Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe jaki odsetek tego sprzedanego sprzętu idzie do Polski. Ciekawy odsetek sprzedaży może być w przypadku większych maszyn, szczegolnie kombajnów do właścicieli z paszportem ua. 

• Thanks 1
Opublikowano

Rok temu słyszałem taką plotkę a ma wziąć claasa tak jak w Niemczech, a jd maa mieć jakiś inny duży diler  a na Podlasie i Mazury ma być tylko odział w ogóle chyba jd dąży do tego by był 1 no może 4 dilerów na kraj i monopol

• Thanks 1
Opublikowano

To już przecież było przeprowadzone kilka lat temu w sensie restrukturyzacja sieci dealerskiej jd. Z jd wycofał się contractus na Podlasiu mają claas a i wszystko tam stoi zero ruchu w Siemiatyczach też contractus jest. Natomiast u Fricke coś się dzieje wątpię by strzelili sobie w kolano. Fricke teraz jest dokładnie na Podlasie i Mazury 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.07.2024 o 06:27, Badwolf napisał:

No ale to jest pakiet, który nie działa pewnie w przypadku ukradzenia Twojego ciągnika, w przypadku kredytu bank chce żebyś miał od zlodziejstwa

jak najbardziej od kradzieży też mam w pakiecie, dla mnie to podstawa :)

Edytowane przez Darek8787
Opublikowano

Acha to by trzeba tak robić że idąc po ciągnik to na początek max wyposażenie i dostaje duży rabat i jak ten rabat przyklepany to zaczynam z wyposażenia odrzucać po kolei i zostaje mi golas z dużym rabatem , tak by wynikało z tego co napisałeś. 

Opublikowano (edytowane)

Jak kupowałem siewnik punktowy to gościu za kuhna wywalił taką cenę, że kazałem mu skończyć kawę i wychodzić bo kupię gaspardo i nie mamy o czym rozmawiać. Za chwilę okazało się że trzeba dobrać różnych bajerów i jakie to są promocje i kupiłem dobrze wyposażony na lepszym komputerze z redlicami talerzowymi, aplikatorem mikrogranulatu 20 koła taniej niż na początku chciał za podstawę z redlicami stopkowymi.

Edytowane przez Grzesiu90209
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Grzesiu90209 napisał:

Jak kupowałem siewnik punktowy to gościu za kuhna wywalił taką cenę, że kazałem mu skończyć kawę i wychodzić bo kupię gaspardo i nie mamy o czym rozmawiać. Za chwilę okazało się że trzeba dobrać różnych bajerów i jakie to są promocje i kupiłem dobrze wyposażony na lepszym komputerze z redlicami talerzowymi, aplikatorem mikrogranulatu 20 koła taniej niż na początku chciał za podstawę z redlicami stopkowymi.

Na początku powiedział ci cenę katalogową abyś doznał szoku a później dorzucił ,, bajerów " zrobił normalną cenę i byłeś zadowolony. Tak działa handel. Zwłaszcza jak się nie zna cen takich maszyn. I rzeczywiście może jeszcze przeplaciles grubą kasę za ten siewnik. Ale jesteś zadowolony bo z ,,bajerami" na koniec dostałeś lepszą cenę niż na początku za goły. Przecież to się kupy nie trzyma żeby dokładać wyposażenie i cena spadała. 

To tak jak się wejdzie w konfigurator ciągników. Ciągnik 150 km i kosztuje milon złotych. A potem 60 % rabatu na dzien dobry. To jest chore co z nami robią. Przy sprzedaży samochodów wszystko jest podane. I potem są różnice paru tys na samochodzie między poszczególnymi dealerami w zależności ile dany dealer zamawia samochodów i sam ma jakie zniżki. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, mleczak12 napisał:

Witam 

Planuje kupic ciągnik valtra t175 model versu w jakich pieniądzach mogę kupić taki ciągnik? 

Zrób sobie wycenę, podasz handlowcowi czego oczekujesz, masz różne opcje wyposażenia gdzie rozbieżność może być ze 150k

Opublikowano
6 godzin temu, mleczak12 napisał:

Witam 

Planuje kupic ciągnik valtra t175 model versu w jakich pieniądzach mogę kupić taki ciągnik? 

Dobry znajomy ma t235 tylko że w directcie, szczerze odradza, większa padaka ze skrzynią niż z elektryką w 100 konnym deutzu, nie mówiąc już nic o spalaniu które pozostawia wiele do życzenia i o faktycznej mocy gdzie ciągnik 230 koni ciężko ma rozbujać się do 50km/h z pełną beczką 18m3. Poza tymi „szczegółami” to bardzo komfortowy, długi i ciężki ciągnik. Drugi znajomy ma t254 w versu po 1300 godzin ciągnik dosłownie złamał się na łączeniu skrzyni z silnikiem. Co prawda jeździł jak głupi po dziurach z obciążnikiem półtorej tony na przodzie i beczką 18m3 z aplikatorem ale nadal takie kwiatki to nawet w basakach i innych tureckich wynalazkach się nie dzieją.

• Thanks 1
  • Sad 2