Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Frytki jeszcze się mogą udać... Racyl. Napisałem Ci jaki jest kierunek w miastach. Ludzie robią sobie zakupy na Glovo. Rowerkiem przyjeżdża i jest cacy. Miałem szybciej niżbym zdążył wrócić autem..

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

a po co komu rolniki?

To jest właśnie typowe myślenie ludzi w miastach i nie tylko bo myślą że żarcie rośnie na sklepowych półkach. 🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

To jest właśnie typowe myślenie ludzi w miastach i nie tylko bo myślą że żarcie rośnie na sklepowych półkach. 🤦‍♂️

już nie tylko w miastach Panie.

Opublikowano

zapominacie o jednym żę zmieniają sie upodobania konsumentów oraz sposób robienia zakupów ,już hiper markety  się zamykają a powstają małe dyskonty coraz wieksza jest swiadomość konsumecka .

31 minut temu, galan99 napisał:

Ukrainę budują pojeby Ukraińscy tradycjonaliści wielbią Banderę i jest ich ostatnio coraz więcej wierzą w wielką Ukrainę . W Kijowie był wielki marsz ku chwale Bandery .

ilu ich tam było 1 tys ?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

już nie tylko w miastach Panie.

Toż to o tym wspomniałem. 🤨

Czytaj dokładnie. 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

zapominacie o jednym żę zmieniają sie upodobania konsumentów oraz sposób robienia zakupów ,już hiper markety  się zamykają a powstają małe dyskonty coraz wieksza jest swiadomość konsumecka .

ale Ty jaja sobie robisz?

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

coraz wieksza jest swiadomość konsumecka .

Nozaraz je🤬 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Frytki jeszcze się mogą udać... Racyl. Napisałem Ci jaki jest kierunek w miastach. Ludzie robią sobie zakupy na Glovo. Rowerkiem przyjeżdża i jest cacy. Miałem szybciej niżbym zdążył wrócić autem..

gdzieś czytałem żę coraz miej jest zmówień jedzenia z dowozem a ludzie czesciej wybierają restauracje ok . coronowirus troche namieszał ale ludzie jednak to stworzenia stadne i raczej ten trend z dowozem przez glovo straci na znaczeniu ,teraz to jest nowość 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

ale Ty jaja sobie robisz?

z tym hipermarketami ? to nie jaja takie są dane z rynku ogólnoeuropejskiego i w polsce ten trend też jest zauważalny ztym żę te dyskonty to nie sklepy rodzinne a miejsze powirzchniowo sklepy sieciowe 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, galan99 napisał:

Przed samym Zamościem postawili sklep stokrotka i mały sklep był bardzo wiele lat już plajtuje .

to nie ma co czekać tylko uciekać puki jest kasa otworzyć gdzie indziej

25 minut temu, jarecki napisał:

gdzieś czytałem żę coraz miej jest zmówień jedzenia z dowozem a ludzie czesciej wybierają restauracje ok . coronowirus troche namieszał ale ludzie jednak to stworzenia stadne i raczej ten trend z dowozem przez glovo straci na znaczeniu ,teraz to jest nowość 

gotowe jedzenie to nie to samo co sprzedaż z gospodarstwa warzyw, mięsa czy co jeszcze 😂 to się ma nijaka do porównania

wielki panisko nie będzie jechał po trochę warzyw na wioskę 😄

Tak samo truskawek, czereśni czy bobu nikt ci nie będzie woził bo więcej sprzeda w stacjonarnym miejscu w mieście niż to co miałby stracić na dojazd

23 minuty temu, jarecki napisał:

dyskonty to nie sklepy rodzinne a miejsze powirzchniowo sklepy sieciowe 

dyskonty da się postawić na mniejszych działkach bądź wynająć lokal w budynku i to wystarczy.

takim sklepom jest łatwiej zdominować rynek. to zresztą widać po tym ubiegłym roku w którym postawiono kolejne 100 biedronek

Edytowane przez racyl
Opublikowano
jarecki napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Jak najmuję kwadrat w centrum to mam do knajpy rzut beretem no i nic nie muszę robić. Pudełkowe żarcie i restauracyjne również jeździ sobie na rowerach...

@racyl Biedronek nastawiane i niema kto w nich pracować...

Opublikowano

Ziobro: „Prąd będzie tańszy o 60 proc. jeśli to zrobimy”

Zbigniew Ziobro przypomniał o pomyśle swojego ugrupowania, który mógłby doprowadzić do znacznej obniżki cen prądu w Polsce. W ocenie lidera Solidarnej Polski należy odrzucić „szaleńczą politykę klimatyczną” Unii Europejskiej. Przypomniał że wprowadza ją Europejska Partia Ludowa na czele z Donaldem Tuskiem.

„Polska musi odrzucić unijny pakiet klimatyczny, wtedy rachunki za prąd spadną o 60 proc. Za szaleńczą politykę klimatyczną UE odpowiada Europejska Partia Ludowa, na czele której stoi Donald Tusk” – napisał Ziobro na Twitterze. „Solidarna Polska jest za racjonalną ochroną klimatu. Pakietu ruiny nie chcemy!” – dodał.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

„Polska musi odrzucić unijny pakiet klimatyczny, wtedy rachunki za prąd spadną o 60 proc. Za szaleńczą politykę klimatyczną UE odpowiada Europejska Partia Ludowa, na czele której stoi Donald Tusk” – napisał Ziobro na Twitterze.

A może odrzućmy Pana Ziobrę? To może zajebiaszczo pozytywnie wpłynąć na klimat w Polsce.😂

Oczywiście odrzucamy cały pakiet czyli "Ziobro end company"🤣

Opublikowano
racyl napisał:

Po 6 latach rządów PiS wróciliśmy znów do roku 1989.
- inflacja
- drożyzna
- obietnice bez pokrycia
- komuniści u schyłku swej władzy

Ale za to ludzie żyją w dobrobycie 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v