Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do mrozu, to na razie jest idealna pogoda , by straty mrozowe były duże. -15 by za chwilę było +15.

Opublikowano
Agrest napisał:

A jak rynek mrożonek, podobnie zareagował jak rynek zbóż? Czyli +60 do 70% względem okresu zbiorów?

Nabijasz się?

Agrest napisał:

Co do mrozu, to na razie jest idealna pogoda , by straty mrozowe były duże. -15 by za chwilę było +15.

No ja tak delikatnie tylko 😉

Opublikowano

Nie rozumiem, dlaczego się nabijam?

Ceny zbóż śledzę na bieżąco, do cen rynku mrożonek nie mam dostępu.

Mirek napisał że wyprzedali się Ci co podpisali kontrakty po niskich cenach, to skojarzyłem że może i tam nastąpił taki skok cenowy.

Opublikowano

Wobec tego powinno przełożyć się to na cenę skupu owoców.

Opublikowano
Agrest napisał:

Wobec tego powinno przełożyć się to na cenę skupu owoców.

No znowu kabaret... Zachód też wie, że drożeje - mirro. Pytanie tylko gdzie leży południk, który to oddziela.

Opublikowano

A to dobrze że wprawiam Cię w tak dobry nastrój. I to za darmo🤭

Opublikowano

No co Ty racyl? Eksperyment się udał to nie warto przerywać😁 Miała po nowym roku zejść opłata od emisji z paliwa i chyba nic z tego. Trzeba było kupić ale się tyłka nie chciało ruszyć...

Opublikowano
21 godzin temu, galan99 napisał:

Sytuacja Polityczna Polski w roku 2022 zmieni ale w jedno wielkie gówno dla Polskiego obywatela i rolnika .

A kto to wie co ten rok przyniesie.

Opublikowano

UE się sama z siebie zawali pod ciężarem głupoty podobnie było z Imperium Rzymskim

Opublikowano

a po co zabraniać pojazdów spalinowych?

utrzymać obecne tempo inflacji cen paliw co wcale nie jest takie trudne bo nawet na odwrót - pomimo prób powstrzymania wzrostów na podstawie oceny skuteczności rządzicieli to im bardziej walczą tym inflacja większa

wiecie co? jaki piękny byłby świat gdyby tych/takich rządzicieli nie było wcale. jakpś tak ich wybierać aby nie wybrac.... kiedyś w Włoszech rządy zmieniały się kilka razy na tydzień czyli żaden nie miał czasu na jakiekolwiek rządzenie i wtedy makarony rosły gospodarczo a teraz tam politycznie stabilnie i stabilnie gospodarka na psy schodzi że aż od świń pd Europy wyzywają , Portugal Italy Grece Spain

zajrzy głód do tyłka to zmiecione zostaną takie rządy i cały ten zielony ład razem z nimi pomimo iż wiele z przesłanek jednak konieczności obrony klimatu jest słusznych

z punktu widzenia Polski to nawet ocieplenie klimatu nie jest ... albo wystarczy bo czort wie kto to czyta

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v