Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A ci co najwiecej placa. czyt krowiarze robia to po cichu zeby nie wyszlo na jaw jak duzo placa bo im pozniej glupio plakac :D

Edytowane przez mds212
Opublikowano
3 minuty temu, Tigon napisał:

w internecie to i ja mogę napisać że daje po 10 tyś jak za miedzą a w realu Ci co najwięcej piszą płaca częsta najmniej.

W Wielkopolsce z góry ci zapłacą za rok do przodu 5000 

Opublikowano
10 godzin temu, margoo78 napisał:

Było jakieś 30 cm.

i nie polamalo kukurydzy ? mi kilkanascie lat temu zlamalo i to znacznie mniej spadlo i trudno bylo zebrac, do tego chyba trudno bylo w pole wjechac nawet 4*4

Opublikowano
12 godzin temu, 6465 napisał:

Dorzucę i swoje 20ha za miedzą, będzie miał 40.

Będzie miejsce na baze żeby zostawić sprzęt? Możemy się dogadać tylko żeby sąsiedzi się nie dowiedzieli nic im nie mów 

Opublikowano

a czy ja pamietam-moze w pazdzierniku ,moze  w listopadzie, przyszla burza sniegowa i poszla  w polowie a sniegu na pewno bylo mniej niz ostatnio, bizonem slabo szlo a reszte recznie trzeba bylo zbierac ,

Opublikowano
1 godzinę temu, matek89121 napisał:

TY naprawdę nie rozumiesz czy tylko udajesz ? Raczej marne szanse aby pole przemieścić z jednego województwa do drugiego ?

Bez urazy, ale to chyba Ty nie rozumiesz. 5000/ha to się płaci dzierżawy za pole przez miedzę, tak gdzie jest głód ziemi, a nie na drugim końcu kraju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v