Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 19.08.2023 o 00:21, DoggyDogg napisał:

Hehe marzenia, wschodnie podkarpackie mokra kukurydza 30% nowe zbiory cena 430-440 netto, info z dziś

a kontraktuje ktoś na podkarpaciu juz?

Opublikowano

A to można było przewidzieć i poleci jeszcze w dół a jak nie zatrzymają ukrainy to będzie po 300 bioagra może przerabiać nawet niespełniająca norm 

Opublikowano

przy cenie 500 za tone siew kuku jest kompletnie nieopłacalny a ja nie jestem organizacją charytatywną żeby robić za darmo więc kuku już nie zasieje ,żeby to miało sens to cena powinna być 700 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, tomek1974 napisał:

przy cenie 500 za tone siew kuku jest kompletnie nieopłacalny a ja nie jestem organizacją charytatywną żeby robić za darmo więc kuku już nie zasieje ,żeby to miało sens to cena powinna być 700 

A to co się opłaca ?? Pszenżyto po 650 czy jęczmień jary po 650 którego w tym roku jak uleciało komuś 6t to bardzo dobry wynik ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A to co się opłaca ?? Pszenżyto po 650 czy jęczmień jary po 650 którego w tym roku jak uleciało komuś 6t to bardzo dobry wynik ? 

publicznie nie mogę mówić co się opłaca bo wiadomo co się stanie w przyszłym roku 

• Haha 4
Opublikowano
Pajej napisał:

6 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Mysle ze za rok zasiew kukurydzy zwiekszy sie i to sporo w stosunku z tym rokiem.

Dlaczego niby?

Mala ilosc paszy w tym roku. Kazdy bedzie chcial zabezpieczyć magazyn paszowy po tym roku.

Opublikowano
39 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Mala ilosc paszy w tym roku. Kazdy bedzie chcial zabezpieczyć magazyn paszowy po tym roku.

Niby dlaczego mała ilość paszy?. Nie siałem w tym roku nic NPK a zbiory były podwójne,oprócz jęczmienia jarego oczywiście którego miałem znikomą ilość.

Opublikowano

Już w tym roku dużo kukurydzy przeznaczonej na ziarno pójdzie na kiszonkę. Nie wiem jak u was ale w okolicach Torunia , Golubia-Dobrzynia i bliżej Warszawy to już nawet patrzeć na pola się nie chce.

• Sad 1
Opublikowano

W sierpniu z rękawów to już prawie czysty alkohol - więc nie dziwne że nie ma popytu nawet bioagra stara się opróżnić rękawy do maja czerwca bo słaba jakość technologiczna i muszą dodawać suchą .A QQ uprawiałem uprawiam i zamierzam uprawiać i to tylko QQ .Zastanawiam się tylko na co czekają ci co mają na ziarno i nie robią kontraktów -w blokadę ukrainy nie wierzę a nawet jeżeli będzie to przyjedzie przez Niemcy czy też inny kraj jako nieukraińska  .Tak więc gdybym nie miał kontraktu starał bym się podpisać choć to miało być zrobione 2 miesiące temu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v