Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, asus921 napisał:

Byl ktos na zebraniu rejonowym z Mlekovity, czy to tylko rejon Kalisz mial? Co tam ciekawego mowili?

U nas na podkarpaciu połowa zebrania jaki to Darek jest zaje...sty i że krzyżyk od Andżeja dostał i że płacą najlepiej w kraju. Po całej propagandzie przyszły pytania i o podwyżkach mówili że będzie jakaś premia na święta tylko chu....e zapomnieli dodać że premia tylko z nazwy będzie tj zamiast 14 będzie 15

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Po hvj Ty tam jeszcze siedzisz to nie mam głowy 🤦 i to w zagłębiu gdzie 3 poważne mleczarnie z pocałowaniem w rękę by Cię wzięły

Ja to się ogólnie  dziwię dlaczego przedstawiciele innym mleczarni  nie jeżdżą po rolnikach i nie namawiają do przescia... Przecież teraz to sprzątnęli by polmlekowi od cholery dostawców, a tak to sam nikt się nie wychyla i siedzi cicho.. z polmleku nie raz już słyszałem,  że jedzie gdzieś tam bo mleczarnia upada , albo już słabo płaci u jada podbierać , a tu cisza. Kiedyś chyba prezydent jeździł,  ale to z 10 lat , albo i wiecej. Zagłębie chodowcow krow , a im na dostawcach nie zależy...

4 godziny temu, Optimus napisał:

Wszyscy teraz mają parametry 🤣

To jaka teraz cena max w Giżycku?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Primula94 napisał:

Ja to się ogólnie  dziwię dlaczego przedstawiciele innym mleczarni  nie jeżdżą po rolnikach i nie namawiają do przescia... Przecież teraz to sprzątnęli by polmlekowi od cholery dostawców, a tak to sam nikt się nie wychyla i siedzi cicho.. z polmleku nie raz już słyszałem,  że jedzie gdzieś tam bo mleczarnia upada , albo już słabo płaci u jada podbierać , a tu cisza. Kiedyś chyba prezydent jeździł,  ale to z 10 lat , albo i wiecej. Zagłębie chodowcow krow , a im na dostawcach nie zależy...

To jaka teraz cena max w Giżycku?

Teraz takie czasy że kto ma trochę rozeznania to sam widzi że jest robiony w bambuko z cena i sam szukasz nowego odbiorcy. Nie muszą już przedstawiciele jeździć i obiecywać gruszek na wierzbie. Wszystkich spółdzielni cenniki są praktycznie dostępne. Można samemu sobie policzyć cenę. Opinie o danej spółdzielni można zaczerpnąć z takiego portalu lub z jakiejś grupy na FB i można się decydować czy się przenosić. To nie kiedyś że jakiś paprak powiedział na wsi ,,panie nie przechodz tam bo łoni to takie wymogi mają że mleko cały czas pozaklasowe ''. Teraz też jeszcze takich pełno. A dodatkowo nie potrafią ceny dobrze podać. Tylko rzucą mi wyszło 3 zł i mam więcej niż sąsiad który ma 2.9 w innej spółdzielni. Ale nie powie już że on jest na ryczałcie a sąsiad na vacie. A o parametrach to trzeba zapomnieć bo nawet sami nie wiedzą. :)

Edytowane przez krzychu121
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, criskp86 napisał:

Msm Mońki ilość powyżej 32tys tl 4.3 b 3.6 cena 3.87 brutto ryczałt premia 10gr do każdego litra od stycznia do listopada

Ile by wyszło bez premii?poniżej 3zl?

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

No niestety tak to nie działa, bo polmlekowcy nie dostaną po 20 groszy do każdego litra w roku a według twojej teorii powinni 

Dostaną, trzeba się tylko upomnieć…

1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

No niestety tak to nie działa, bo polmlekowcy nie dostaną po 20 groszy do każdego litra w roku a według twojej teorii powinni 

Sprawdź kilka stron wcześniej o jakiej cenie ktoś pisał w Mońkach, bodajże 2,20 za październik…

Opublikowano
MariuszDe napisał:

3 godziny temu, criskp86 napisał:

Msm Mońki ilość powyżej 32tys tl 4.3 b 3.6 cena 3.87 brutto ryczałt premia 10gr do każdego litra od stycznia do listopada

Ile by wyszło bez premii?poniżej 3zl?

3.03brutto

Opublikowano
Mieciu24 napisał:

No ale macie ceny🤔🤔🤔 a my w Łódzkim jak mniej mleka nawet 2 zyle nie ma 😞

a jaką ilość masz ? napiszę po raz wtóry 10tys na miesiąc to minimum by ,,coś,, się liczyć

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

a jaką ilość masz ? napiszę po raz wtóry 10tys na miesiąc to minimum by ,,coś,, się liczyć

O to to dokładnie. 

Sam jak zmieniałem odbiorcę mleka to pytanie było czy przekraczam miesięcznie 10tys litrów. 

Opublikowano (edytowane)

To wychodzi że Mlekpol najlepiej w tej chwili płaci ze wszystkich mleczarni 👏👏

Wczoraj znajomy co oddaje do Piątnicy mówił że ma  2.6 netto .  Powiedział że parametry średnie i mleka od 27 sztuk już nie wnikałem dokładnie . Powiedziałem mu że w mlekpolu ponad 3 zł netto jakoś się nie zmartwił bo już od kilkunastu lat tam oddaje ale ci co w tym roku przeszli a było ich sporo są niezłe wkurwieni 😂😂😂😂

Edytowane przez greg1985
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, greg1985 napisał:

To wychodzi że Mlekpol najlepiej w tej chwili płaci ze wszystkich mleczarni 👏👏

Wczoraj znajomy co oddaje do Piątnicy mówił że ma  2.6 netto .  Powiedział że parametry średnie i mleka od 27 sztuk już nie wnikałem dokładnie . Powiedziałem mu że w mlekpolu ponad 3 zł netto jakoś się nie zmartwił bo już od kilkunastu lat tam oddaje ale ci co w tym roku przeszli a było ich sporo są niezłe wkurwieni 😂😂😂😂

To musi tragiczne mieć parametry skoro taka cena woda nie mleko . Ja wiem czy wkurzeni ci co ja znam co odeszli  za listopad będą mieli 2.88 -2.96 netto czyli nie zła cena I każdy się cieszy że nie daje do mlekpolu i wszyscy wierzą że jak coś na rynku będzie nie tak to piatnica się pokaże z dobrej strony . Pozatym większa część roku była lepsza jak w mlekpolu a i cieszy ich że udało sie z niewielkimi stratami finansowymi odejść i że wogole piatnica wzięła.  Wroca dawne czasy i znów może 10 lat nie brać nikogo . Narazie to w mlekpolu różnie się dzieje mleko uht wycofane z hurtowni bo nie zdatne do spożycia przez ludzi , szybsza zmiana prezesów i odprawki dla starych , wisząca w powietrzu kara od uoik 160 mln , zakup nowych fur dla zarządu,  i jak jedni mówią powazna awaria w Mrągowie inni że brak mleka do produkcji proszku lub zbyt słaba cena proszku żeby go wytwarzać do tego spadek cen walut . Narazie fakt należą się za cenę dla mlekpolu gratulacje 

Opublikowano
slawek74 napisał:

Mieciu24 napisał:

No ale macie ceny🤔🤔🤔 a my w Łódzkim jak mniej mleka nawet 2 zyle nie ma 😞

Yyy, ja nie mam 10 tyś i za listopad 2.97 brutto 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v