rusza z budową

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

A kabel+.?

A nie wiem, nie znam, nie korzystałem nigdy z takiego programu ;) Ale był tu kiedyś taki jeden, co korzystał z tego programu @henio2 jak dobrze pamiętam.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Jest na wygnaniu u tych co nam potop urządzili. Ale działka już w innym miejscu zakupiona i projekt się rysuje.

Efekty załamania już trochę widać, przynajmniej u mnie w okolicy, po ostatnich podwyżkach stóp procentowych ceny działek budowlanych powoli zaczęły iść w dół, bo popyt zaczął spadać. 

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

A po co ci ten donos ?

Mi po nic ale ładnie się wkomponował w styropiany i przewody. No i dwuznaczność to jego plus😁

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

a niechciał sam zakupić by nie poszło w obce ręce?

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Efekty załamania już trochę widać, przynajmniej u mnie w okolicy, po ostatnich podwyżkach stóp procentowych ceny działek budowlanych powoli zaczęły iść w dół, bo popyt zaczął spadać. 

Jeszcze parę miesięcy i w rolne bedziem przekształcać😁

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Mi po nic ale ładnie się wkomponował w styropiany i przewody. No i dwuznaczność to jego plus😁

znaczy ktoś doniósł a teraz sprzedał ten dom żeby uniknąć kłopotów

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

a niechciał sam zakupić by nie poszło w obce ręce?

A na co mi? W trzech mieszkał nie będę

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Amerykanie zastanawiają się nad zmniejszeniem obecności wojskowej w Polsce

Im szybciej tym lepiej. 

9 minut temu, Agrest napisał:

A kabel+.?

A mówią że komuna i konfidenci się skończyła a tu ma się w najlepsze. 🤭🤭🤭🤭

Opublikowano

Witajcie dobrzy ludzie 🙋 i Ulman z racylem 

I znów kolejny rok w biedzie, kiedy te rządy PiSu obalicie 🤔

Opublikowano (edytowane)

To szybciej będziemy Gubernią Rosji jak byliśmy .

Moskwa, koniec początku. 10 zbliżeń na największą z bitew

W październiku rzecznik Hitlera ogłaszał, że wojna jest już rozstrzygnięta. W listopadzie niemieccy żołnierze pod Moskwą zamarzali, a w grudniu cywile w Rzeszy zbierali dla nich zimową odzież. "Ta wielka Rosja jest zbyt rozległa na nasze siły" – napisał pewien żołnierz w liście do domu. W styczniu 1942 r. było już jasne, że się nie mylił.

Rosja jest za duża by ktokolwiek myślał o jej podboju a Rosja wchłonie pomału to co miał po 2 wojnie za pozwoleniem Ameryki .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

A właśnie szwagier zabulił kilka 500+ za taki kabel+.

Firma zaczęła układać kostkę. Po godzinie przyjaciele z urzędów się zjechali. A że nie zgłosił to i zapłacił.

Ale stwierdził że jest plus tej sytuacji - dogadał się i dostał pozwolenie położyć kostkę pod sam asfalt bez dodatkowej papierologii😁

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Witajcie dobrzy ludzie 🙋 i Ulman z racylem 

I znów kolejny rok w biedzie, kiedy te rządy PiSu obalicie 🤔

krowiarza nigdy nie zrozumiesz 😄

Opublikowano
mirro napisał:

O widzisz, może na gołębnik by odkupił?😂

Gołębnik to teraz możesz bez pozwolenia postawić do 70 m... Jak jest dobry bufet to jest o co negocjacje oprzeć. Zapytam kolegę kiedy powtórka to może coś w dobrych pieniądzach z taśmy znów zejdzie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v