Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Bo jesteśmy litościwi, zbyt impulsywni w takich przypadkach, zarówno społeczeństwo jak i rządzący. A po jakimś czasie przychodzi refleksja i rozkminy, gdy budzimy się już z ręką w nocniku. Żydzi rozdają karty na świecie, kogo trochę uważają ten wie wcześniej co jest pięć, a u nas... Nie chcę w politykę wchodzić, ale swoje przemyślenia mam, mam też zdrowo myślących znajomych z którymi ostatnio dużo rozmawiamy i kuźwa każdy mówi, że to wszystko zaczyna śmierdzieć.

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Dziś przywiózł nawozy, mówi że mieszanki już 120 zł tona w górę, soja, rzepak nawet nie pytaj.. 

Zaraz dzwoni znajomy i mówi że on to mógł by i po 10 zł płacić za paliwo żeby tylko Władka odciąć od sprzedaży. 

Pytam kupiłeś nawozy, paliwo, a ten że nie bo dopłat nie dali🤦‍♂️

Mleko raczej droższe nie będzie, nie jest to produkt pierwszej potrzeby. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Uważaj, oplułeś się. Nie mówię żeby nie pomagać. Ludzie uciekają przed śmiercią, trzeba pomóc i przyjąć. Ale po primo nie bez jakiegokolwiek kontroli nad tym, samopas. Po drugie skoro z obszaru wojny udaje się ich transportować to można też przerzucać ich na zachód, więcej państw mniej to odczuje. Nasi są dumni bo zachód pięknie o nas mówi i poklepuje, dadzą parę złotych wsparcia i mają kłopot z bani. Im to na rękę, cały burdel u nas. Nie mówiąc o tym, że znaczna ilość uchodźców to ,, bardzo opaleni Ukraińcy" 

A po ente jeśli nie znasz historii to poczytaj co wyrabiali banderowcy z naszymi. Jak zakopywali ludzi żywcem, wystawała głowa, którą potem kosą ścinali, jak końmi rozrywali ludzi żywcem, małe dzieci chłop z chłopem łapali za nogi i rozrywali, jak kobietom w ciąży wycinali dziecko z brzucha i na widłach nad ogniskiem smażyli... Oni dalej gloryfikują tych banderowców. Śpiewają nadal "baciuszko nasz bandera"

trzeba wybaczać, różne aakty ludobójstwa się zdarzały w przeszłości. Ale nie wolno nigdy zapominać! Prawda jest taka, że teraz na nasz garnuszek przychodzą potomkowie tych, którzy bestialsko mordowali naszych przodków. To nie żadna propaganda, faszyzm czy inne anty, takie są fakty.

Nie patrzcie ślepo na to co się dzieje, wiemy tylko tyle ile nam pokazują, co chcą żebyśmy  usłyszeli. Tam karty już dawno rozdane, nic z przypadku i bez wiedzy innych światowych "mocarstw" się nie dzieje

Głos rozsądku. Tak naprawdę, to o co walczą Ci Ukraińcy? Żeby poświęcać tyle krwi i zniszczeń w interesie garstki oligarchów. Czy zwyciężą, czy przegrają to i tak wolności nie zdobędą.

Opublikowano

Ukraina już w tym momencie cofnela się do 1945 r przez te wszystkie zniszczenia. Może Putin po prostu chce zrujnować kraj bo za dużo się rozpanoszył i za wysoko zaczął podnosić głowę 

Opublikowano
9 godzin temu, radekz200 napisał:

Polska jako kraj za mocno wychodzi przed szereg z pomocą… 

Bo Polskie rządy to głupie są , bez wyjątku 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, jarecki napisał:

ci ukraincy to są ,, darem '' w sytuacji demograficznej Polski , i jesli ten nawet 1mln . zostanie tu to bedzie dobrze .

Ludzie skarżą się ze źle bo w miastach jest bardzo dużo dzieci ze do podstawówek chodzą na zmiany tylko na wsiach mało dzieci, szkoły puste.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

Bo Polskie rządy to głupie są , bez wyjątku 

Głupie nie są. Są pazerne na kasę z jakiej opcji by nie byli. Zachód albo zydki kasą pomachają i robią wszystko 

To że Putin ogarnie Ukrainie to jest pewne. Najgorzej będzie jak potem reszta chłopów wróci do swoich rodzin które idą cały czas do Polski i i ktoś specjalnie wywoła konflikt że Ukraińcy będą wyżynac Polaków. A że to dziki naród to im starczy tak jak kiedyś kosa, widły sierp i nóż. Dla mnie ten konflikt to został celowo wywołany. 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Uważaj, oplułeś się. Nie mówię żeby nie pomagać. Ludzie uciekają przed śmiercią, trzeba pomóc i przyjąć. Ale po primo nie bez jakiegokolwiek kontroli nad tym, samopas. Po drugie skoro z obszaru wojny udaje się ich transportować to można też przerzucać ich na zachód, więcej państw mniej to odczuje. Nasi są dumni bo zachód pięknie o nas mówi i poklepuje, dadzą parę złotych wsparcia i mają kłopot z bani. Im to na rękę, cały burdel u nas. Nie mówiąc o tym, że znaczna ilość uchodźców to ,, bardzo opaleni Ukraińcy" 

