Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Marcin441 napisał:

🙆🙆🤦🤦. A ilu Ja znam prawników po podstawówce!! Chłoooopie nawet nie pytaj. 

A ilu ja znam prawników i lekarzy co mamusia prawnik/lekarz , tatuś prawnik/lekarz

Chlooooopie nawet nie pytaj

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

a TPR był wywiad z dyrektorem  spółdzielni w kosowie lackim to za ubiegły rok - 5% skup a rozbudowują moce produkcyjne 

Te tpr to wiarygodne ze idź pan i nie wracaj. Po zwróceniu im uwagi że niektóre artykuły mijają się z prawdą i nikt nie mówił tego co oni piszą artykuły znikały 🤷‍♂️

8 godzin temu, Dzikusss napisał:

Jest taki region mam w tamtych stronach rodzinę powiat Żuromin czy to gmina nie wiem i tam jak załatwisz zezwolenie na budowę kurników czy tam chlewni to taki hektar ziemi idzie z tymi pozoleniami nawet za 900 000zł hektar oczywiście kupują to potetaci drobiarscy bądź świnarze na kontraktach a ktoś tu mówi że krowiarz to ma kasę. A za 25 000zl/ha to głowę by urwali albo chłop by Ci żonę oddał na.noc żebyś jemu sprzedał.  

Niedaleko tych stron hektar mln kosztuje minimum, ale to pod żwirownie 

• Like 1
Opublikowano
komizmo napisał:

24 minuty temu, Marcin441 napisał:

🙆🙆🤦🤦. A ilu Ja znam prawników po podstawówce!! Chłoooopie nawet nie pytaj. 

A ilu ja znam prawników i lekarzy co mamusia prawnik/lekarz , tatuś prawnik/lekarz

Chlooooopie nawet nie pytaj

a ilu ja znam rolników co ojciec rolnik, dziadek rolnik 😂. Tak na serio to chyba lepiej mieć to wyższe. Czy znowu się myle ?🤭

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem na inżynierii środowiska (mało wspólnego ze środowiskiem), 2 rok i wam powiem że nie jest łatwo. 

I powiem że przyjemniej się pracuje na gospodarstwie niż ucząc się rzeczy których za pół roku zapomne bo nie są zbyt przydatne. ;)

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano
1 minutę temu, RolAnonim napisał:

Ja jestem na inżynierii środowiska (mało wspólnego ze środowiskiem), 2 rok i wam powiem że nie jest łatwo. 

I powiem że przyjemniej się pracuje na gospodarstwie niż ucząc się rzeczy których za pół roku zapomne bo nie są zbyt przydatne. ;)

No dobra ale nauka to chyba na końcu na studiach a tak to chlanie, dziewczyny i imprezy

Opublikowano (edytowane)

Nic nie przeszkadza żadna szkoła czy jakiś dodatkowy kurs , pod warunkiem że potrafią z tego korzystać.

Nic nie dadzą doktoraty jak człowiek ciapowaty.

Edytowane przez robert1226
  • Like 1
Opublikowano

Dobra bo takie głupie generalizowanie, a zawodówka co daje jak człowiek ciapowaty? Mi jak byłem młody to 60 letni chłop co prowadził własną firmę powiedział: Załóżmy że mamy dwóch normalnych rozgarniętych facetów jeden ze studiami drugi bez, to bez wahania zatrudnię tego ze studiami. Inne porównania nie mają sensu. Pomijając doznania studenckie z których wspomnienia masz na całe życie 🤭😉

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawek74 napisał:

Marcinku akurat znam sporo osób co prowadzi bardzo dobrze prosperujące firmy niektórzy po uwaga podstawówkach a i profesorowie potrafią łopatą pracować 😀 szkoła nie jest wyznacznikiem mądrości i wiedzy 😉

szkoła to potrzebna na ,,stołki,, urzędowe

Slawciu taki co ma małego zawsze powie ze rozmiar nie ma znaczenia... A to że ty po podstawówce ledwie to nie musisz tego ogłaszać nawet... 😜 A że ty pracowity chłop to ja nie przeczę temu ale to nie wystarczy jak wiemy.... 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
12 godzin temu, Marcin441 napisał:

Dobra bo takie głupie generalizowanie, a zawodówka co daje jak człowiek ciapowaty? Mi jak byłem młody to 60 letni chłop co prowadził własną firmę powiedział: Załóżmy że mamy dwóch normalnych rozgarniętych facetów jeden ze studiami drugi bez, to bez wahania zatrudnię tego ze studiami. Inne porównania nie mają sensu. Pomijając doznania studenckie z których wspomnienia masz na całe życie 🤭😉

Jak ciapowaty skończył zawodówkę to bynajmniej rodzicom kosztów na studiach nie robił tylko jeszcze im pomógł .

Jeszcze pytałeś czy studiowałem , to ja spytam po co , to co tobie modeli przez pięć lat na studiach wbijali do głowy ,to ja swobodnie w technikum łyknąłem , a że nie mam magistra bo na wuj mi to potrzebne .

Popatrz na przykład na inspekcję wetyrnaryjna i ich walka z chorobami wszyscy po studiach , a tylko się czytać nauczyli bo myśleć to ni uja .

W Sierpcu za grudzień z tą premią mi wyszło 2,23  przy 11500 białko 3,42 tłuszcz 4,74 VAT.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, slawek74 napisał:

tobie to ani doktor ani doktorat już nie pomoże...

Spoko ja już jadę na luzie lekcje mam odrobione... Ty musisz jeszce lobory budować i ziemi kupić 😁😁😁😁😁

Ja doje ostani rok i tyle...niby ceny są tera fajne na mleko ale nie oszukujmy po stronie kosztów robi się cyrk na kołach i tyle... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

A co ty się tych studentów uczepiłeś. Zazdrość?  Bez papierka w tych czasach ciężko znaleźć lekką dobrze płatną prace.   Na wsi studiów teraz nie trzeba mieć, jest tyle wiadomości w internecie że to wystarczy.

Opublikowano
40 minut temu, ceston napisał:

popieram, próbuję się dowiedzieć o cenach mleka a tu nic takiego nie ma bo się osły wyzywają. Zróbcie sobie inny temat albo piszcie na PW

Pochwaliles się chociaż raz cena czy piszesz aby pisać jak wszyscy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v