Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem na etapie dogadywania Pumy150 kwota 440tys, powiedzieli, że są skłonni do rabatu jeśli dostaną kontrofert..., może ma ktoś gdzieś jakiś układ dobry by wystawił samą ofertę w lepszej cenie? :) 

Opublikowano (edytowane)

Multikontr POWER drive, amortyz oś, tuz, mech zawory, koła 650, pompa 150

dostawa czerwiec-lipiec

Edytowane przez Boles
Opublikowano

Cena jak na nowe zamówienie wydaje się ok. Z podobnym wyposażeniem na olx ceny są podobne. 
Jak chcesz jakąś dobrą ofertę to wydaje mi się że kisiel miał jakieś pumy w promocji albo stekro. Tak mi się w oczy przynajmniej rzuciło w ogłoszeniach. Może ci wystawią dobrą ofertę 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Boles napisał(a):

POWER BEYOND - warto do tego dopłacać ? trochę chce zejść z ceny kosztem tego wyposażenia np

Mogą zejść jeszcze z tej ceny 

Opublikowano
1 godzinę temu, Boles napisał(a):

Multikontr Activ drive, amortyz oś, tuz, mech zawory, koła 650, pompa 150

dostawa czerwiec-lipiec

Koła z tyłu 38 czy 42 całe?

Do przekładni power drive ile dopłaty?

Opublikowano
3 minuty temu, Grzesiek napisał(a):

Koła z tyłu 38 czy 42 całe?

Do przekładni power drive ile dopłaty?

42 "  

Sorry pomyłka przekładnia Power drive 19x6 !

Opublikowano

Jakie są różnice w tych skrzyniach ?

16 minut temu, PTrend napisał(a):

A no to skrzynia zupełnie inna to już mniej korzystnie to wygląda...

Twierdzą, że to jest full power shift na multikontr więc ta lepsza póżniej jest dopiero cvt

w specyfikacji jest opisana jako 19 X 6 POWERDrive 40 KM/GODZ ECO

więc troche zakecone

Opublikowano

Cała budowa skrzyni jest inna. Przepaść pomiędzy power drive a ta druga jest ogromna. 

Wycenę z nh zrób i delikatnie zaznacz że masz już pumę wyceniona. Jak zrobią lepszą cenę to zaniesiesz do case I tak w kółko 

Pomyśl o elektrozaworach bo to jednak jest wygoda 

Opublikowano

Jeśli wziąłbym finansowanie na 8 lat nie byłoby problemu z rozliczeniem z agencją pod modernizacje, skoro program jest na 5 lat ?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Boles napisał(a):

POWER BEYOND - warto do tego dopłacać ? trochę chce zejść z ceny kosztem tego wyposażenia np

Ogólnie niektóre rzeczy da się potem zamontować bez żadnych jakichś tam większych dłubanin więc sporo rzeczy można nie wziąć ale jak coś jest zamontowane fabrycznie to nie tak jak po tym serwis domontuje powiedzmy przedni tuz fabrycznie jest na stalowych rurkach hydraulika puszczona a jak dokładają to już gumowymi przewodami lecą czy jakieś tam przygotowanie pod nawigację to już lepiej jak to fabrycznie jest założone przedni wałek to też nie jakaś tam wielka ingerencja tylko że jak się kupuje traktor to płaci się tylko za daną część a potem to trzeba jeszcze doliczyć do tej części robociznę jak się nie weźmie od razu

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
33 minuty temu, Boles napisał(a):

Jeśli wziąłbym finansowanie na 8 lat nie byłoby problemu z rozliczeniem z agencją pod modernizacje, skoro program jest na 5 lat ?

Nie. Cóż im do tego. Ale finansowanie case kto robi ? Jako bank ? 

Opublikowano
W dniu 14.03.2025 o 14:07, Boles napisał(a):

Na 8 lat to pewnie dowala odsetki że drugi traktor trzeba spłacić 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, alfa napisał(a):

W agco na 2% na 7 lat. Chyba że coś się zmieniło od zeszłego roku. Ciekawe ile w tym bnp bo może się okaże że lepiej fendta kupic

Edytowane przez ubogiwladek
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał(a):

Koleżka po 14stu latach spłacił niedawno proxime 85 🙆 mówił, że z odsetkami zapłacił 165%. A przez te lata zezłomocił ją na dobre.

5 tys mtg silnik bierze olej, niebieski dym, pompa wtryskowa też kwiczy i wiele innych rzeczy. 

Debilizm w czystej postaci jak dla mnie. Nie stać spłacić w 3, max 5lat to się nie kupuje 

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, ubogiwladek napisał(a):

W agco na 2% na 7 lat. Chyba że coś się zmieniło od zeszłego roku. Ciekawe ile w tym bnp bo może się okaże że lepiej fendta kupic

Zależy kto jak myśli, że umie liczyć. U mnie np teraz na 36mies gdzie finalnie zostaje 75k do spłacenia to wyszło niecałe 2300zl odsetek za cały okres.  Wariant na 4 lata to już ponad 2x tyle odsetek. Przy wpłacie 50k wychodziło 8 i 13k odsetek. Jak dla mnie to spore kwoty, i nie patrzeć jak oni podają 2% na rok bo to smiech na sali ich gadanie. policzyc to rzeczywistych odsetek wychodzi 10-20%. 

Opublikowano
22 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Koleżka po 14stu latach spłacił niedawno proxime 85 🙆 mówił, że z odsetkami zapłacił 165%. A przez te lata zezłomocił ją na dobre.

5 tys mtg silnik bierze olej, niebieski dym, pompa wtryskowa też kwiczy i wiele innych rzeczy. 

Debilizm w czystej postaci jak dla mnie. Nie stać spłacić w 3, max 5lat to się nie kupuje 

To jak go sam zaniedbał zajeździł to na własne życzenie to chyba wogule oleju nie zmieniał bo wsxystko na odsetki szło. 

Opublikowano
W dniu 7.03.2025 o 09:37, ubogiwladek napisał(a):

Serwis na 1200 godzin, 6000 zł valtra n 114.  Bez faktury gość co robi na serwisie robi u siebie w domu. Oryginalny olej i części. Tylko to było dwa lata temu :d

Arion 450 na 2400h oleje, filtry na cały ciągnik z osią i zwolnicami, filtr odmy, ustawienie luzu zaworowego, pasek alternatora i rolka napinacza profilaktycznie. Z dojazdem i robocizną 7343zł netto

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, skywalker89 napisał(a):

Zależy kto jak myśli, że umie liczyć. U mnie np teraz na 36mies gdzie finalnie zostaje 75k do spłacenia to wyszło niecałe 2300zl odsetek za cały okres.  Wariant na 4 lata to już ponad 2x tyle odsetek. Przy wpłacie 50k wychodziło 8 i 13k odsetek. Jak dla mnie to spore kwoty, i nie patrzeć jak oni podają 2% na rok bo to smiech na sali ich gadanie. policzyc to rzeczywistych odsetek wychodzi 10-20%. 

102 % spłacasz i tyle. Wiem co pisze kolego . 390 tys w 2019 roku wziąłem 405 oddam po 7 latach. Wtedy było 4 %. Później wziąłem prasę na 2 %

Edytowane przez ubogiwladek