Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, DamianRolnikSkup napisał:

a jak rok temu karmiłem pelikany, co było a nie jest nie pisze się w rejestr. W porcie kukurydza w szycie po 1700 zł była 

Niech się martwią Ci co nakupili , ja tam coś zarobię biedy nie bedzie . 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, DamianRolnikSkup napisał:

to racja, bo teraz kwiczą Ci co kupowali, ale sznur w zęby i spora ilość ludzi sprzedaje

Cicho liczę ze się to przewali i cos się ruszy w gorę ale cudów pewnie nie bedzie. We wrzesniu wszyscy trombili ze na zachodzie taki nieurodzaj co w sumie bylo faktem. Takze moze kwestia czasu jak sie ten towar rozjedzie po europie.

Opublikowano
2 godziny temu, DamianRolnikSkup napisał:

Możesz zaklinać rzeczywistość ale niczego to nie zmieni. Takie są ceny 

Mi nie potrzebna to nawet cena mnie nie interesuje 😁.

1 godzinę temu, farmerss34 napisał:

ja sprzedałem po 1030zł br. i do dziś nie zapłacone  , bo płacz i tłumaczenie  ,czekaj na płatność bo sucha tania😬😬

Czasami lepiej taniej a od razu kasę mieć

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Mi nie potrzebna to nawet cena mnie nie interesuje 😁.

Z perspektywy czasu to kazdy mądry , koniec koncow mimo ze przez ostatnie dwa lata nie trafilem ze wszystkim w szczyty cenowe to i tak jestem na mega plus w porownaniu do wczesniejszych sezonow.

Opublikowano
31 minut temu, PAN88 napisał:

tak trochę śmiech przez łzy  ... kupiec z polecenia znajomego że płaci w terminie , bo ostatnie lata inny kupiec  żygał za kukurydzę do maja

Opublikowano

Taaaa... tych zza Wisły to już do reszty popie&@?!iło. Teraz kuku jest po 600 a była po 890. Cena zaczęła pikować w dół jak zaczęły ukr transporty przychodzić, No ale dr choć raczej nazwałbym go konowałem uważa że nie ma to związku...  

a przepraszam, doktorek specjalnie zrobił analizę do października bo załamanie przez ukr ziarno powstało w listopadzie. Ale miastowi i reszta tego nie wiedza i znów będzie jak to pięknie i kolorowo pracuje się na wsi i zarabia kokosy....

9C9CA029-FEA1-492A-AF29-555E0390C11C.png

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.01.2023 o 20:17, DamianRolnikSkup napisał:

to racja, bo teraz kwiczą Ci co kupowali, ale sznur w zęby i spora ilość ludzi sprzedaje

Jak Pan myśli jak się potoczy dalsza sytuacja z cena qq suchej ? Dużo Pan handluje to może są jakieś przypuszczenia

Edytowane przez Paramonov
Opublikowano

Wczoraj podpisana umowa na 3 auta za suchą 1100 netto z podwórka (pow. Pleszew) wszyscy wypłacalni exporterzy oferowali taką cenę, jak ktoś uważa że tanio to poproszę namiary na firmę która płaci lepiej , chętnie sprzedam.

Opublikowano

To mnie pocieszyłeś 😑Niby do 5 czerwca mają być zniesione cła na produkty z Ukrainy ale Polacy ponoć mają się starać o cła wcześniej na niektóre produkty... A Ukrainą podaje że ma niższe plony i słabo z jakością kukurydzy a potrafili już zasypać Polskę i Rumunię. W dodatku cały czas puszczają statki z Ukrainy ale wolniej niż zawsze. No ciekawe co to bedzie

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Ale jest dobry straszak na sprzedającego, nie pasuje cena? to zobacz po ile na UKRAINIE.-

Samek Niegosławice: pszenica od wczoraj 1000zł/t. :/ :/ 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v