Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Marcin441 napisał:

Ładne te jałówki?

Nie. Mi  sie nie podobaja. I nie chce mi sie ich obdajac. 

I sierpcak sie odzywa:D

Edytowane przez Bugii
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, erciak napisał:

21 gr za białko 17 za tłuszcz plus max 10 gr za parametry( <30bakterii i <300lks

Jak tak wycofuje to co na napisałem zobaczymy co napisze czareczek85 i DanielFarmer 

Edytowane przez alfa
Opublikowano

Nie poszło, w cenniku jest jak napisałem. Max premia 30 gr. premium 5 extra 5 dopłatą 10 i max ilościówka 10.

Chyba, że Kolega z Rady i ma inny cennik....

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, erciak napisał:

Nie poszło, w cenniku jest jak napisałem. Max premia 30 gr. premium 5 extra 5 dopłatą 10 i max ilościówka 10.

Jak tak wycofuje to co na napisałem zobaczymy co napisze czareczek85 i DanielFarmer ale wydaje mi się że będzie po mojemu. I jest ilość maks 5 gr klasa premium 10 gr 10 gr dopłata Piątnica i 10 gr jeszcze jakaś dopłata 

Edytowane przez alfa
Opublikowano (edytowane)

I jeszcze dopłata dopłaty .

Znajomy odszedł z Mlekpolu do Piątnicy bo mówił że co roku jest w plecy 60tyś zł. Zobaczymy ile teraz będzie do przodu 😂

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
erciak napisał:

W Piątnicy zmiana cennika. polityka jak w PiS: damy więcej ale dostaniecie mniej(mniej niż my, czyt. rada). Białko i tłuszcz bez zmian, a za to ilościówka od 0 do 10 gr. z 0 do 5 gr. Premia za grudzień 20 gr.

Coś mi się tu nie zgadza. premia za grudzień 20gr i tłuszcz od nowego roku +2gr białko +1 i trochę zmienione progi

sorki białko +2 tłuszcz +1

Opublikowano

Patrzę niektórzy dostawcy Piatnicy nie wiedzą ile dostaną za mleko a niektórzy dostawcy Grajewa wiedzą lepiej od nas.Podwyzki jest 2 gr na białku i 1gr na tłuszczu plus ilosciowka podwojona.Z tym że Ilość wchodzi od grudnia razem z premią 20gr a dopłata do parametrów od stycznia dopiero.Jesli trzeba niektórym jaśniej to grudniowa i styczniowa podwyżka to razem przy np 4,5tl i 3,5bi i dostawach 20-30 tys to 14,5gr netto.Chyba nie mało.

• Like 1
Opublikowano
Grabos1981 napisał:

Coś mi się tu nie zgadza. premia za grudzień 20gr i tłuszcz od nowego roku +2gr białko +1 i trochę zmienione progi sorki białko +2 tłuszcz +1

Cennik dzisiejszy zamieszczony na Emiku. Może są dwa cenniki?

Opublikowano
4 godziny temu, Marcin133 napisał:

Zdzinio wiadomo że sentyment jest tyle lat robiłeś przecież i stado miałeś duże. U mnie ciotka zagorzała krowiarka kiedyś zrezygnowała teraz to nawet rozmawiać nie chce o krowach, mówi że wie że żyje 😉 To Łowicz straci sporego dostawcę...Ryki cena w ...😉

Prawie 500 tys rocznie także taki średniaczek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v