Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, vat napisał:

Dostałeś kiedyś wypłatę z mlekpolu 7 dnia miesiąca lub wcześniej?

W piątek kasa była.  A to był 6 maja. Z reguły kasa jest 7 do 9 dnia miesiąca. Może oddziałami przelewy są realizowane? 

Opublikowano
15 godzin temu, Ursus932bis napisał:

Dzień dobry 🙋 , jestem hobbystycznym hodowcą bydła mlecznego i od niedawna na forum  . 1,81 brutto za litr mleka to mało chyba 🤔

Gdzie tak płacą?

Opublikowano
1 godzinę temu, kat napisał:

W piątek kasa była.  A to był 6 maja. Z reguły kasa jest 7 do 9 dnia miesiąca. Może oddziałami przelewy są realizowane? 

Być może. U mnie przelew nigdy nie wszedł wcześniej jak 10

Opublikowano
17 godzin temu, Ursus932bis napisał:

Dzień dobry 🙋 , jestem hobbystycznym hodowcą bydła mlecznego i od niedawna na forum  . 1,81 brutto za litr mleka to mało chyba 🤔

A jak w Łódzkim mniej mleka to  jest mleko po 1.4 jeszcze cicho trza być bo z wielką łaską wezmą 🤔

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

zmień status na potentata 😎

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Mieciu24 napisał:

A jak w Łódzkim mniej mleka to  jest mleko po 1.4 jeszcze cicho trza być bo z wielką łaską wezmą 🤔

Jestem z łódzkiego i za kwiecień 2.48, somsiad z Radomska chyba 2.0 jeszcze nie łapie. 

Trzeba dupe ruszyć, i głową myśleć a nie tylko ją nosić na karku. 

Opublikowano
Dnia 6.05.2022 o 06:14, OptimuSPrimes napisał:

Ale w podstawowym cenniku szału nie ma? Premia premia super ale cennik podstawowy jakie stawki za  jednostki tłuszczu i białka?

białko 20gr, tłuszcz 15 z tego co pamiętam.

Dnia 7.05.2022 o 13:34, michal_19 napisał:

Mlekovita 10-15k tl 4,43, bi 3,36, 2,42 brutto ryczałt

Masz fakturę?

23 godziny temu, Mateusz1q napisał:

No jak lubisz pracować na prezesa i grono jego kolesi, którzy śmieją się teraz przy wódce, a ty szarpiesz się z krowami i sprawia ci to przyjemność to pewnie i dużo

Niestety smutne, ale prawdziwe, znalazłem ostatnio na necie jak jakaś kobieta pisała że w Łapach za 4 czy 5 tys litrów ma 1,37 gdzie sąsiad za 7tys miał 1,57 a inny znajomy za 15tys 1,9zł a według cennika od 3tys do 28tys jest dopłata 1gr za każdy tysiąc litrów więc w teorii przy tych samych parametrach powinno być max 25gr dopłaty za litry.

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Damian nie znudziły Ci się jeszcze te krowy? A to Pajęczno czy jakoś tak funkcjonuje jeszcze? Jak tam z cena aktualnie

Nie wiem nie mam kogo się dopytać jak z cena, pewnie 2 zł max jak radomsko 

Opublikowano

Ile tych ryczałtowców na forum się teraz narobiło jeszcze przed obniżeniem  tego vatu nie byli tak aktywni jak dziś . Proszę mnie źle nie zrozumieć ,to dobrze że piszecie Państwo ceny tylko każdy lubi pisać cenę jak ma dobrą 😎🐄🤠

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

54 minuty temu, kocmen24 napisał:

Ile tych ryczałtowców na forum się teraz narobiło jeszcze przed obniżeniem  tego vatu nie byli tak aktywni jak dziś . Proszę mnie źle nie zrozumieć ,to dobrze że piszecie Państwo ceny tylko każdy lubi pisać cenę jak ma dobrą 😎🐄🤠

Dla niektórych chęć pochwalenia się ceną była nawet silniejsza od strachu przed skarbówką.... 😎

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Ja wokół znajomych, każdy a ja mam 2.15 ja 2.2 drugi 2.25 . A ja ze 2.2 i uuuu slabo ci płacą. Tymczasem ja z cenna netto i 400tys vatu w kieszeni do przodu. (Nie nigdy nie dopłacałem us i wiem tracę kase na mleku, zboża nie mam)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kocmen24 napisał:

Ja mam lichą i zawsze pisze 🙋 , 1,81 próg do 7 tys 

Opublikowano
4 godziny temu, komizmo napisał:

Dla niektórych chęć pochwalenia się ceną była nawet silniejsza od strachu przed skarbówką.... 😎

a czemu mają się bać tej skarbówki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v