Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sucha po 1200 / 1260 agrolok tak słyszałem od kolegi powiat biłgorajski. U nas co niektórzy sprzedają odrazu nie trzymają boją się, że kurniki przestaną funkcjonować i kuku stanieje 

Opublikowano (edytowane)

Przeciez teraz to wiadomo ze cene na sucha taka jakąs  fatalna daja zeby chlopki sobie policzyli ze sie nie oplaca suszyc i opchły mokrą xXD

Jak za mokra mozna dostac juz 1000 brutto to sucha pewnie nie mniej niz 1600 bedzie

Edytowane przez mds212
Opublikowano
40 minut temu, mus napisał:

Sucha po 1200 / 1260 agrolok tak słyszałem od kolegi powiat biłgorajski. U nas co niektórzy sprzedają odrazu nie trzymają boją się, że kurniki przestaną funkcjonować i kuku stanieje 

To się zapytaj w agroloku po ile kiszone ziarno sprzedają to się zdziwisz 😁 głupich szukają ...

• Like 1
Opublikowano
Dnia 15.10.2022 o 03:53, Zdzinio napisał:

Nie trzeba się umawiać, jak masz swój kombajn to przywozisz a jak nie to ci  omłucą i zabiorą. Skupy na Mokasie, Pawłówek , Maurycew ,Kaski 

Mokas 800 netto, Maurycew 850 ale powyzej 30 cena mocno w dół 

Opublikowano
52 minuty temu, mus napisał:

Rekord wstawien kurczaków we wrześniu 130 mln  kto ci naopowiadał o tych kurnikach?

Opublikowano

Zniwa totalnie zakończone QQ wysuszona 

Suszyłem wszystko bo w okolicy nikt nie skupował WZW

16660448061641866482848902381556.jpg

53 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Rekord wstawien kurczaków we wrześniu 130 mln  kto ci naopowiadał o tych kurnikach?

Tasomix 1360 netto

Opublikowano

Lubelskie

F.H.U. Adam Kukuryka (Krężnica Jara) qq30%  800 netto (nie wiem ile obcina ale dopłata 10PLN za 1% poniżej 30)

Pierwsze kawałki plon 4 t/ha wilgotność 29% (Dramiński pokazywał 24%)

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

52 minuty temu, mus napisał:

teraz wstawiają rekordowo kurczaków ale w zimę jak tak dalej bedzie beda staly puste rozmawiałem z gosciem co ma 3 kurniki mówi że jak będzie prad i ogrzewanie takie drogie to do marca-kwietnia będą kurniki stały puste. ale z drugiej strony jak ma ktos tucz kontraktowy to jak wywiąże się z umowy

Opublikowano (edytowane)

Kurnikarze od zawsze płaczą że im się nie opłaca a w okolicy coraz więcej ferm powstaje a już istniejące się powiększają, tak więc to że ktoś coś powiedział to nie znaczy że tak będzie 

Edytowane przez sw_kamil
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Pajej napisał:

Jeszcze nikt w okolicy w tym roku 10 na mokro nie ukosił, więc nie wiem...

Z którego ty regionu jestes? Bo ja póki co 12t z haczykiem średnio mam i to przy wilgotności 24%

Edytowane przez Murphys
Opublikowano
6 godzin temu, mumu126p napisał:

Lubelskie

F.H.U. Adam Kukuryka (Krężnica Jara) qq30%  800 netto (nie wiem ile obcina ale dopłata 10PLN za 1% poniżej 30)

Pierwsze kawałki plon 4 t/ha wilgotność 29% (Dramiński pokazywał 24%)

w lubelskim 4t przecie tam padalo

Opublikowano
6 godzin temu, wojtal24 napisał:

teraz wstawiają rekordowo kurczaków ale w zimę jak tak dalej bedzie beda staly puste rozmawiałem z gosciem co ma 3 kurniki mówi że jak będzie prad i ogrzewanie takie drogie to do marca-kwietnia będą kurniki stały puste. ale z drugiej strony jak ma ktos tucz kontraktowy to jak wywiąże się z umowy

Idź się sąsiada zapytaj czy opłaca się w tych czasach gospodarzyć. Zacznie opowiadać że wszystko drogie a cena ziemi i dzierżaw coraz wyższa. Analogicznie jest z drobiarzami. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v