Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Rogas71 napisał:

Tylko kto dziś pracuje za minimalną pensję

no wiesz. żeby średnią wyliczyć, to ktoś może mieć mniej...

Opublikowano

No popatrz a jakie bezrobotnych mało każdy znajdzie pracę

Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, Rogas71 napisał:

Tylko kto dziś pracuje za minimalną pensję 😜

To po co ją podnosić jak i tak minimalnej nikt nie zarabia xD

Zarabia znikomy procent a kiedyś większość

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No popatrz a jakie bezrobotnych mało każdy znajdzie pracę

Bezrobocie małe bo PiS zmienil sposób jego liczenia xD nie powiem, coś tam spadło, ale to co oni podają to się mija z rzeczywistością. 

Zarabia znikomy procent a kiedyś większość

Pochodze z okolic Sochaczewa, tu większość kierowców tzw.TIR zarabia 'oficjalnie' minimalną xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Tylko kto dziś pracuje za minimalną pensję 😜

To po co ją podnosić jak i tak minimalnej nikt nie zarabia xD

A minimalna nie napędza średniej wedle której masz ustalane Urzędowe opłaty? Albo taki Zus z jednoosobowej działalności...

Agrest napisał:

U mnie chleb nadal 2,89.

A na szybko znalazłem że w 2015 był 2,71. Artykuł z 2019r.

Więc ten mem można wydrukować i sobie nim doopę podetrzeć jeśli kogoś to rajcuje .

https://dziennikpolski24.pl/oto-jak-rosly-ceny-zywnosci-na-przelomie-lat-porownanie/ar/c3-13919405

Aaa u mnie w okolice czwóreczki idzie...

Opublikowano
38 minut temu, Pafnucy napisał:

no wiesz. żeby średnią wyliczyć, to ktoś może mieć mniej...

średnia a minimalna 2 różne rzeczy  ty byś dał młodemu na dzień dobry średnią 

34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bezrobocie małe bo PiS zmienil sposób jego liczenia xD nie powiem, coś tam spadło, ale to co oni podają to się mija z rzeczywistością. 

nie opowiadaj bzdur tu już pracuje 2 mln Ukraińców a brakuje ok 700 tyś kierowców 

Opublikowano

to mówienie w kołko o inflacji zachęca producentów do podnoszenia cen u mie chleb 55 dag w piekarniach okolo 3 zł nie krojony , krojenie + 20 gr w restauracjach około 1 zł drożęj pizza czy danie z makaronu .

Opublikowano (edytowane)

Obraz

Z tego wykresu wynika że najlepiej było brać kredyt po 2013 roku , bo raty malały a wszyscy się rzucili w 2020 - 21 roku jak teraz będą rosnąć 

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
jarecki napisał:

to mówienie w kołko o inflacji zachęca producentów do podnoszenia cen u mie chleb 55 dag w piekarniach okolo 3 zł nie krojony , krojenie + 20 gr w restauracjach około 1 zł drożęj pizza czy danie z makaronu .

Człowieku! Energia elektryczna w moim przypadku 437 zł MWh a kupione jest 80%. Jak nie potanieje latem to pozostałe 20% ze stoku na dzień dzisiejszy zrobi 510. A było 283...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Człowieku! Energia elektryczna w moim przypadku 437 zł MWh a kupione jest 80%. Jak nie potanieje latem to pozostałe 20% ze stoku na dzień dzisiejszy zrobi 510. A było 283...

oj oj , w piekarniach wiekszy od wzrostu kosztu energi moze być wiekszy wzrost kosztu pracownika 

Opublikowano

Do kina trzeba lub poczekać aż w telewizji będzie TOWARZYSZ GIEREK .

Zastanawiasz się jakiego Gierka zobaczysz w kinie? Posłuchaj co mówią twórcy filmu. Dowiedz się jakie emocje towarzyszyły im w odkrywaniu tajemnic domu Gierków.

Historia wielkiej intrygi. Koniec, którego nikt się nie spodziewał.

Wspólnie odkryjmy tajemnice Edwarda Gierka już 21 stycznia w kinach w całej Polsce!

Film na podstawie relacji naocznych świadków.

Śmiało można powiedzieć "świadków koronnych" tamtych czasów czyli:

- osobistego sekretarza Edwarda Gierka

- profesora ekonomii jego najbliższego doradcy i zaufanego domu

- bankiera ze słynnego kiedyś banku Manny Hanny - pomysłodawcy pożyczek z Zachodu do PRLu.

Opublikowano

Galan. pooglądaj kroniki filmowe, to zobaczysz jak pięknie było.

Opublikowano

Wiem jak było jednemu rolnikowi wstawili do obory byków bo gierek miał przyjechać zobaczyć jak wyglądają gospodarstwa indywidualne na wschodzie zobaczył i zadowolony pojechał . To zaczynają  zabierać byki wstawione a rolnik gdzie to moje już Towarzysz Gierek widział zaraz te byki i zostawili nie zabrali .

Opublikowano
jarecki napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

oj oj , w piekarniach wiekszy od wzrostu kosztu energi moze być wiekszy wzrost kosztu pracownika 

A po chleb, rozumiem, chcesz latać nie do sklepu tylko do piekarni...

Opublikowano

Kasa się sypie .

Mandat za wyprzedzanie między znakami D-6 i A-16 jest jednym z tych, którego kwota jest jak najbardziej odpowiednia.

Sypią się mandaty za wyprzedzanie między znakami D-6 i A-16. Od Nowego Roku to 1500 zł

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,27970842,sypia-sie-mandaty-za-wyprzedzanie-miedzy-znakami-d-6-i-a-16.html?utm_source=facebook&utm_medium=sm&utm_term=ck&utm_campaign=FB_Moto&fbclid=IwAR0j76_xHShZA8Iy80sh8IbC0CGeuY_hzD3nEAzr6GkwomO

Opublikowano
galan99 napisał:

Kasa się sypie .

Mandat za wyprzedzanie między znakami D-6 i A-16 jest jednym z tych, którego kwota jest jak najbardziej odpowiednia.

Sypią się mandaty za wyprzedzanie między znakami D-6 i A-16. Od Nowego Roku to 1500 zł

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,27970842,sypia-sie-mandaty-za-wyprzedzanie-miedzy-znakami-d-6-i-a-16.html?utm_source=facebook&utm_medium=sm&utm_term=ck&utm_campaign=FB_Moto&fbclid=IwAR0j76_xHShZA8Iy80sh8IbC0CGeuY_hzD3nEAzr6GkwomO

To teraz pora narysować tak ze dodatkowych 100 tys przejść dla pieszych i nastawiać znaków...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v