Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, racyl napisał:

Jeżeli w siódmym roku rządów Kaczyński jawnie przyznaje się do politycznej impotencji i wciąż wini za wszystko Tuska, to znaczy, że PiS nie ma ludziom już nic do zaproponowania.

wczoraj było to w tvn ale powiedzieli kto przyjął pakiety klimatyczne prawdziwy krul eu .... morawiecki nawet napisał list do niego zeby pogadał z kolegami o zawieszeniu pakietu emisyjnego .... prawdziwy zbawca 😇

Opublikowano

Po głębokiej analizie

(polecam kalkulatory), kolega doszedł do wniosku, że bardziej się opłaca przejść na zasiłek niż dalej prowadzić działalność. Czekam na pierwsze informacje o zamkniętych firmach od 1 stycznia, myślę, że wiele osób mogło postąpić podobnie

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Jaki to dobrobyt np emeryta ? 😂

za tusia było lepiej 

m4guttIS_normal.jpg

Polska musi odrzucić unijny pakiet klimatyczny, wtedy rachunki za prąd spadną o 60%. Za szaleńczą politykę klimatyczną UE odpowiada Europejska Partia Ludowa, na czele której stoi . ➔ jest za racjonalną ochroną klimatu. Pakietu ruiny nie chcemy!
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

wczoraj było to w tvn ale powiedzieli kto przyjął pakiety klimatyczne prawdziwy krul eu .... morawiecki nawet napisał list do niego zeby pogadał z kolegami o zawieszeniu pakietu emisyjnego .... prawdziwy zbawca 😇

Yyyy Roman , a kiedy to Morawiecki niby Tuskowi doradzał. to listów do niego nie pisał. 😂 Coś się zmieniło i Pan Premier brzydzi się bezpośrednią wymiana zdań?

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

za tusia było lepiej

no ile tego dobrobytu 😂

6 minut temu, Roman176 napisał:

Polska musi odrzucić unijny pakiet klimatyczny, wtedy rachunki za prąd spadną o 60%. Za szaleńczą politykę klimatyczną UE odpowiada Europejska Partia Ludowa, na czele której stoi . ➔ jest za racjonalną ochroną klimatu. Pakietu ruiny nie chcemy!

zaskarżyć unię do polskiego trybunału konstytucyjnego  🤣

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Yyyy Roman , a kiedy to Morawiecki niby Tuskowi doradzał. to listów do niego nie pisał. 😂 Coś się zmieniło i Pan Premier brzydzi się bezpośrednią wymiana zdań?

ty się mnie pytasz ?  drugi przez tvn i twe ta 

Opublikowano (edytowane)

Ja na miejscu Pana Morawieckiego, umówiłbym się na krótka męską rozmowe z Panem Tuskiem w cztery oczy i spróbował pchać polskie sprawy w Brukseli do przodu.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Ja na miejscu Pana Morawieckiego, umówiłbym się na krótka męską rozmowe z Panem Tuskiem w cztery oczy i spróbował pchać polskie sprawy w Brukseli do przodu.

gdyby jednym i drugim zależało na ludziach to by tak zrobili ... a tusk nie pomorze bo nie wygra z pisem 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

Im zawsze  było mało 😂

byli chyba jedyną grupą która realnie wywoływała jakiś strach w rządzących czy tych czy tamtych niestety obudzili się z ręką w nocniku no oprócz tego Romana bo jemu jest dobrze 😄

Ciekawe czy ten przekaz wysłali Dworczykowi na maila? 😄

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Merker   yara 

Yara chyba jest norweska Co ma do tego Merkel?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Skoro Morawetzky pisał do Tuska to znaczy że Tusku były premier mógł więcej niż Mateusz obecny premier. 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v