Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, piterq1991 napisał(a):

Miałem MF 5611 i przez kilka lat siał agromaszem sn300 na wirniku i do tego akpil km180 4 skiby na resorze. Bez problemu podnosił. Obecnie MF 5s Obsluguje te maszyny. 5s ma juz dużo mocnijszy podnosnik i lepiej te maszyny dźwiga. Ciągnik 6800kg wyszedł na wadze

Przecież MF 5s ma w specyfikacji wagę 5.3 t to skąd te 6800 chyba że z obciążnikami 

Opublikowano

Ten mf to jest chyba bliźniak valtry G, w ofercie na tą valtre miałem napisane "masa własna z pełnymi zbiornikami i traktorzystą 5140kg" ale nie było napisane jaki cięzki traktorzysta 😆

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, tommy66692 napisał(a):

Mam ale od razu odpadl bo skrzynia 17x16 

Stąd też i taka cena ci dali. 
Za skrzynie 24x24 jest około 25 tys dopłaty bo dochodzi też kilka innych rzeczy. I dobrze że nie chcesz z taką skrzynią. Bierz tą 24x24. Kolega ma nh 17x16 i jak pojeździł u mnie na skrzyni 24x24 to jest niebo ziemia w kulturze pracy czy dobraniu biegu. 
Jakie wogole ten steyr ma wyposażenie? 

Opublikowano
2 godziny temu, SamaPrawda napisał(a):

Ten mf to jest chyba bliźniak valtry G, w ofercie na tą valtre miałem napisane "masa własna z pełnymi zbiornikami i traktorzystą 5140kg" ale nie było napisane jaki cięzki traktorzysta 😆

Tak to to samo co Valtra G , jutro jadę oglądać Valtra A i G właśnie do dealera 

Opublikowano

Slavik80 z ta żona to naprawdę słabe porównanie, gospo to jak firma ma się opłacać i przynosić profity, no ale skoro dla Ciebie ekonomia nie jest najwazmniejsza to polecam Fendt 312 Vario na 28 ha jak najbardziej będzie pasował, uniwersalny do wszystkich prac, jeśli potrzebujesz coś w 6 cylindrach to już musisz celowac w serie 700. 

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Ładowacz około tony. Więc jakieś obciążniki z tyłu w kołach, pełny zbiornik paliwa i operator i może wyjść te 6800. Tyle że na taki traktor to waga trochę przesadzona. 

Mam 5s . Też zdziwiłem się na wadze jak ciężki jest. 

Opublikowano
5 godzin temu, SamaPrawda napisał(a):

Ile za taką valtre g krzyknęli przy jakim wyposażeniu?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.01.2025 o 13:07, sw_kamil napisał(a):

Ja u nich kupiłem sporo sprzętu i jestem zadowolony z obsługi. Wg mnie ta sytuacja może chwilowo jakiś wpływ będzie miała , a za chwilę wszyscy zapomną i wszystko wróci do normy. A teraz to raczej wszyscy jadą na minimalnych marżach tak więc nie wiem czy jest jeszcze duże pole manewru do obniżek 

Tu na agrofoto piszą nie jedna osoba ze coś zamówili u nich typu części i straszne problemy,a to ze paczka zginęła zapłacone i nikt niewie gdzie jest albo ktoś zamówił noże do sieczkarni za tydzień dzwoni a oni ze nie mają ale za tydzień bendą,znowu za tydzień ze jednak oryginalnych nie bedzie i jeszcze kupę czasu upłyneło, podobno oni tez sprzedają pod szyldem jakiegoś youtubera 

No i podobno jak się zadzwoni to przez telefon nie tylko e-mail 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
michal_19 napisał:

5 godzin temu, SamaPrawda napisał(a):

Ile za taką valtre g krzyknęli przy jakim wyposażeniu?

420 netto z ładowaczem ale nie negocjowałem tego bo ciągnik może i do ładowacza fajny, ale nie zrobił na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia. Wyposażenia już nie pamiętam

Opublikowano
Godzinę temu, tommy66692 napisał(a):

Dopiero pójdzie aneks 

U mnie poszedł gdzieś chyba dzień przed świętami i cisza do tej pory, myślę że może w przyszłym tygodniu się odezwą. A najlepsze jest to że można w to wrzucać maszyny już kupione na gosp cbyba do września 2020r, jak składałem to nie wiedziałem o tym i plany trochę pozmieniałem 

Opublikowano
W dniu 11.01.2025 o 20:20, piterq1991 napisał(a):

Miałem MF 5611 i przez kilka lat siał agromaszem sn300 na wirniku i do tego akpil km180 4 skiby na resorze. Bez problemu podnosił. Obecnie MF 5s Obsluguje te maszyny. 5s ma juz dużo mocnijszy podnosnik i lepiej te maszyny dźwiga. Ciągnik 6800kg wyszedł na wadze

Jaką opinię masz o tym 5S? Zadowolony z ciągnika? Drugi raz wybrałbyś ten sam czy jednak inna markę?

Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 08:23, mr1997 napisał(a):

Przecież MF 5s ma w specyfikacji wagę 5.3 t to skąd te 6800 chyba że z obciążnikami 

Zauważyłem na swoim przykładzie (Arion 450) że w katalogu jest masa 5300 kg. I wnioskuje że podają masę podstawowego ciągnika ponieważ jak dorzuciłem:

TUZ (spory żeliwny odlew) 

oś resorowana proactiv (spora konstrukcja wielowahaczowa)

amoryzacja kabiny

koła 600/480 zamiast 540/440

skrzynia 4x6 zamiast 4x4

mocniejsza pompa LS

dodatkowe wyposażenie nawet takie pierdoły jak odciągi ramion TUZ z tyłu automatyczne ważą te parę kilo więcej niż podstawowe

i na ważeniu coś koło 6000-6100 kg bez żadnych obciążników, zależy ile paliwa. Wrzucam 800 kg na tuz i już prawie 7 t. zostaje tylko 2 t do DMC 9 t ledwo opryskiwacz pełny 1000 l z masą własną 900 kg się łapie a byle jaki zestaw upr.siew. już na nielegalu ;)