Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Pajej napisał:

Po ile w twoich stronach owies? W moich poniżej 1tys

u was nikt nie ma piecy na pellet czy ekogorszek ???? 

ja koniarzom mowie ze owies w tym roku idzie do nieba prosto z pieca 😂

ja rzeczywiscie kupilem  groszek po 950 z dostawa ale teraz cena poszla na co najmniej 1,5 tysiaca jak nie wiecej-czyli sprzedaz owsa po tysiaku to glupota a do tego po ile bedzie w przyszlym roku ?? 

okaze sie ze i oplaci sie wysuszyc kukurydze i ja spalac.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Damian24424 napisał:

Jakieś ceny się już u was klarują ? Ktoś już skupuje ? Jakie potrąceni i jaki dodatek poniżej 30%?

Nie znam skupu na którym mają miernik który pokazuje poniżej 30%

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, Damian24424 napisał:

Jakieś ceny się już u was klarują ? Ktoś już skupuje ? Jakie potrąceni i jaki dodatek poniżej 30%?

U nas w tamtym roku obcinali 10zł za każdy 1% powyżej 30% i dodawali poniżej 25% też po 10zł za 1% a jak będzie w tym roku to się okaże.

Opublikowano (edytowane)

Dziwne rzeczy tego roku się dzieją, o tej porze kolby patrzą w ziemię, kukurydza zielona, pióra się porozchylały, ziarno na wierzchu, czarna plamka zaczyna się pokazywać o miesiąc wcześniej niż normalnie.FAO280/270

Edytowane przez witejus
Opublikowano
12 godzin temu, tommy66692 napisał:

Nie znam skupu na którym mają miernik który pokazuje poniżej 30%

nie chce mi sie patrzyc w papiery ale pare lat temu to mialem 21 % koszona w listopadzie.. ale to byla sucha jesien..

1 godzinę temu, witejus napisał:

Dziwne rzeczy tego roku się dzieją, o tej porze kolby patrzą w ziemię, kukurydza zielona, pióra się porozchylały, ziarno na wierzchu, czarna plamka zaczyna się pokazywać o miesiąc wcześniej niż normalnie.FAO280/270

u nas jeszcze nic takiego sie nie dzieje. chco na gorszych polach zaczyna zasychac. 

za chwile bede przejezdzal kolo swojej to zobacze.

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Moja siana 5 maja. Kurde kiedy to uschnie🙆

IMG_20220913_172937.jpg

Oby ci nie przymroziło jej bo potem trzyma wilgotność jak szalona rok temu ciężko poniżej 30% było zejść jak przymroziło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v