Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Dlatego zawsze trzeba patrzeć na rzeczywiste koszty kredytu a nie procenty. Tak jak i czasami 0% to nie jest żadne 0 

21 wiek, a chłopy dalej ciemne, nie wiedzą co to rrso, nie zwracają uwagi na marże, polisy przy kredycie i inne cuda. 

41 minut temu, robert1226 napisał(a):

To jak go sam zaniedbał zajeździł to na własne życzenie to chyba wogule oleju nie zmieniał bo wsxystko na odsetki szło. 

To już inna kwestia, napisałem tylko dla zobrazowania sytuacji.

Spłacać tyle lat, nadpłacić gromadę odsetek i zostać finalnie ze złomem, który wymaga 40tys żeby go do ładu doprowadzić. Gdzie logika 

I co najlepsze to ma chęć na powtórzenie tego manewru na nową forterre. 

• Like 1
Opublikowano

Co powiecie na taką sytuację. ciągnik kupiony zapłacony i zarejestrowany diler mówi że w tym tyg. Nie da rady go przywieźć bo targi itp. nie ma ludzi nie ma lawet wolnych ok rozumiem tylko mówię mu że ja nie chcę aby ten ciagnik był na targach w Kielcach on mówi że nie na pewno nie nawet nie mieli zamiaru go dać . Po czym jestem na targach i jest ten ciagnik. 

• Confused 1
Opublikowano
49 minut temu, pedro2 napisał(a):

21 wiek, a chłopy dalej ciemne, nie wiedzą co to rrso, nie zwracają uwagi na marże, polisy przy kredycie i inne cuda. 

To już inna kwestia, napisałem tylko dla zobrazowania sytuacji.

Spłacać tyle lat, nadpłacić gromadę odsetek i zostać finalnie ze złomem, który wymaga 40tys żeby go do ładu doprowadzić. Gdzie logika 

I co najlepsze to ma chęć na powtórzenie tego manewru na nową forterre. 

I bardzo dobrze że przedstawiłeś ten przykład. Ktoś kto nie jest w temacie ma podane na tacy jak to wygląda. Kiedyś mi znajomy tak mòwił , czemu nie kupiłeś stary ciągnik , jakoś byś nowy spłacił. Odowiedziałem , że kupić nowy na dłuzszy kredyt to spore koszty dodatkowe czy jakieś autocasco itp. Kredyty są dobre , jeżeli nie są na wiele lat , ale 12 czy 14 lat spłacać ciągnik to przegięcie. To nie jest zakup jakiejś ziemi . Tego znajomego jeszcze uratowało to że w ostatnich latach ciągniki sporo podrożały , więc wartość używki jest jeszcze sporą. A wiadomo trochę na Siebie też zapracował.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

I ma Twoja tablice rejestracyjna ? :D czy jeszcze nie zdążyłeś zalozyc

5 minut temu, Paramonov napisał(a):

Co powiecie na taką sytuację. ciągnik kupiony zapłacony i zarejestrowany diler mówi że w tym tyg. Nie da rady go przywieźć bo targi itp. nie ma ludzi nie ma lawet wolnych ok rozumiem tylko mówię mu że ja nie chcę aby ten ciagnik był na targach w Kielcach on mówi że nie na pewno nie nawet nie mieli zamiaru go dać . Po czym jestem na targach i jest ten ciagnik. 

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
46 minut temu, ubogiwladek napisał(a):

102 % spłacasz i tyle. Wiem co pisze kolego . 390 tys w 2019 roku wziąłem 405 oddam po 7 latach. Wtedy było 4 %. Później wziąłem prasę na 2 %

Jak ty te procenty liczysz ?? Z tego co piszesz to te 4% to jest marża banku a nie % od kredytu. Jakbyś miał kredyt na 4% na 7 lat to już w pierwszym roku od tych 390 tys oddajesz ponad 15 tys odsetek jakbyś spłacał raz do roku. A gdzie pozostałe lata. Nawet jakbyś wpłacił 50 % wartości i pozostało w przybliżeniu te 200 tyś to po dwóch latach już jest około 16 tys odsetek od tych 200 tys. Liczę z głowy na szybko Więc liczby mogą się różnić. Ale Twoje dane wogole Się nie kleją. Wziąć 390 na 7 lat z oprocentowaniem 4 i oddać 405? Gdzie tak dawali ? 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Jak ty te procenty liczysz ?? Z tego co piszesz to te 4% to jest marża banku a nie % od kredytu. Jakbyś miał kredyt na 4% na 7 lat to już w pierwszym roku od tych 390 tys oddajesz ponad 15 tys odsetek jakbyś spłacał raz do roku. A gdzie pozostałe lata. Nawet jakbyś wpłacił 50 % wartości i pozostało w przybliżeniu te 200 tyś to po dwóch latach już jest około 16 tys odsetek od tych 200 tys. Liczę z głowy na szybko Więc liczby mogą się różnić. Ale Twoje dane wogole Się nie kleją. Wziąć 390 na 7 lat z oprocentowaniem 4 i oddać 405? Gdzie tak dawali ? 