A po ente jeśli nie znasz historii to poczytaj co wyrabiali banderowcy z naszymi. Jak zakopywali ludzi żywcem, wystawała głowa, którą potem kosą ścinali, jak końmi rozrywali ludzi żywcem, małe dzieci chłop z chłopem łapali za nogi i rozrywali, jak kobietom w ciąży wycinali dziecko z brzucha i na widłach nad ogniskiem smażyli... Oni dalej gloryfikują tych banderowców. Śpiewają nadal "baciuszko nasz bandera"

trzeba wybaczać, różne aakty ludobójstwa się zdarzały w przeszłości. Ale nie wolno nigdy zapominać! Prawda jest taka, że teraz na nasz garnuszek przychodzą potomkowie tych, którzy bestialsko mordowali naszych przodków. To nie żadna propaganda, faszyzm czy inne anty, takie są fakty.

Nie patrzcie ślepo na to co się dzieje, wiemy tylko tyle ile nam pokazują, co chcą żebyśmy  usłyszeli. Tam karty już dawno rozdane, nic z przypadku i bez wiedzy innych światowych "mocarstw" się nie dzieje

To idąc kokiem twojego rozumowania i z tego co tu napisałeś to jak np : twój dziadek czy pra dziadek był jakim złym człowiekiem to teraz ciebie czy twoich dzieci za to mordować? 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1
Opublikowano
28 minut temu, krzychu121 napisał:

Głupie nie są. Są pazerne na kasę z jakiej opcji by nie byli. Zachód albo zydki kasą pomachają i robią wszystko 

To że Putin ogarnie Ukrainie to jest pewne. Najgorzej będzie jak potem reszta chłopów wróci do swoich rodzin które idą cały czas do Polski i i ktoś specjalnie wywoła konflikt że Ukraińcy będą wyżynac Polaków. A że to dziki naród to im starczy tak jak kiedyś kosa, widły sierp i nóż. Dla mnie ten konflikt to został celowo wywołany. 

No to są właśnie głupie , bo sprzedają się za kase

Opublikowano

Ta wojenka śmierdzi przekrętem i tyle ?chcą wzmocnić gospodarkę uchodźcami z Ukrainy i 120 innych krajów świata którzy uciekają przed wojna 🤪  kraje zachodnie już są wzmocnione imigrantami teraz kolej na Polskę oj będzie się działo nieladnie .Władek tylko wszedł na Ukrainie ze względu na rząd wiadomej narodowości 

Ktoś jest chętny na cielaki byczki w lubelskim lokalizacja LZA 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, robert1226 napisał:

To idąc kokiem twojego rozumowania i z tego co tu napisałeś to jak np : twój dziadek czy pra dziadek był jakim złym człowiekiem to teraz ciebie czy twoich dzieci za to mordować? 

🙄😶🤦 Powstrzymam się od komentarza. Wytrzeźwiej i przeczytaj jeszcze z 10 razy to może zrozumiesz o czym mówię. Nie mordować, nie gonić, ale pamiętać i myśleć trzeźwo i z wyprzedzeniem

1 godzinę temu, rumcio40 napisał:

Takie etniczne dary, to się kiedyś dla nas źle skończą, patrz np Jugosławia, czy właśnie Ukraina

👋👋

49 minut temu, krzychu121 napisał:

👋👋 

Brawo Panowie za trzeźwy umysł. Za tymi matkami z dziećmi niedługo przyjdą pozostali członkowie rodzin. 

W dużym zakładzie w miasteczku obok mnie właściciel od kilku lat ściąga ukr do roboty. Gmina wszystkie możliwe miejsca wyszykowala na mieszkania, dla biednych wielodzietnych rodzin z okolicy oczywiście nie było miejsca. Ukraińcy przyjechali obdarci, biedni, wystraszeni. Po pierwszej wypłacie fest ciuchy, telefon. Po drugiej jeszcze lepszy telefon, alkohol i imprezy. Po kilku msc w mieście wieczorami bójki,chlanie, narkotyki i wyzywanie Polaków, to samo w zakładzie, zamiast być wdzięczni to wyzwiska i szydzenie. 

Naszym odbierają pracę bo ukr będzie robił za mniejszą stawkę, ma socjal, mieszkanie, ściągają całe rodziny. W instrukcjach państwowych też ich nie brakuje kto bardziej wykształcony. Oczywiście nie wszyscy, ale chłopy 20-50lat to patologia i k**estwo. 

Edytowane przez pedro2
  • Like 3
Opublikowano

Gdybym miał dostać od kogoś chleb tak zaprawiony uprzedzeniami i nienawiścią, to bym się nim udławił. Wolę wyjść przed szereg niż patrzeć na cierpienie innych. Ja tam jestem wdzięczny za to, że Ukraińcy pracują w Polsce, że uzupełniają luki po Polakach, którym od dobrobytu d*py do roboty nie chce się ruszyć. Weźcie upomnijcie się u Putina o zapłatę za takie posty, on docenia takich, którzy w dobie kryzysu próbują skłócić nas ze sobą. Chrześcijański naród... 

