Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@radekz200 a kto Ci tak powiedział? Wiesz sam jak jest, dziś masz słabsza jutro możesz mieć dużo lepszą.😉

U nas w okolicy kilka - kilkanaście obor było w planach i papiery już większość ma , a wszyscy Si wstrzymali. Ciekawe co oni teraz zrobią.  Bo zaczynać teraz budowę , to trochę chore.  I może dlatego mleczarnie tak podnoszą cenę, żeby zachęcić do rozpoczęcia. 

Opublikowano
9 godzin temu, Marcin441 napisał:

Jakby było tak jak mówisz to nie byłoby takiego zapisu, ale ten Mlekpol to w ch*ja se leci.

Ale też póki co jako jedni z nielicznych podali cene na kwiecień. Raczej teraz w mleczarniach kolejek do przyjęcia nie ma w Sierpcu dwa tygodnie nie przyjmowali 😁 i znów biorą ale to może okazyjnie bo nowiuśkie obory, nawet jeszcze bez pełnej obsady

W Sierpcu też kolejka na przyjęcie , a od ręki to tylko potencjalnych milionerów biorą nawet za Poznań jeżdżą do takich ponad 300km w jedną stronę bo prezesiki mają fioła na punkcie byle co aby milionów roku był.

Opublikowano
4 minuty temu, Primula94 napisał:

@radekz200 a kto Ci tak powiedział? Wiesz sam jak jest, dziś masz słabsza jutro możesz mieć dużo lepszą.😉

U nas w okolicy kilka - kilkanaście obor było w planach i papiery już większość ma , a wszyscy Si wstrzymali. Ciekawe co oni teraz zrobią.  Bo zaczynać teraz budowę , to trochę chore.  I może dlatego mleczarnie tak podnoszą cenę, żeby zachęcić do rozpoczęcia. 

A nie wiem chyba sam coś wspominałeś o spolmleku 😛 

Opublikowano
50 minut temu, Polski_rolnik_arczi napisał:

Osm włoszczowa wzrasta premia o 20 groszy od marca, mamy 4 kwietnia a oni w marcu robią podwyżkę, jednak wszystkie mleczarnie  zrobiły  podwyżkę 

Miła niespodzianka 😁 No to mlekpol ostro rucha małych dostawców, u nas między najmniejszym a największym jest 8 groszy, a tu 23... 

• Sad 1
Opublikowano
59 minut temu, Primula94 napisał:

Ja jak oddawałem do Polmleku to miałem zawsze cenę o 25-30 groszy słabsza w porównaniu do Mlekovity czy Mlekpolu.

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

W Sierpcu też kolejka na przyjęcie , a od ręki to tylko potencjalnych milionerów biorą nawet za Poznań jeżdżą do takich ponad 300km w jedną stronę bo prezesiki mają fioła na punkcie byle co aby milionów roku był.

Mi kiedyś instruktor podawał przykład Kowrozu, godzina w jedną pół godziny tankowania godzina w drugą i 25 tyś mleka w mleczarni, w normalnych warunkach jak jeszcze musi przyczepe odpinać zebranie takiego zestawu po mniejszych dostawcach 10-12 godzin 

Opublikowano
1 godzinę temu, lusjan napisał:

Miła niespodzianka 😁 No to mlekpol ostro rucha małych dostawców, u nas między najmniejszym a największym jest 8 groszy, a tu 23... 

Powiem Ci, że widziałem sporo cenników min. Mlekovita, mlekpol, piątnica, a szczególnie łowicz i Giżycko to osm włoszczowa jest najbardziej korzystna dla producentów małych i o słabych parameterach, ja np. Nie grzeszę wysokimi parametrami i w takim Giżycku miałbym o wiele mniej niż taki maleński z wysokim tłuszczem i białkiem 

Opublikowano
45 minut temu, Marcin441 napisał:

Mi kiedyś instruktor podawał przykład Kowrozu, godzina w jedną pół godziny tankowania godzina w drugą i 25 tyś mleka w mleczarni, w normalnych warunkach jak jeszcze musi przyczepe odpinać zebranie takiego zestawu po mniejszych dostawcach 10-12 godzin 

300 km w jedną stronę to jest godzina dobre , w sumie robi grubo ponad 600 km to z zalaniem cysterny jak się wyrobi w 10 godz to jest dobrze i to jest informacja od kierowcy który tam jeździ , to w koło Sierpca w tym czasie i kilometrach 3 kursy robi.

Nawet cię instruktor okłamuje .

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, robert1226 napisał:

300 km w jedną stronę to jest godzina dobre , w sumie robi grubo ponad 600 km to z zalaniem cysterny jak się wyrobi w 10 godz to jest dobrze i to jest informacja od kierowcy który tam jeździ , to w koło Sierpca w tym czasie i kilometrach 3 kursy robi.

Kowróz jest niedaleko mnie, z Sierpca będzie może że 100 kilometrów

Opublikowano
3 minuty temu, damianzetor9540 napisał:

Mlekovita, tydzień temu sms że premia na kwiecień 17 gr.

Dziś sms że nie 17, a 27 gr. Czyli jak się chce to się da. 

Na kwiecień cena z lutego +27 gr

Ile mieliście w lutym?

Opublikowano
29 minut temu, robert1226 napisał:

Aż sprawdziłem, Sierpc-Kowróz w jedną stronę 94 km to drugą też tyle będzie 😉 mnie instruktor a ty sam siebie 

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

U mnie tez podwyżka, największa cena w histori za litr mleka.Jeszcze takiej ceny nigdy nie było.

Ceny na nawozy 3-4 razy takie, paszę powyżej 2 tyś, paliwo 7 zł netto a za maszyny nawet nie wiedzą ile brać i wszystko cały czas w górę. Lepiej było mieć 1,5 zł/l dwa lata temu

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v