Agco finance . Co Ci się nie kleji ? 104 % masz do oddania kropka i.tyle

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano

CNH... Trochę lipa bo zamiast żeby pojechał do mnie jest wiosna to drażni mnie sam fakt że zostałem oszukany że nie na pewno nie pojedzie. I drugi fakt że ludzie na targach mogą coś odwalić co może wyjść później a to jednak zapłacone 

Opublikowano
4 minuty temu, Paramonov napisał(a):

CNH... Trochę lipa bo zamiast żeby pojechał do mnie jest wiosna to drażni mnie sam fakt że zostałem oszukany że nie na pewno nie pojedzie. I drugi fakt że ludzie na targach mogą coś odwalić co może wyjść później a to jednak zapłacone 

Tu masz rację. Widziałem już maszyny po wystawach. Ogólnie bardzo niekomfortowa sytuacja. 

Opublikowano
9 minut temu, ubogiwladek napisał(a):

Podpisałem to że oddaje 404 tys a pożyczyłem 390 tys. Na prawdę nie wiem czego nie rozumiesz ;d 

Dobrze kolego, powiedz tylko czy wartosc netto maszyny to 390, czy np wpłaciłeś 200 i 190.masz na te 7 lat. 

W 2019r byly całkiem inne warunki kredytowania jeszcze.. 

Opublikowano
33 minuty temu, Paramonov napisał(a):

Zwykle skur***nstwo dilera który tak postąpił z klientem. Powinni Ci coś dać za to, jak sugerował kolega wyżej. 

Opublikowano
33 minuty temu, Paramonov napisał(a):

Zadzwonilbym na targach na policję,że mi ciągnik ukradli i po nr vin widze że stoi na targach .. w końcu stoi na Ciebie. Zrobić im takiego smrodu i wszystko nagrać i do internetu to by było jak z MF czy kubotą. 

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, skywalker89 napisał(a):

Dobrze kolego, powiedz tylko czy wartosc netto maszyny to 390, czy np wpłaciłeś 200 i 190.masz na te 7 lat. 

W 2019r byly całkiem inne warunki kredytowania jeszcze.. 

Wszystko już powiedziałem;d mogę jeszcze dodać że na plus jest jeszcze to że nie widać tych pożyczek z agco w biku i nie wpływają na zdolność kredytowa później do kredytów np na zakup ziemi. 

Opublikowano
48 minut temu, Paramonov napisał(a):

Nie rozumiem czemu jak zapłaciłeś to na drugi dzień ciągnik powinieneś mieć u siebie na podwórku .... a jak nie to powinieneś czekać z zapłatą i koniec jak nie mają transportu 

31 minut temu, skywalker89 napisał(a):

Zadzwonilbym na targach na policję,że mi ciągnik ukradli i po nr vin widze że stoi na targach .. w końcu stoi na Ciebie. Zrobić im takiego smrodu i wszystko nagrać i do internetu to by było jak z MF czy kubotą. 

Jak ukradli jak on napewno nie ma protokołu wydania maszyny...

Opublikowano
1 godzinę temu, Paramonov napisał(a):

Wykorzystali twój sprzęt bez twojej wiedzy nie powinni tak robić to już maszyna sprzedana zarejestrowana i to już od ciebie zależy jak do tego podejdziesz ale reklama kosztuje i to dużo 

Opublikowano

Nie ma protokołu odbioru bo odbioru nie było. Zapłacilem bo jest wiosna chciałem mieć jak najwcześniej i dlatego też zarejestrowałem żeby jak przyjedzie były tablice. Dogadaliśmy się jak ludzie faktura zapłata rejestracja nie przyjedzie bo targi trudno zrozumiałem to jak człowiek, jak się nie da to się nie da. No według mnie też bardzo nie jest fair po policję nie będę dzwonił bez przesady... Zrobiłem im tam problem mega i powiedziałem tylko że nie wiem co z tym faktem zrobię muszę to przemyslec

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Paramonov napisał(a):

Nie ma protokołu odbioru bo odbioru nie było. Zapłacilem bo jest wiosna chciałem mieć jak najwcześniej i dlatego też zarejestrowałem żeby jak przyjedzie były tablice. Dogadaliśmy się jak ludzie faktura zapłata rejestracja nie przyjedzie bo targi trudno zrozumiałem to jak człowiek, jak się nie da to się nie da. No według mnie też bardzo nie jest fair po policję nie będę dzwonił bez przesady... Zrobiłem im tam problem mega i powiedziałem tylko że nie wiem co z tym faktem zrobię muszę to przemyslec

I co ci powiedzieli jak podszedłeś i pogadałeś z nimi ? Jak się tłumaczyli że cię oszukali tym bardziej że wspomniałeś wcześniej że ma nie być na targach 

6 minut temu, Paramonov napisał(a):

Ja bym zrobił tak że poszedłbym na rękę że przez 5 lat serwisują ciągnik za darmo łącznie z olejami filtrami i usuną wszystkie usterki jakie będą podczas użytkowania ciągnika a na czas serwisu dostajesz ciągnik zastępczy 😁 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, skywalker89 napisał(a):

Zalozyc tablice i wyjechać z hali 🤣

• Thanks 1
  • Haha 1