• Like 11
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Widzę co się dzieje na własne oczy. Stąd moje uprzedzenia i dystans. A jak siedzisz i słuchasz jeden z drugim tylko tego co ci nawijają i oglądasz obrazki to nie dziwię sie, że będziecie mnie atakować. Tak to ma wyglądać wg zamysłów władzy. Nie od dziś z resztą. 

Nie chcę się kłócić ani nikogo nakłaniać na swoje. Ale zobaczycie po czasie, będzie bieda. Nauczony doświadczeniem niemalże na własnej skórze jestem tego pewien. Ale pal licho. Świata nie zwojuję, wam rozum wróci jak już będzie po fakcie.

• Like 6
Opublikowano
47 minut temu, lusjan napisał:

Ukraińcy pracują w Polsce, że uzupełniają luki po Polakach, którym od dobrobytu d*py do roboty nie chce się ruszyć.

To nie wina ludzi że nie chcą pracować tylko rządzących przez to że dają socjal. 

Opublikowano

@pedro chłopie ziejesz ogniem i nienawiścią do drugiego człowieka później dziwisz się i żalisz na forum jak to choroba ci życie zniszczyła że dziewczyna rzuciła itd.

Piszesz o historii a co te ludzie teraz winni. Jest u nich wojna pojęcia nie masz jak to wygląda bo siedzisz na swej zabitej dechami wiosce i masz klapki na oczach.  Nie życzę ci abyś musiał kiedykolwiek uciekać ze swojego kraju i domu. Nikt z nich tego nie chce. Jedz do Warszawy na dworzec zachodni zobaczysz co się dzieje. Ciekaw jestem twojej relacji  na autobus pełen kobiet i dzieci jeśli łza ci nie poleci to nie jesteś wart kopa w dupe. Sam odbierałem dziewczynę z 2 letnim dzieckiem córkę pracownika firmy w której pracuję. Jej ojciec matka i brat zostali ale jakby ci całą noc nad domem latały pociski to bys pierwszy spieprzał. Chłopie ta dziewczyna ze stresu całej tej sytuacji przez cały dzień nic nie dala rady przełknąć i pierwsze pytanie było o ubezpieczenie i opiekę zdrowotna drugie o pracę!!!! 

Widziałem również jak prawdziwi ukraińcy pakowali sie do autobusu jadącego na Ukrainę żony, dziewczyny ich żegnały pojechali bronić swojej ojczyzny pewnie mimo tego że tu mają ułożone życie. 

Doskonale wiemy że Polacy na zachodzie też potrafią dobrego wstydu dla Polski przynieść ale to jak w każdym stadzie znajdzie się czarna owca. 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano

Różni są ludzie, my na razie jeszcze żyjemy w wolnym kraju. Abyśmy nie doczekali takich czasów jak na wschodzie. 

Teraz  u niektórych bohaterów frazesów pełna gęba i co to nie ja, a  w sytuacji zagrożenia nie jeden bohater sp.....ł by na zachód. Wojna to zło, miejmy tylko nadziej że szybko się zakończy. 

• Like 1
Opublikowano

O odezwał się zwykły konsument, który dostrzega plomby w mleczarce pędzącej ulicą. Fałszywcu, ty mi będziesz morały prawił? Po raz kolejny mówię, to nie nienawiść tylko brutalna rzeczywistość. 

Opublikowano (edytowane)

Matole jesteś pozbawiony jakich kolwiek uczuć empatii ty w każdym człowieku widzisz przeciwnika. Dziewczyna bez przyczyny cie nie rzuciła i miała rację. Atakujesz mnie ale słowa tak prostego człowieka mnie nie bolą. Widzisz ja nawet plomby w cysternie widzę bo nie mam klapek na oczach i przeciwieństwie do ciebie widzę również ogromną tragedię wielu niewinnych ludzi. Nie jesteś godzien mnie tak nazywać bo tak jak pisałem nie pracuje w tej spółdzielni która tak nienawidzisz. Zadzwoń do prezesa spytaj czy miał pracowników na ukrainie bo Grzesiu z agrofoto sprowadza pracowników z terenu wojny. 

Tylko się tam nie poskarż zaraz do administracji że cie tak nazwałem bo to i tak grzecznie nie mogłem w pełni się rozwinąć bo forum dzieci czytają.

Edytowane przez grzesiu
  • Like 1
Opublikowano

Idź bujaj dzieci w przedszkolu, nie nas tutaj fałszywcu. Nie jesteś na bieżąco, nie błaznuj🤭 i przede wszystkim nie wkładaj mi w usta słów, których nie powiedziałem. Do sedna, tak masz rację, jestem prosty chłop ze wsi, nie kryję się z tym i nie wstydzę. Dlatego mówię prosto z mostu, nie kreuję się na nie wiadomo jakiego znawcę i eksperta jak ty jednocześnie fałszywie wypierając się, że nie masz z tym nic wspólnego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v